Advertisement

Banvit 84-87 Olin Edirne (Olin Seride 1-0 Önde)

Play-off çeyrek final serisinin en muamma eşleşmesi olan Banvit - Olin Edirne serisi müthiş başladı. Banvit bir ara 16 sayı farkla öne geçtiği maçı uzatmada kaybetti. Alev alev yanan Edirne ekibinin yıldızı Renaldas Seibutis'i tutmakta zorluk çekti Bandırma temsilcisi.

İlk çeyrekte boyalı alanda Lance Williams ve Chuck Davis'in sayılarıyla etkiliydi ev sahibi ekip. Olin ise dış atışlarda bulduğu isabetlerle hücumlardan sayı çıkardı. İlk 3 dakika 8-8 eşitlikle geçilirken genel olarak yakın sayılarla gitti maç. 16-19 Olin Edirne üstünlüğüyle sona erdi ilk periyot.

Kora kor mücadele ikinci çeyrekte de devam etti. Takımlar sayı olarak farkı açamadılar. Olin Edirne'de sezon boyunca pek şans bulamayan Davud Kamer -nam ı diğer Lee Dixon-'den gelen sayılar ile pota altından sayı üreten Olin'e karşı Juan Dixon, Mutlu Akpınar ve Lance Williams ile oyuna tutundu Banvit. Renaldas Seibutis'in bıraktığı turnike ilk yarı skorunu tayin etti (34-35).

Üçüncü çeyreğe seri ile başlayan Banvit Barış Ermiş'in oyunu kontrol etmesiyle 23.dakikada farkı 8'e çıkardı. Vücut vücuda, sert savunma yapılan bir maçta elde edilen bu 8 sayılık fark 14'lere kadar çıktı. Genelde üçüncü çeyreklerde rakiplerinin belini kıran Olin Edirne, ava giderken avlandı desek yeridir.

Dördüncü çeyreğe de iyi başlayan taraf ev sahibi Banvit idi. Bitime 7,5 dakika kala farkı 16 sayıya kadar çıkartmıştı Banvit. Kalan kısa sürede çok büyük bir avantaj ele geçirmişlerdi. Ancak yaptıkları basit top kayıpları, Olin'in sert savunması ve akabinde Seibutis'in ısınan bileği, Dixon'un topladığı ribaundlardan bulduğu sayılar, Doliboa'nın skor katkısı derken maçın bitimine 23 saniye kala fark 1'e indi (73-72). Taktik faullerin ardından eski bir Banvitli olan Can Akın'ın son iki saniyede gelen basketiyle maç uzatmaya taşındı (75-75).

Son 7 dakikada 16 sayı geriden gelerek maçı uzatmayı başaran Olin Edirne uzatmalara moralli ve dingin bir şekilde girdi. Psikolojik ve moral olarak Banvit'ten daha iyi durumdaydılar. Yerinde duramayan yaramaz oğlan Seibutis'in 4 sayısıyla 75-79 öne geçen Edirne ekibi Simmons ve Juan Dixon'ın sayılarına engel olamadı. Ancak Can Akın ve başkan lakaplı Erdal'ın ellerinden gelen 4 sayı ile bir kez daha maç şansını eline alan Olin taktik faulleri iyi değerlendirerek Bandırma2dan altın değerinde bir galibiyet aldı ve seride durumu 1-0'a getirerek evine döndü (84-87).

Edirne'den Bandırma'ya her şey dahil tek bir kuruş almadan deplasmana giden, maç parası bile ödemeksizin bu imkanı sunan, organize eden 400 civarında Olin Edirne taraftarı istediği, beklediği galibiyeti alarak mutlu bir şekilde dönüyor eve. Sahasında yenilmesi en güç takımlardan biri Banvit bu ligde. Hatta abartacağım, Fenerbahçe Ülker'den sonra Banvit gelir bu konuda. Bu bağlamda Olin Edirne'nin son 7 dakikada 16 sayıdan gelip maçı kazanması müthiş bir olaydır. Orhun Ene gibi bu işin dehası bir koçun takımı karşısında. Galatasaray ile eşleşmek için bilerek maç verdikleri suretiyle suçlanan oyuncular 0-0'lık serinin ilk maçında, deplasmanda Banvit'i yenerek en güzel cevabı vermiş oldular. Lige heyecan katmaya devam et Olin, seyretmekteyiz.

BANVİT (84): Barış Ermiş 6 (3 ribaund– 7 asist), Mutlu Akpınar 7 (1 ribaund), Charles Davis 13 (2 ribaund- 1 asist), Yiğitcan Turna (2 ribaund), İzzet Türkyılmaz (1 ribaund), Keith Simmons 19 (10 ribaund– 1 asist), Juan Dixon 17 (1 ribaund– 2 asist), Vladimir Golubovic 12 (3 ribaund), Lance Williams 10 (4 ribaund)

OLİN EDİRNE (87): Can Akın 9 (3 ribaund- 5 asist), Erdal Bibo 7 (1 ribaund- 1 asist), Vidas Ginevicius (1 ribaund- 2 asist), Renaldas Seibutis 28 (1 ribaund- 4 asist), Caner Ercan 7, Ahmet Kaplan (1 ribaund), Predrag Samardiski 7 (6 ribaund- 2 asist), Reha Öz 3 (1 ribaund), Seth Doliboa 15 (4 ribaund- 2 asist), Davud Kamer 11 (15 ribaund- 2 asist)

1.PERİYOT: 16-19
2.PERİYOT: 18-16
3.PERİYOT: 28-23
4.PERİYOT: 13-17

UZATMA : 9 -12

Banvit 84-87 Olin Edirne (Olin Seride 1-0 Önde) Banvit 84-87 Olin Edirne (Olin Seride 1-0 Önde) Reviewed by Adsız on 01:05 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.