Advertisement

Genç Banvitliler ve Hacettepe Beko Basketbol Ligi'nde

Beko Basketbol Ligi'ne yükselme adına; önce Abdi İpekçi Arena'da, ardından Eskişehir Anadolu Üniversitesi Spor Salonu'nda yapılan TB2L Final Grubu maçlarının sonunda Genç Banvitliler ve Hacettepe Üniversitesi takımları, Beko Basketbol Ligi'ne yükselen takımlar oldular..

Final grubunun son gününün ilk maçında Genç Banvitliler, Torku Selçuk Üniversitesi ile karşı karşıya geldi. Bu maça da büyük avantajla çıkan Bandırma ekibi, genelinde rakibine önemli bir üstünlük kurduğu maçta 76-57'lik galibiyet alarak grubu da 5 galibiyet ve 1 mağlubiyet ile lider tamamlayarak Beko Basketbol Ligi'ne şampiyon olarak yükselmeyi başardı..

Genç Banvitlilerin galibiyetinin ardından Beko Basketbol Ligi'ne yükselmek için kazanmak zorunda olan Hacettepe Üniversitesi, final grubunun galibiyetsiz takımı olan Kepez Belediyesi ile karşılaştı. Maça her ne kadar Kepez Belediyesi daha iyi başlasa da, oldukça dar bir rotasyona sahip olan Antalya ekibinin direnci ikinci periyottan itibaren kırılmaya başladı ve oyunda önce dengeyi kuran, ardından da üstünlüğü sağlayan Hacettepe Üniversitesi, karşılaşmayı da 76-58'lik skorla kazanarak Beko Basketbol Ligi'ne yükselen ikinci takım olmayı başardı..

Genç Banvitliler'in başarılı antrenörü Ahmet Gürgen, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında; “Rakibimizi de tebrik ediyorum. Takımımdaki her oyuncuma da tüm sezon boyunca gösterdikleri performans için çok teşekkür ediyorum. Bu şampiyonluk hepimizin göğsünü kabarttı. Kupa Bandırmaya ve Banvit ailesine hayırlı olsun” dedi.

Hacettepe Üniversitesi antrenörü Alp Bayramoğlu ise; "Muhteşem bir an. Dört yıl önce bu işi planladığımızda bu günleri hayal etmiştik. Çok mutluyuz. Zor bir sezon geçirdik; büyük şanssızlıklar yaşadık. İnişli-çıkışlı bir sezon olduğu için dönem dönem çok zorlandık. Bu durum Final Grubu’nda da devam etti aslında. Hedefe ulaşmak, mutluluk verici, müthiş bir duygu. Hedefler bitmiyor tabii ki. Amacımız Beko Basketbol Ligi’nde de başarılı bir organizasyon olarak devam etmek" açıklamasını yaptı.
Genç Banvitliler ve Hacettepe Beko Basketbol Ligi'nde Genç Banvitliler ve Hacettepe Beko Basketbol Ligi'nde Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 21:58 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.