Advertisement

Türkiye: 93-53: İran (40 Dakikaya 40 Sayı Fark)

Turnuvanın ikinci maçında 12 Dev Adam'ın rakibi mütevazi İran idi. 4-4'lük skordan sonra Kerem Tunçeri'nin oyun zekası ile pas yeteneğinin bileşkesinden oluşan Kerem - Semih sayıları ile üstünlük kurduk. A Takım'da ilk defa ilk beş başlayan Cevher'le de sayılar ürettik. Ömer Onan'ın savunmadaki gayretinden doğan 4 sayı ile skoru 13-4'e getirdik. Öncelikli olarak ayakları Haddadi'ye göre hızlı olan Semih'i pota altında buluşturarak sayı veya faul bulmaya çalıştık ve başarılı da olduk. Rakibin basit hatalarıyla hızlı hücumlarla farkı açtık. Pota altına indirdiğimiz her topta sayı aldık diyebiliriz.

Henüz ilk çeyrekte faul alan Semih'in yerine Ömer Aşık, Ömer Onan'ın yerine Sinan, Hidayet'in yerine Ersan değişikliklerine gitti Tanjevic moladan sonra. Kerem'in oyundan alınmasıyla fırtına duruldu, uzunlarla yaptığımız ikili oyunları bulamadık, oyun kurmakta güçlük çektik Sinan ile. 24-8'lik Türkiye üstünlüğünden sonra 8-0'lık İran serisi seyrettik ve ilk çeyreği 24-16 önde geçtik. Attığımız 24 sayının çoğunda uzunların payı vardı ve en dikkat çekici olanı; Hidayet hiç yoktu diyebilirim bu sayılar arasında.

Sinan'ın verimli olamaması nedeniyle ikinci çeyreğe Engin Atsür ile başladık. Dakikalardır devam eden sayı krizine Ersan zor bir üçlükle son verdi, basket faul ile 4 sayı kazandırdı ekibimize. Ardından Engin - Sinan - Oğuz üçlüsünün müthiş set oyunu ile Oğuz'dan bir üçlük daha geldi. Savunmada agresifleşen takımımız, zaten sayı opsiyonu çok kısıtlı olan İran karşısında rahat rahat oynadı. Fakat olumsuz durum da yok değil tabii ki. Ömer Aşık 3-4 kez sırtı dönük pozisyonlarda bitiremedi, 2'si 2.18'lik Haddadi'nin üzerinden, hadi o kabul diyelim, ama diğer ikisi çok rahat bitirilecek pozisyonlardı. 7,5 dakika sonunda sadece 2 sayı atabilen İran, bizimkilerin fantastik basketbola, fantezi paslara başlamasıyla devre sonunda sayılar buldu. İlk yarıyı 45-22 önde bitirdik.

Üçüncü çeyrekte Semih - Kerem işbirliği ile kolay bir basketle başlayan takımımız, arka arkaya 3 üçlük buldu. İran son 2 dakikada 7 sayı bularak 39 sayıya ulaştı. Son 10 dakikada sonucu belli olan bir maç olsa bile oyuncularımızın savunma agresifliği (başta Ömer Onan olmak üzere) üst düzeydeydi. Bu müthiş bir durum bizim açımızdan. İran'ın yedekte tuttuğu uzun Musa Haddadi'den daha faydalı oldu, onu belirtebiliriz.40 dakikanın sonunda 40 sayılık farkla galip geldik ilk maçtan (93-53).

Özetleyecek olursak, bizim için ölçü olmayan bir maç oynadık. Hidayet'ten sakatlığı nedeniyle pek yararlanamasak da o olmadan iyi bir hücum oynayabileceğimizi gördük. Özellikle pota altında hücum ve savunmayı halletmiş gibiyiz, en iyi bölgemiz boyalı alandı bu maçta. Ömer Aşık'ın serbest atışlardaki korkunç tablosuna çare bulması mutlaka gerekiyor. Takımda en çok faul yapılan oyuncu o çünkü. Seyircilerin desteğiyle 5/6 yaptı son çeyrekte, 5 numaradaki önemli sıkıntı bu olarak gözüküyor. Ömer Onan, Kerem Tunçeri ve Engin Atsür'ün performansları da gayet iyi. Benim en çok merak ettiğim oyuncu Evren Büker idi, son çeyrekte antreman maçı havasında oyuna girer diye düşündüm ama oynamadı. İran'ın şampiyonada umudu zaten yok, grupta yenebilecekleri tek takım Tunus gibi gözüküyor, o da muamma.

Yarın Adidas Cup'un ikinci gününde 18:00'de İran - Sırbistan; 20:30'da Türkiye - Yeni Zelanda maçları oynanacak. Zayıftan güçlüye doğru sıralanıyor maçlarımız, program hoş olmuş bence.

TÜRKİYE (93): Cenk Akyol 5 (2 ribaund- 2 asist), Sinan Güler (1 asist), Engin Atsür 4 (3 ribaund- 3 asist), Ömer Onan 13 (2 asist), Ersan İlyasova 17 (6 ribaund- 1 asist), Semih Erden 10 (3 ribaund- 2 asist), Kerem Tunçeri 7 (1 ribaund- 5 asist), Oğuz Savaş 5 (6 ribaund- 1 asist), Ömer Aşık 14 (9 ribaund), Hidayet Türkoğlu 6 (1 asist), Cevher Özer 10 (3 ribaund), Fatih Solak 2

İRAN (53): Javad Davari 2 (2 ribaund- 2 asist), Mehdi Kahrami 7 (1 ribaund- 2 asist), Saman Veisi (1 ribaund), Iman Zandi 9 (2 asist), Arsalan Kazemi 6 (4 ribaund), Moosa Nabipoor 7 (5 ribaund), Nikkah Bahrami 8 (6 ribaund- 1 asist), Hamed Haddadi 10 (7 ribaund- 1 asist), Ali Doraghi 4 (2 ribaund)

1.PERİYOT: 24-16
2.PERİYOT: 21- 6
3.PERİYOT: 21-17
4.PERİYOT: 27-14
Türkiye: 93-53: İran (40 Dakikaya 40 Sayı Fark) Türkiye: 93-53: İran (40 Dakikaya 40 Sayı Fark) Reviewed by Adsız on 21:15 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.