Advertisement

Ankara Grubu 1. Maç Analizleri

Ankara Arena'dan canlı canlı takip ettiğim bu 3 maçın kısa bir değerlendirmesini yaptım. Bizim maç ile ilgili ayrıntılı yazı birazdan gelecek.

Yunanistan :89-81: Çin

Yunanistan'ın ilk yarıda işi bitireceğini düşünenlerdendim. Maç boyunca alan savunması uygulayan Çin, hareketli ayaklarla rakibi durdurmayı başardı. Spanoulis'in çalışkanlığı ile oyuna tutundular. Diamantidis kendisinden hiç beklenmeyecek şekilde bomboş şutlar kaçırdı ilk dakikalarda. Çin, Zhizni Wang ve Yi Jianlian'ın yok artık denecek cinsten skorları ile maça tutundu. Ama galibiyeti hakeden bir basketbol da ortaya koydular nazarımca. Kapasitelerinin çok çok üstünde oynadılar, Yunanistan'ı durdurmayı başardılar. Bitime 8 dakika kala 65-66 öne geçmeyi başardılar, ama maç sonunu iyi oynayan taraf Yunanistan oldu.

Çin'in bu başlangıcı sonraki maçlar için umut vericiydi. Dışardan tam 39 kez üçlük deneyen Yunanistan'ın ise kötü maç çıkardığını belirtelim. Bu oyunla bu galibiyet çok iyi bana göre.

Rusya: 75 - 66: Porto Riko

Ankara grubunda sonucunu kestiremediğim maçtı Rusya Porto Riko maçı. İki takım da 35 dakika civarlarında birbirine üstünlük kuramadı. Rusya'nın yeni kadrosuyla önceki Rusya'ya göre daha sıradanlaştığını üzülerek söylemek istiyorum. Kesinlikle kazanabilir havası veremediler maçta. Kaldı ki Porto Riko kısa farklarla da olsa daha fazla tuttu elinde ipi. 35 dakika boyunca Barea'nın kişisel becerileriyle rakibe kafa tuttular. Soldan , sağdan, ortadan rakibi delip rahatça turnikeler bırakan Barea'ya eşlik eden olsaydı Porto Riko galibiyetinden bahsediyor olabilirdik. Takımın yıldızı Carlos Arroyo'nun sadece 4 sayıda kaldığını belirtelim. Son 5 dakikada sayı sıkıntısını fazlasıyla çeken Porto Riko, Barea dışında penetre edebilen oyuncusu olmaması nedeniyle zor anlar yaşadı. Eee Barea'nın da canı var be kardeşim. 35 dakika dayanbildi o da. 5 numarda Ramos güçlü fiziğine rağmen Mozorov'a karşı ağır kaldı, o bölgeden bol bol sayılar seyrettik Rusya'dan.

Bu maç sonunda iki takım için de konuşmak yanlış olur. Hazır olmadıkları aşikar, diğer maçlar ne durumda olduklarını gösterecek.

Türkiye: 86 - 47: Fildişi Sahilleri

Türkiye'nin saha ve seyircisi önünde sürpriz yaşayacağından kimsenin şüphesi yoktu. İlk çeyrekteki müthiş performansımızı 15-20 dakika aynı seviyede götürerek, geri kalanını da idare ederek böylesine bir fark ortaya çıktı. Bizim maçla ilgili geniş analiz yazacağım, oradan takip edin. :)
Ankara Grubu 1. Maç Analizleri Ankara Grubu 1. Maç Analizleri Reviewed by Adsız on 23:17 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.