Advertisement

İzmir Grubu 1.Maç Analizleri

Yeni Zelanda: 79 - 92: Litvanya
Basketbolun hücum kısmını seven iki takımın kapışmasında yüksek skor gerçekleşti. Litvanya ikinci çeyrekte savunmada ve hücumda doğruları yaptı. Skor olarak istediğini cebine koydu ve seyrine bıraktı maçı. Yeni Zelanda'da Penney çıldırmaya devam ediyor kaldığı yerden. 37 sayı atmış (1/9 üçlük). Litvanya pota altı silahı olan Linas Kleiza'nın etinden sütünden fazlasıyla yararlanmış. 27 sayı - 8 ribaund yaparak Bradshaw, Abercrombie ikilisine mesaj vermiş Kleiza. Üçlük çizgisinin gerisinden kullanılan top adetleri fazla ama isabet çok düşük. Litvanya standartlarında olmayan rakibini kolay yenerek ilk galibiyetine uzandı.


Lübnan: 81-71: Kanada

Hazırlık turnuvalarında oynadığı rakiplerin ayarında olmamasına rağmen fena bir görüntü çizmemişti Lübnan. Arjantin ile oynadıkları maçta 82 sayı atmışlardı ki iyiye doğru gidişin habercisiydi bu. Rakibin devşirme ABD'lilerini verimli kullanamaması Lübnan'ı maçı kazanma potasına soktu. Son çeyrekte daha iyi oynayan taraf Lübnan oldu. El Khatib hazır görünmemişti, kendisini şampiyonaya saklamış belli ki. Fahed'in 17 sayısı ekstra olmuş. Serbest atışın ne denli önemli olduğunu açıkça gösteren bir maç. Kanada 7 kez çizgiden isabet bulurken Lübnan 22 isabet bulmuş. Diğer şut yüzdeleri hemen hemen aynı, demek ki potaya drive etmenin yararları böyle birşey.


Fransa: 72 - 66: İspanya

Beni şaşırtan tek sonuç oldu şampiyonanın ilk gününde. ABD karşısında hazırlık maçında silik oyun oynayan, guardsız Fransa, kaliteli guardlardan kurulu İspanya'yı yenmeyi başardı. Son Avrupa ve Dünya şampiyonu İspanya ilk raundda mağlup olarak şüphesiz herkesi şaşırttı. ABD ile oynadıkları ve son hücumda kaybettikleri maçı da düşünerekten yazıyorum bunları. Hiç ihtimal dahilinde değildi. Fransa sert savunmasının ödülünü aldı. İspanya'da Fernandez ve Navarro dışında iyi oynayan İspanyol yoktu. Rubio bile 29 dakikada 3 sayı atabildi. Fransa çok değerli bir galibiyet alarak herkesi şaşırttı.
İzmir Grubu 1.Maç Analizleri İzmir Grubu 1.Maç Analizleri Reviewed by Adsız on 01:09 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.