Advertisement

Türkiye: 93-72: Lübnan (Beş Maçlık Krize Son)

Son 5 maçtan mağlup dönerek özgüvenini kaybeden milli takımımızın Efes World Cup'taki ilk rakibi zayıf Lübnan'dı. Herşey beklendiği gibi gerçekleşti ve farklı kazandık. Tabii Lübnan'a karşı alınan bu galibiyetin güvenimizi yerine getirmekten başka, Ersan'ın ve Ömer Aşık'ın performanslarındaki yükselişe katkı sağladığını söyleyebiliriz. 4 numarada 5/5 ile üçlük atan Ersan dört dörtlük bir maç çıkardı.

Genel itibariyle ofansta sıkıntımızın olmadığını gördük. Rakip Lübnan olunca, oyuncu kalitesi, oyuncu mantalitesi aradaki farkı oluşturdu. Yine de Lübnan iki çeyrek boyunca maçın içindeydi. Vroman ve Freji'nin üçlükleriyle farkı 8-10 sayı civarında tuttular. Maçtaki asıl performansımızı ise üçüncü çeyrekte gösterdik. Kerem Tunçeri ve Ömer Onan'ın bireysel savunmalarından kaynaklanan Lübnan top kayıpları ile kolay sayılar bulduk, bu durum diğer oyuncularımızın da agresif olmasını sağladı. Oğuz'un Freji'ye göre ağır kalması dışında adam adama savunmamızda sıkıntı olmadığı bu bölümlerde Kerem ve Ersan'ın 4 faul alması gibi ufak çaplı sorunlar yaşadık.

Yaptığımız savunma ile Lübnan'ı potadan oldukça uzaklaştırdık ki, hem süre kaybına hem de zor pozisyonlara zorladık rakibi. Hücumda Ömer Aşık'ın bariz eziciliği ile koparıp götürdük maçı. Ömer açısından da çok iyi bir maç oldu. Blackman ile yaptığı serbest atış antremanlarının meyvesini fazlasıyla aldı bugün.

Son olarak Evren'in yine hiç oynatılmadığını, onun yerine tercih edilen Barış'ın da iyi durumda olduğunu söyleyebilirim. Beklediğimden de iyi Barış'ın kondisyonu. Oyunda kaldığı sürelerde sırıtmadı ve elinden geleni yaptı, potaya yaptığı penetrelerde şanssızdı biraz.

Lübnan'la oynanan bu maç 5 maçlık yenilginin şokunu üzerimizden atmamız açısından iyi oldu. Farklı galibiyet, Ersan ve Ömer Aşık'ın yükselen grafikleri, seyircinin mutlu olması... Günün olumlu haberleri bunlar. Fakat yarın oynayacağımız Kanada maçı kora kor olacak, daha sonra Arjantin maçı ile boyumuzun ölçüsü nedir göreceğiz.

A MİLLİ TAKIM (93): Cenk Akyol 6 (2 ribaund- 2 asist), Ömer Aşık 20 (7 ribaund), Ömer Onan 9 (1 ribaund- 4 asist), Ersan İlyasova 19 (4 ribaund- 2 asist), Semih Erden 8 (3 ribaund- 3 asist), Kerem Tunçeri 4 (2 ribaund- 4 asist), Oğuz Savaş 11 (6 ribaund- 1 asist), Kerem Gönlüm 3 (1 ribaund- 3 asist), Ender Arslan 6 (1 ribaund- 3 asist), Barış Ermiş 1, Hidayet Türkoğlu 2 (3 ribaund- 1 asist), Cevher Özer 4

LÜBNAN (72): Jean Abdel-nour 4 (6 ribaund- 1 asist), Jackson Vroman 14 (11 ribaund- 2 asist), Ali Mahmoud 1, Rony Fahed 13 (5 asist), Elias Estephan 9 (4 ribaund- 2 asist), Ali Kanaan (2 ribaund- 2 asist), Ali Fakhredine 4, Matt Freije 18 (2 ribaund), Fadi El Khatib 9 (2 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 24-11
2.PERİYOT: 23-24
3.PERİYOT: 23-17
4.PERİYOT: 23-20
Türkiye: 93-72: Lübnan (Beş Maçlık Krize Son) Türkiye: 93-72: Lübnan (Beş Maçlık Krize Son) Reviewed by Adsız on 22:06 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.