Advertisement

Türkiye: 76-65: Yunanistan (Ovaaa Ovaaa İlyasovaaaaaaa)


Grubumuzun en önemli maçına ideal beşimizle çıktık. Sonucu belirleyecek kilit adam olan Spanoulis'i Ömer Onan'ın savunmasıyla oyun dışı bıraktırarak Yunanistan hücumlarının daha dengesiz olmasını sağladık. Kerem Tunçeri'nin her hareketi takımımız için sayı getirdi. Ersan ve Ömer Aşık ile oynanan ikili oyunlarla kolay basketler bulduk. Ersan'ın adamları Tsartsaris'in ve Fotsis'in ayak yavaşlığını iyi kullandık. Ersan yüksek yüzdeyle oynayarak 17 sayı kaydetti 20 dakikada.

Spanoulis'i savunan adamın değişmesiyle top dağılımı daha iyi seviyelere geldi ikinci çeyreğin başında. İçeri yalancı penetrelerle savunmamızın pota altında yoğunlaşmasını sağlayıp, üçlük çizgisinden bomboş ve rahat atışlar buldular. Borousis defalarca sayı attı aynı oyundan. Oğuz'un Borousis'i dışardan tutamayacağı aşikar, umarım ikinci yarıda denenmez. Schorsanitis'in kalıp olarak Semih'e avantaj sağlamasına yardımlı savunmayla çare bulduk. İlk yarıdaki temel sorunumuz buydu. Yunanistan gibi şutları iyi olan bir takıma dışardan bu kadar attırmamak gerekir. Yunanlılar'ın devreyi 39 sayıyla kapatmasında hakemlerin de payı var. Gerçekten o faulleri görmemek için kör olmaktan başka çare yok. Benim saydığım, bize verilmesi gereken 3 faul çalınmadı, ardından sayı yedik. Eğer adaletli yönetim olsa idi şuan 8-9 sayı farkla kapatabilirdik devreyi.

Üçüncü çeyreğe Ersan'ı dinlendirerek başladık. Hücumda Ender'in doğru tercihleri ile sayılar bulduk. Kerem Tunçeri'nin dinlenmiş olması, diri olması işimize yarayacaktı son bölümler için. Ömer Aşık ve Semih Erden'e smaç ziyafeti çektirdik bol bol. Pota altında sıkıntı yaratan Schorsanitis'in 5 faulle oyun dışı kalması ile bir hücum silahı daha azaldı rakibin. Tüm yük Spanoulis ve Diamantidis'in omuzlarına bindi. Yaptığımız muazzam savunmayla son çeyreğe farklı girdik.

Seyirci havayı yakalamışken Ersan'ı son periyotta tekrar oyuna sokarak mantıklı bir hamle geldi Tanjevic'ten. Kaldığı yerden devam etti Ersan da. Finlandiyalı hakemin inanılmaz kararları nedeniyle 17 sayılık fark 8'lere kadar indiğinde imdadımıza yine Ersan yetişti. Cankurtaranımız oldu resmen. 6/6 üçlük atarak toplamda 26 sayıyla milyonları havalara zıplattı. Kaan Kural'ın "Ersan'ı seyretmek kadar büyük bir keyif yok." ifadesi doğrulanmış oldu. Hakikaten şuraya Kobe'yi getirseniz Ersan etmezdi. Maç geri mi geldi diye tereddüt yaşattırmadılar bize bir an olsun. Hidayet'in üçlüğü ile sayı problemini sildik. Artık zaman bile yeterli olmadı, hakemlerin çabaları da Yunanistan için yeterli olmadı.

Sahadaki mücadele, agresiflik, güven, inanç, istek kavramlarının hepsi sadece milli takımımızda vardı. Aldığımız bu galibiyetle şampiyonanın diğer güçlü rakiplerine mesaj vermiş olduk. Grupta 2 maç kala büyük avantaj elde ettik. Galibiyet sevinci herkesin hakkı, 12 Dev Adam'ın da hakkı fakat Porto Riko maçına konstantre olmalı.

YUNANİSTAN (65): Ian Vougioukas, Ioannis Bourousis 15 (7 ribaund- 1 asist), Nikolaos Zisis 3 (3 ribaund- 3 asist), Vasileios Spanoulis 5 (1 ribaund- 3 asist), Nick Calathes 6 (1 ribaund- 4 asist), Antonis Fotsis 7 (5 ribaund- 1 asist), Efstrations Perperoglou 4 (3 ribaund), Kostas Tsartsaris 2 (3 ribaund), Dimitrios Diamantidis 8 (3 ribaund- 3 asist), Kostantinos Kaimakoglou 6 (1 ribaund), Sofoklis Schortsanitis 9 (1 ribaund)

TÜRKİYE (76): Sinan Güler (1 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 6 (2 asist), Ersan İlyasova 26 (5 ribaund), Semih Erden 10 (2 ribaund- 1 asist), Kerem Tunçeri 7 (3 ribaund- 4 asist), Oğuz Savaş 2 (1 asist), Kerem Gönlüm (8 ribaund- 1 asist), Ender Arslan 5 (1 ribaund- 4 asist), Ömer Aşık 12 (6 ribaund), Hidayet Türkoğlu 8 (6 ribaund- 3 asist)

1.PERİYOT: 15-22
2.PERİYOT: 24-19
3.PERİYOT: 12-24
4.PERİYOT: 14-11
Türkiye: 76-65: Yunanistan (Ovaaa Ovaaa İlyasovaaaaaaa) Türkiye: 76-65: Yunanistan (Ovaaa Ovaaa İlyasovaaaaaaa) Reviewed by Adsız on 21:48 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.