Advertisement

İstanbul Grubu 3.Maç Analizleri

Slovenya: 91-84: Hırvatistan

Grubun kilit maçı olarak nitelediğim ve seyretmekten büyük keyif aldığım maçtı. Burun farkıyla önde olan Hırvatistan'da Ukic ve Tomas'ın kenara gelmesiyle momentum kayboldu, bu esnada Slovenya 8 sayılık farkı eritip öne geçti. İlk 20 dakikada tartışmasız sahanın en iyisi Fenerbahçe Ülker'in yeni transferi Marko Tomas'tı. Sloven defansını dağıttı yaptığı penetrelerle. Roko Ukic kendisinden beklenildiği gibi leziz servisler sundu. 25 dakika boyunca sahaya girmeyen Popovic'in koç tarafından sahaya sürülmesiyle Hırvatistan tekrar dengeledi oyunu. Tecrübeli oyuncu 15 dakikaya 16 sayı sığdırdı. Uzunların faul problemine girmesiyle pota altı savunması zayıflayan Hırvatistan çaresiz kaldı. Galatasaray'ın yeni transferi Luksa Andric hakkında bilgi sahibi olamadım.

Üçüncü çeyrekteki üçlük şov harikaydı. Popovic, Ukic, Dragic, Zupan isabetli şutlar kaydettiler. Slovenler % 50, Hırvatistan % 55 ile üçlük attı. Gününde idi oyuncular. Maçın oyuncusu Ukic idi bana göre. Yüksek yüzdelerle oynamadığı üçlük çizgisinin gerisinden 4/5 ile oynadı, 20 sayı - 7 asistle maçı tamamladı.

Tunus: 58-71: İran

Turnuvayı en az 1 galibiyetle kapatalım mantığında sahaya çıktı takımlar. Tunus sayı bulmakta zorlandığı ilk çeyrekte rakibine karşı koyamadı. Maç kazanabilmek için pek bir şansları yok zaten. Rakip İran olsa bile. Haddadi 23 sayı - 13 ribaundla krallığını ilan etmiş Tunus'lu oyunculara karşı. En büyük silahını iyi kullanarak kazanan İran en azından galibiyet almış oldu.

A.B.D: 70-68: Brezilya

Sırbistan - Almanya maçının ardından turnuvanın en heyecanlı maçı oldu. Kimse Brezilya'nın Amerika'ya direneceğini hatta maçı kazanabilme noktasına getireceğine ihtimal vermiyordu. Son topa kadar gitti geldi maç. Bitime 3 saniye kala faul ile durdurulan Huertas ilk serbest atışını kaçırınca ikincisini bilerek kaçırdı ve ribaundunu aldı. Ardından Barbosa'ya son saniyede pasını verdi, potadan sekti top ve şans ABD'ye güldü. Şans diyorum çünkü 4 sayılık skor avantajı esnasında Rose ile dağınık ve saçma hücumlar gerçekleştirdiler. Maçın son topa kalmasına izin vermeyebilirdi aklı başında bir guard. Brezilya hücum düzeninden çıkıp Barbosa ile üçlükler kullanarak acele etti. Üç ve iki sayılık atışlarda daha fazla sayı bulan Brezilya, ABD'nin serbest atış sayılarına çare bulamadı. Orada ciddi fark oluştu. Maçın son 15 dakikasına yetişerekten yazacaklarım bunlar. Amerika mı kötüydü, Brezilya mı çok iyiydi kestiremedim.
İstanbul Grubu 3.Maç Analizleri İstanbul Grubu 3.Maç Analizleri Reviewed by Adsız on 23:59 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.