Advertisement

Dünya Basketbol Şampiyonası A Grubu Analizi

A Grubu'nda mücadele edecek olan Sırbistan, Almanya, Arjantin, Angola, Avustralya ve Ürdün Milli Takımları'nı tanıyalım hep beraber.

SIRBİSTAN

Kadro: Milos Teodosic (G), Aleksandar Rasic (G), Stefan Markovic (G), Milenko Tepic (G), Ivan Paunic (G), Marko Keselj (F), Nemanja Bjelica (F), Novica Velickovic (F), Dusko Savanovic (F), Milan Macvan (F), Nenad Krstic (P), Kosta Perovic (P), Miroslav Raduljica (P)

Koç: Dusan Ivkovic

Takım boy ortalaması: 1.99
Dünya sıralaması: 5.

Bu Oyuncuya Dikkat: Milos Teodosic

Eurobasket 2009'daki mükemmel performansıyla dikkat çeken Teodosic takımına 2.liği getiren oyuncuların başında gelmişti. Geçen 2 yılın ardından giderek olgunlaşan bir Teodosic seyrettik. Geçen sezın Euroleague'de Olympiakos formasıyla MVP olan 23 yaşındaki yıldız şampiyonada Sırbistan'ın en büyük kozu.


ALMANYA

Kadro: Heiko Schaffartzik (G), Lucca Staiger (G), Demond Greene (G), Steffen Hamann (G), Robin Benzing (F), Jan Hendrik Jagla (F), Konrad Wysocki (F), Elias Harris (F), Yassin Idbihi (P), Tim Ohlbrecht (P), Tibor Pleiss (P), Christopher Mcnaughton (P)

Koç: Dirk Bauermann

Takım boy ortalaması: 2.01
Dünya sıralaması: 7.

Bu Oyuncuya Dikkat: Heiko Schaffartzik

Önümüzdeki yıl ülkemizde Türk Telekom forması giyecek olan Heiko Schaffartzik şutlarındaki yüzdesiyle dikkat çekiyor. Eurobasket 2009'da %58 ile üçlük atan Schaffartzik serbest atıştaki performansıyla da dikkat çekiyor. Nowitzki'siz Almanya'nın şüphesiz en önemli oyuncusu olacak.

ARJANTİN

Kadro: Pablo Prigioni (G), Carlos Defino (G), Pablo Quinteros (G), Luis Cequeira (G), Federico Kammerichs (F), Luis Scola (F), Leonardo Gutierrez (F), Hernan Jansen (F), Fabricio Oberto (P), Juan Gutierrez (P), Roman Gonzalez (P)

Koç: Sergio Hernandez

Takım boy ortalaması: 1.99
Dünya sıralaması: 1.

Bu Oyuncuya Dikkat: Carlos Delfino

Manu Ginobili'nin yokluğunda Delfino'nun yükü ağırlaştı. Prigioni ile birlikte takımı sürükleyen 28 yaşındaki oyuncu Efes World Cup'taki performansıyla izleyenleri kendisine hayran bırakmıştı. Luis Scola ile beraber dikkat edilmesi gereken oyuncu.

ANGOLA

Kadro: Miguel Litonda (G), Carlos Morais (G), Roberto Fortes (G), Domingos Bonifacio (G), Joaquim Gomes (F), Olimpio Cipriano (F), Eduardo Mingas (F), Filipe Abraao (F), Simao Santos (F), Valdelicio Joaquimp (P), Leonel Paulo (P), Divaldo Mbunga (P)

Koç: Brett Brown

Takım boy ortalaması: 1.99
Dünya sıralaması: 12.

Bu Oyuncuya Dikkat: Joaquim Gomes

Angola takımının en kariyerli oyuncusu olan Gomes 3 sezon NCAA'de başarılı sezonlar geçirdikten sonra Almanya ve Hollanda liglerinde forma giydi. 2.00 boyuna rağmen 4-5 pozisyonlarında oynayan 30 yaşındaki oyuncu 2006'daki Dünya Şampiyonası'nda 15,2 sayı - 8,3 ribaundla oynamıştı.


AVUSTRALYA

Kadro: Adam Gibson (G), Steven Markovic (G), Damian Martin (G), Patrick Mills (G), Brad Newley (G), Matt Dellavedova (G), Matthew Nielsen (F), Joe Ingles (F), Mark Worthnigton (F), David Andersen (F), David Barlow (F), Aleks Maric (P), Aron Baynes (P), A.J Ogilvy (P)

Koç:

Takım boy ortalaması: 1.99
Dünya sıralaması: 11.

Bu Oyuncuya Dikkat: Patrick Mills

Aslen ABD vatandaşı olan Patrick Mills çocuk denecek yaşta Avustralya Milli Takımı'na dahil edildi. Müthiş top sürme kabiliyeti ve atletizme sahip olan Mills skorer ve yorulmak bilmeyen görüntüsüyle Avustralya'nın en önemli oyuncusu. Aleks Maric ve Matt Nielsen'i de bu listeye ekleyebiliriz.

ÜRDÜN

Kadro: Rasheim Wright (G), Osama Daghles (G), Wesam Al-Sous (G), Fadel Alnajjar (G), Mohammed Hussein (F), Zaid Abbaas (F), Mousa Alawadi (F), Enver Soobzokov (F), Mohammed Hadrab (F), Islam Abbaas (P), Ayman Adais (P), Zaid Al-Khaas (P)

Koç:

Takım boy ortalaması: 2.00
Dünya Sıralaması: 11.

Bu Oyuncuya Dikkat: Rasheim Wright

O da tıpkı Mills gibi aslen ABD vatandaşı. 29 yaşındaki Wright eski bir futbolcu aynı zamanda. Basketbol kariyerini Lübnan'da sürdüren Wright, 2009'daki Asya Şampiyonası'nda 20,7 sayı - 3,6 ribaund - 1,8 asistlik performansıyla takımını Dünya Şampiyonası'na taşıdı.
Dünya Basketbol Şampiyonası A Grubu Analizi Dünya Basketbol Şampiyonası A Grubu Analizi Reviewed by Adsız on 17:18 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.