Advertisement

Sırbistan: 76-71:Yeni Zelanda (Sırplar Adidas İstanbul Cup'a Galibiyetle Başladı)

Adidas İstanbul Cup'ın açılış maçı Sırbistan ile Yeni Zelanda takımları arasındaydı. Teodosic'in üst üste 3 asistlik oyunundan doğan Sırbistan sayıları göze çarptı ilk dakikalarda. Fakat Teodosic oyunda olmayınca bariz bir lider eksikliği göze çarpıyor takımda. Efes'in yeni transferi Raduljica iyi bir performans ortaya koydu, onu da izleme fırsatımız oldu bu vesileyle. 11 sayıyla bitirdi yarıyı. Yeni Zelanda'da Kirk Penney dış şutlardaki isabetiyle takımın en iyisi idi ki. Pero Cameron'un koçluk yaptığı takımdan öğrencisi ile aynı anda sahada olması çok hoş bir durum. Yeni Zelanda'nın ABD'li guardı çok zorluyor içerisini, arkadaşlarına bol bol şut imkanı sağlıyor. Aksine Sırplar üçlüklerde 0/8 ile oynayınca skor üstünlüğü Yeni Zelanda'nın eline geçti ve devreyi 39-32 sona erdi.

Sırplar işin ciddiyetini anladılar ve savunmayı özellikle Penney üzerinde artırdılar. Otomatikman durdu Yeni Zelanda hücumları. Devreyi 23 sayıyla kapatan Penney'den hiçbir şekilde katkı alamayan Yeni Zelanda, 7 sayı önde girdiği üçüncü çeyreği 8 sayı geride kapattı. Sırbistan dış atışlarda yavaş yavaş toparlandı bu bölümde.

Son çeyrekte Sırbistan koçu Ivkovic, Teodosic'in yerine görev verdiği Markovic'ten dış atışlarda istediği katkıyı aldı. Arka arkaya gelen üçlüklerle fark 14'e kadar çıktı. Yeni Zelanda'da Kirk Penney yapılan savunmalara rağmen takımı geri döndürmeyi başardı. Son 1 dakikaya 76-70 önde girdi Sırplar. Teodosic'in kendisine yapılan serbest atışlardan doğan faulü kaçırmasıyla az da olsa kazanma umudu doğdu Yeni Zelanda'ya ama Adidas İstanbul Cup'un ilk maçında gülen taraf Sırbistan oldu.

Genel olarak maçı ele alacak olursak; Sırbistan'ın Teodosic kenardayken oyunu yönlendirebilecek bir oyuncu eksikliğini hissettik. İlk yarıyı geride bitirmeleri kesinlikle onlar hakkında bilgi edinmemize sağlayacak sonuç değil. Yeni Zelanda'yı hafife aldılar ve savunmada etkili olmadılar. 7 sayılık farkın ardından 3.ve 4. periyotlarda oyunun hakimi oldular ve maçı kazandılar.

Yeni Zelanda ise gerçekten 2002'de olduğu gibi bir sürprize imza atabilir. Kirk Penney onların herşeyi ve İhsan Bayülken'in de değindiği gibi onu 40 dakika boyunca çok iyi kullanmak gerekiyor. Benche gelmesi gerektiği dakikaları belirlemek gerekiyor. Bunun haricinde Bradshaw - Pero Cameron ikilisinden daha iyi katkılar bekleyebiliriz. Sırbistan ile çekişebilecek bir kadroya sahip değiller fakat maçı bırakmıyorlar son ana kadar.

SIRBİSTAN (76): Dragan Milosaviyevic 2 (7 ribaund- 1 asist), Ivan Paunic 2 (2 ribaund- 2 asist), Nemanja Bjelica 2 (2 ribaund), Stefan Markovic 10 (2 ribaund- 4 asist), Dusko Savovic 9 (6 ribaund), Miroslav Raduljica 11 (4 ribaund), Kosta Perovic 13 (3 ribaund), Novica Velickovic 11 (9 ribaund), Marco Weselij 9 (2 ribaund- 1 asist), Milos Teodosic 5 (6 asist), Aleksandar Rasic 2 (1 ribaund- 1 asist)

YENİ ZELANDA (71): Lindsay Tait 6 (1 ribaund- 1asist), Michael Fitghell 3 (2 ribaund- 3 asist), Kirk Penney 34 (2 ribaund- 1 asist), Mika Vukona 6 (7 ribaund- 2 asist), Phil Jones (3 ribaund), Jeremy Kench (1 ribaund- 1 asist), Benny Anthony 2 (1 ribaund- 1 asist), Pero Cameron 4 (1 ribaund- 1 asist), Thomas Abercrombie 4 (3 ribaund), Casey Frank 3, Craig Bradshaw 7, Alex Pledger 2

1.PERİYOT: 17-21
2.PERİYOT: 15-18
3.PERİYOT: 27-12
4.PERİYOT: 17-20
Sırbistan: 76-71:Yeni Zelanda (Sırplar Adidas İstanbul Cup'a Galibiyetle Başladı) Sırbistan: 76-71:Yeni Zelanda (Sırplar Adidas İstanbul Cup'a Galibiyetle Başladı) Reviewed by Adsız on 18:59 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.