Advertisement

Türkiye: 61-72: Hırvatistan (Üçlük Yağmuruna Engel Olamadık)

Beko Super Cup'ın ikinci gününde Kerem Tunçeri ve Ömer Onan'dan sakatlığı nedeniyle faydalanamayan 12 Dev Adam, Hırvatistan'a karşı direnemedi.

Şampiyon Fenerbahçe Ülker'in guardı Roko Ukic'in müthiş yüzdeli şutları sayesinde skor üreten Hırvatlar'a karşı takımı oynatabilen sağlam oyun kurucumuzun olmaması nedeniyle zorlandık. 20-8'lik seriye 7-2'lik seri ile karşılık verdik. Bu dakikaya kadar 4/6 ile üçlük atan Hırvatlar moralimizi alt seviyeye çekmeyi başardı.

7 sayı geride başladığımız ikinci çeyrekte Loncar'ı oyuna sokan Hırvatistan, Ömer Aşık eşleşmesini iyi değerlendirerek dışardan sayılar buldu. Ömer'in ayak çabukluğunun yeterli olmaması nedeniyle zorlandık Loncar'ı savunmakta. Kerem ve Ömer'in yokluğunda 2 numarayı teslim alan Cenk'in katkılarıyla yakaladığımız 7-0'lık seri ile maçın içinde kalmayı başardık biraz olsun. Tanjevic, Evren Büker'i de oyuna dahil etti bu yoklukta, bunu da belirtmiş olalım parantezde.

Hırsız - polis misali geçen üçüncü çeyrekte boyalı alandan oynadığımız oyunlarla sayı ürettik ancak bugün inanılmaz üçlük sokan Hırvatlar skor anlamında maçı dengelememize imkan tanımadı. Ömer Onan'ın olmayışı ile rakibin şutörleri antreman havasında kullandılar şutları. Maçı 11 sayı farkla kaybetmemizdeki pay üçlüklerde şüphesiz. Hırvatlar tam 14/31 üçlük isabeti bulurken, milli takımımız kullandığı 20 şutun sadece 2'sinden sayı bulabildi. Aradaki uçuruma rağmen bu farkla kaybetmek iyi bile bence.

Beko Super Cup'ta yarın son maçımızı Almanya ile oynayacağız. Litvanya ve Hırvatistan'a nazaran daha dişimize göre bir takım. En azından bir galibiyet alarak moralleri yerine getirmek şart. Bu maç gösterdi ki, Kerem Tunçeri'nin yokluğu bizim takım içi dengelerini, pozisyon zenginliğimizi, pas trafiğini direkt olarak etkiliyor. Onun yerine denenen Sinan , Evren , Cenk gibi oyuncuların esas pozisyonları 2 numara. Dolayısıyla Kerem'in bir an önce dönmesi ve dümene geçmesi gerekli. Zaten sakatlığı ciddi değilmiş, ağrısı olduğundan oynayamamış bugün. Ona da geçmiş olsun dileklerimizi iletelim buradan.

A MİLLİ TAKIM (61): Cenk Akyol 15, Sinan Güler 1, Ersan İlyasova 3, Semih Erden 4, Oğuz Savaş 8, Kerem Gönlüm 4, Ender Arslan, Ömer Aşık 17, Hidayet Türkoğlu 9, Evren Büker

HIRVATİSTAN (72): Roko Ukic 19, Davor Kus 2, Marko Popovic 8, Bojan Bogdanovic 4, Marko Tomas 14, Ante Tomic 4, Kresmir Loncar 8, Marko Banic 11, Zoric 2

1.PERİYOT: 15-22
2.PERİYOT: 7- 15
3.PERİYOT: 16-16
4.PERİYOT: 18-19
Türkiye: 61-72: Hırvatistan (Üçlük Yağmuruna Engel Olamadık) Türkiye: 61-72: Hırvatistan (Üçlük Yağmuruna Engel Olamadık) Reviewed by Adsız on 00:35 Rating: 5

2 yorum:

bahadır dedi ki...

@mix basket,
hayret evren'i oynatmış.evren,nasıl oynadı? düzensiz,savruk bir takımız , bu takım içinde ne kadar oynayabildiyse artık.
bu arada sağol maç yazısı için,internette hiçbir yerde sonucunu dahi bulamadım,kafayı yiycektim.

Adsız dedi ki...

@bahadır

Ömer Onan ve Kerem Tunçeri hafif sakatlıkları nedeniyle oynamadılar. Ender de devam edemedi. Engin Atsür zaten yok. 2 numara pozisyonunda Cenk ile Evren kaldı haliyle. Mecburiyetten diyelim :) Evren şansını iyi kullanamadı ne yazık ki.

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.