Advertisement

İstanbul Grubu 1. Maç Analizleri

Slovenya: 80-56: Tunus
Sonucu baştan belli bir maç daha. Oyuncular arasındaki kalite farkı dağlar kadar büyük. Dolayısıyla hedefler de değişik. Slovenya istediği gibi götürdü maçı. Bir oyun oynayalım herşey Slovenya'nın istediği gibi olsun der gibi. Yazılacak fazla birşey yok aslında, değinmek istediğim tek konu var. Efes ve Fenerbahçe Ülker'de istenilen performansları veremeyen Vidmar ve Nachbar'ın performansları. Vidmar 15, Nachbar 16 sayı atmış. Tunus için tek hedefin İran maçı olacağını belirttiğimi hatırlatarak bu maçı es geçiyorum.


ABD: 106 - 75: Hırvatistan

Maçı yarım yamalak takip ettim. Şansıma ikinci çeyrekten itibaren seyretmeye başladım. 22-20 biten ilk çeyrekten sonra sanırım Hırvatlar direnecekler düşüncesine kapıldım. İkinci on dakikaya tam 26 sayı sığdıran yıldızlar topluluğu, Hırvatlar'a 6 sayı imkanı verdi. Demoralize olan rakip karşısında kalan süreler şov süslü oynandı. 39 ribaund, 22 asistle oynamış ABD takım olarak. Önce bir yuh diyesim var ardından da önlerinde eğilesim. Bundan iyisi Şam'da kayısı. Bunun fazlasını da yapamazlar herhalde. Hem de Hırvatistan gibi bir takıma karşı. Rehavete kapılma durumu olmazsa İran ABD maçına çıkmasın. :) Çıksalar da değişen birşey olmayacak. Tecrübeli oyuncuların azlığı veya çokluğı falan da değşl konu. Takım halinde kenetlenen, hırslı bir Amerika takımı var. İlk maçlık böyle en azından. Hırvatistan ilk 10 dakika ortak olabildi oyuna. Kalan 30 dakikada ellerinden pek birşey gelmedi açıkçası.


İran: 65- 81: Brezilya

Adidas Cup'ta yakından izleme şansı bulduğum İran, Güney Amerika basketbolunun öncüsü Brezilya karşısındaydı. İlk periyotta 10 sayı farkla geriye düşen İran maçı çeviremedi. Çevirecek oyuncusu da yok zaten. Haddadi pota altında büyük bir güç ama onu da Varejao - Splitter ikilisi 16 sayıda tutmayı başarmış. Bahrami İran'ın sıkıştığı anlarda skor buluyordu. Şanssız sakatlık geçirdi. Tahmin edilen bir skorlar galip ayrıldı ilk maçından Brezilya.
İstanbul Grubu 1. Maç Analizleri İstanbul Grubu 1. Maç Analizleri Reviewed by Adsız on 00:31 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.