Advertisement

Dünya Basketbol Şampiyonası B Grubu Analizi

B Grubu'nda mücadele edecek olan Amerika Birleşik Devletleri, Hırvatistan, Slovenya, Brezilya, İran ve Tunus'u hep beraber tanıyalım.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)

Kadro: Derrick Rose (G), Stephen Curry (G), Chauncey Billups (G), Russel Westbrook (G), Eric Gordon (G), Kevin Durant (F), Rudy Gay (F), Danny Granger (F), Andre Iguodala (F), Lamar Odom (P) Kevin Love (P)

Koç: Mike Krzyzewski

Takım boy ortalaması: 1.99
Dünya sıralaması: 2.

Bu Oyuncuya Dikkat: Derrick Rose

İlk adımı inanılmaz hızlı. Atletik özelliklerini kullanarak rahat sayılar buluyor. Son İspanya maçında bunları fazlasıyla gerçekleştirdi. Kevin Durant ile beraber skora en rahat ulaşabilecek isim.

<<<>HIRVATİSTAN

Kadro: Marko Popovic (G), Zoran Planinic (G), Roko Ukic (G), Davor Kus (G), Ante Tomic (F), Kressimir Loncar (F), Luka Zoric (F), Rok Stipcevic (F), Bojan Bogdanovic (F), Marko Tomas (F), Marko Banic (P), Luksa Andric (P)

Koç: Josip Vrankovic


Takım boy ortalaması: 2.01

Dünya sıralaması: 15.


Bu Oyuncuya Dikkat: Roko Ukic


Ülkemizde Fenerbahçe Ülker forması ile şampiyonluk tadan başarılı guardın performansı Hırvatistan için çok önemli. Turnuvanın en iyi pasör guardlarından biri olan Ukic takımı sırtlayabilir.


SLOVENYA


Kadro: Uros Slokar, Jaka Lakovic, Hasan Rızvic, Sani Becirovic, Jaca Klobucar, Samo Udrih, Bostjan Nachbar, Goran Dragic, Goran Jagodnik, Miha Zupan, Gasper Vidmar, Primoz Brezec


Koç: Memi Becirovic


Takım boy ortalaması: 2.02

Dünya Sıralaması: 20.


Bu Oyuncuya Dikkat: Jaka Lakovic


Kariyerini Barcelona'da sürdüren 32 yaşındaki tecrübeli guard Slovenya'nın en kilit ismi. Onun iyi oynaması otomatikman takıma yansıyor.


BREZİLYA


Kadro: Marcelo Machado, Nezinho Dos Santos, Murilo Becker, Raul Neto, Alex Garcia, Marcelo Huertas, Leandro Barbosa, Anderson Varejao, Guilhermo Giovannoni, Joao Paulo Batista, Marcus Vinicius, Tiago Splitter


Koç: Ruben Magnano


Takım boy ortalaması: 1.99

Dünya Sıralaması: 14.


Bu Oyuncuya Dikkat: Tiago Splitter


Nene'nin turnuvayı kaçırmasıyla pota altında tüm gözler Splitter'e çevrildi. San Antonio Spurs'te forma giyen 25 yaşındaki uzun Machado ve Varejao ile beraber takımın en kilit ismi.

İRAN


Kadro: Moosa Nabipour, Aren Davoudi, Javad Davari, Mehdi Kamrani, Saman Vaisi, Iman Zandi, Mohammed Hasanzadeh, Oshin Sahakian, Arsalan Kazemi, Asghar Kardoust, Saeid Davarpanah, Hamed Haddadi


Koç: Veselin Matic


Takım boy ortalaması: 1.96

Dünya Sıralaması: 21.


Bu Oyuncuya Dikkat: -


- İran'ın tek hedefi Tunus maçı olmalı, diğer karşılaşmalarını kazanması mucize olacaktır.


TUNUS


Kadro: Radhouane Slimane, Marouan Laghnej, Nizar Knıoua, Naim Dhifallah, Marouan Kechrid, Mohamed Hadidane, Atef Maoua, Mohktar Gyaza, Macram Ben Romdhane, Amine Rzig, Hamdi Braa, Salah Mejri


Koç: Adel Tlatli


Takım boy ortalaması: 1.99

Dünya sıralaması: 43.


Bu Oyuncuya Dikkat: -


- Tunus da tıpkı İran gibi şampiyonanın hedefsiz ülkesi. Onlar için Dünya Şampiyonası'nda olmak bile başarı. Hedef maçları İran maçı olacaktır.

Dünya Basketbol Şampiyonası B Grubu Analizi Dünya Basketbol Şampiyonası B Grubu Analizi Reviewed by Adsız on 01:13 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.