Advertisement

ABD - Fransa Maçı Analizi

Dünya Şampiyonası öncesi hazırlıklara devam eden ABD, New York'ta Fransa'yı ağırladı. NTVSpor'dan canlı seyretme imkanım oldu. Yıldızlarından yoksun Amerika Birleşik Devletleri ikinci çeyrekte Chauncey Billups ve Rudy Gay'in isabetli üçlükleriyle farkı açtı. Oyun anlayışı olarak hızlı hücumları kovalayan ABD uzun pozisyonunda sıkıntı yaşayabilir ciddi rakiplere karşı. 4 numarada oynayabilecek birçok oyuncuya sahipler ancak Pau Gasol, Luis Scola gibi oyuncuları savunmalarında zorlanabilirler. Guard pozisyonunda bana göre şampiyonanın en sağlam takımı. Billups tecrübesiyle takıma ağabeylik yapıyor ve o oyundayken bunu rahatlıkla görebiliyorsunuz. Rajon Rondo ise Billups'a göre daha atletik özelliklerini gösterip rakibin dengesini bozuyor. Fakat hücum organizasyonlarında ciddi sıkıntıları var şuan için. İki haftadan biraz daha fazla sürede bu sorunları giderebilecekler mi bilemiyorum. Bu kadar kısa takım fazla top kaybetmemeli.

Fransa'da Parker'ın yokluğu takıma kesinlikle yansımış durumda. Saf 1 numaraları olmadığı için hücumda dağınık ve zorlama şutlara yöneliyorlar. Parker yokken Boris Diaw'a bileniyorlar mecburen. Ali Traore ve Diaw ikilisinin pota altında iyi oynadıklarını söyleyebiliriz ama skor bulma konusunda ciddi problemleri var.

İkinci çeyrekten itibaren oyuna ağırlığını koyan ABD, 40 dakikanın sonunda 31 sayılık üstünlük kurarak galibiyeti aldı (86-55). ABD'nin oynayacağı maçlar Litvanya, Porto Riko ve Çin.
ABD - Fransa Maçı Analizi ABD - Fransa Maçı Analizi Reviewed by Adsız on 21:47 Rating: 5

1 yorum:

yugoslavtipiforvet dedi ki...

şahsi kanaatimce pau gasol'ü olan bir ispanya bu abd'yi yenebilirdi.abd'nin kısaları hem avrupa savunmasına alışık değiller hem de tecrübesiz pyuncular.kadro yapısı 2006'deki şampiyona kadrosuyla çok benzer.hatta o kadroda lebron,carmelo ve wade gibi adamlar vardı şimdi o ayarda bir kevin durant var bana göre.ama tüm takımlar acayip eksik bu şampiyonada.yani amerika ne kadar eksik olursa olsun amerika işte.o nedenle favoriler ama diğer takımlar tam kadro olsa iddia aediyorum ki 2006'dan beter bile olabilirdi

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.