Advertisement

Ünlülerin Gözünden Dünya Şampiyonası Yorumları

Kısa bir süre sonra başlayacak olan Dünya Şampiyonası için düşüncelerini paylaşmış sanat ve spor dünyasındaki ünlüler. Federasyonun yaptığı röportajın tam metni şöyle:

Dünyanın üçüncü büyük spor organizasyonu olarak kabul gören FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'na sayılı günler kala Türkiye’de heyecan giderek artarken, 24 ülkenin katılımıyla İstanbul, Ankara, İzmir ve Kayseri şehirlerinde oynanacak maçlarda büyük mücadeleler yaşanacak.

Sadece basketbol ailesinin değil ülkemizdeki ve dünyadaki tüm sporseverlerin merakla beklediği bu önemli organizasyonu, ülkemizin tanınmış yüzlerine sorduk. Ünlülerimiz, şampiyona hakkındaki görüşlerini belirtirken, A Milli Takımımız ve rakiplerimizi de değerlendirdiler.

ŞENEZ ERZİK: "12 DEV ADAM'IN İLK 4'E GİRECEĞİNE EMİNİM"
Türk Milli Takımı'nın geçmişteki başarılarına bir yenisini daha ekleyeceğini belirten UEFA Asbaşkanı Şenez Erzik, "2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'nın Türkiye'de düzenlenmesi çok büyük bir olay. Özellikle dünyanın en iyi basketbol ligi olarak kabul edilen NBA'de forma giyen oyuncuların bu organizasyonda yer almasının ardından heyecan ve rekabet daha da arttı. Türk turizmine de büyük katkı sağlayacak organizasyonda Türk Milli Takımı'nın başka bir zafere daha imza atacağına inanıyorum. 12 Dev Adam'ın 2001'deki Avrupa Şampiyonası sonrası 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'nda da ilk dörde gireceğine eminim" şeklinde konuştu.
ABİDİN AYDOĞDU: "TÜRKİYE İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR FIRSAT"
Böyle büyük bir organizasyonunun Türkiye'de düzenlenmesinin çok önemli bir başarı olduğunu ifade eden eski TRT spor spikerlerinden Abidin Aydoğdu, "2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nı düzenlemek gerçekten çok büyük bir başarı. Şu ana kadar Türkiye Basketbol Federasyonu dışında bu büyüklükte bir organizasyonu başka hiçbir federasyon düzenleme başarısını gösteremedi. Organizasyonun başarıyla sonuçlanacağından emin olmakla beraber, 12 Dev Adam'ın da sportif anlamda bu şampiyonada iyi bir derece elde edeceğine inanıyorum. Türkiye ve Türk Milli Takımı için çok önemli ve değerli bir fırsat olacağına inancım tam" açıklamasında bulundu.

BERK OKTAY: "HAYALİM İSPANYA VEYA HIRVATİSTAN'I FİNALDE YENMEK"
Türkiye'nin 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nı başarıyla düzenleyeceğini ve tüm dünyaya misafirperverliğimizi gösterme şansını bulacağımızı söyleyen başarılı oyuncu Berk Oktay,"Böylesine büyük bir organizasyonun ülkemizde yapılması gurur verici. Türkiye'ye gelecek her takımın oyuncularının, ülkemizdeki insanların ve taraftarların sıcaklığından etkileneceğine eminim. Aynı zamanda Türk Milli Takımı ile de başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Bireysel olarak baktığımızda kariyerli ve çok başarılı oyunculara sahibiz. Her turnuvada olduğu gibi Hırvatistan en zorlu rakiplerden biri olacak. Hayalim İspanya veya Hırvatistan'la oynayacağımız final maçıyla kupayı kazanmak" diye konuştu.

ÇAĞLA KUBAT: “HİDAYET’E BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”
Ülkemizi rüzgâr sörfünde başarılı ile temsil eden oyuncu-mankenÇağla Kubat, Türk Milli Takımı’ndan büyük bir başarı beklediğini dile getirirken, “Dünyanın en iyi takımlarının Türkiye’ye gelecek olması bizim için çok güzel bir şey çünkü bütün dünyanın ilgisi üzerimizde olacak. Bunun dışında ise seyirci desteğinin ne demek olduğunu Rüzgâr Sörfü Dünya Şampiyonası’nın Alaçatı ayağında gördüm ve bu durumun bize büyük bir avantaj sağlayacağını düşünüyorum. Basketbol bir ekip sporu olduğu için oyuncuların birbirleri arasındaki birliktelik ve takım ruhu oluştuğu sürece, seyirci desteğini de arkamıza alarak kesinlikle başarılı olacaklarına inanıyorum. Ayrıca 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda Hidayet Türkoğlu’na çok büyük görev düştüğünü düşünüyorum ve bu konuda da ona çok güveniyorum” dedi.

MEHMET ALİ ALABORA: "DÜNYA YILDIZLARINI İZLEME ŞANSI BULACAĞIZ"
Ünlü tiyatro oyuncusu Mehmet Ali Alabora, böyle büyük bir organizasyonun ülkemizde düzenlenmesini sağlayan Türkiye Basketbol Federasyonu'nun başarısına dikkat çekerken, "2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nın Türkiye'de düzenlenecek olması heyecan verici. Bunun gerçekleşmesinde Türkiye Basketbol Federasyonu'nun istikrarlı bir kurum olmasının önemi büyük. Dünyanın en önemli oyuncularını izleme şansı bulacağımız için mutluyum. Umarım bu sayede basketbol daha da yaygınlaşarak her sokak arasında yapılan bir spor haline gelir. Zorlu bir turnuva olacağa benziyor fakat hem tecrübeli hem de genç oyunculardan oluşan Milli Takımımız başarıya ulaşmak için çok büyük bir şansa sahip. Dünya yıldızlarımızla birlikte büyük bir başarıya imza atacağımıza inanıyorum"ifadelerini kullandı.

MUSTAFA SANDAL: "UMARIM ABD İLE FİNAL OYNARIZ"
Basketbolla yakından ilgilenen ünlü şarkıcı Mustafa Sandal,"Bu kadar büyük bir organizasyonun Türkiye'de düzenlenecek olması beni çok mutlu etti. Dünya Şampiyonalarını mümkün olduğunca takip ediyordum. Elbette bu yıl daha bir heyecanla izleyeceğim. Geçmişte de bizi en iyi şekilde temsil eden takımımızın, seyircimiz önünde final oynayacağına inanıyorum. Kadromuz çok kaliteli oyunculardan oluşuyor. Bence turnuvada seyir zevki en yüksek maçlar bizim takımımızın oynayacağı maçlar olacak. Umarım finali ABD ile oynarız" sözleriyle görüşlerini belirtti.

MÜJDAT GEZEN: "ABD VE SIRBİSTAN ŞAMPİYONADAKİ EN ZORLU RAKİPLER"
Türkiye'nin hazırlık maçlarını izlediğini ve A Milli Takımımızıçok beğendiğini söyleyen usta tiyatro oyuncusu Müjdat Gezen,"2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nı düzenleyen ülke olmak Türk sporu, Türk basketbolu ve Türkiye'nin tanıtımı açısından çok büyük bir başarı. Bu şampiyona sayesinde Türkiye'nin önemli derecede reklamı yapılacak. Türk Milli Takımı'nı adidas İstanbul Cup'ta izleme şansı buldum. Bu turnuvadaki rakiplerimizden İran ne kadar zayıf bir takım da olsa Türk Milli Takımı gerçekten başarılı bir performans sergiledi. Dünya Şampiyonası'nda gruptan çıktıktan sonra en zorlu rakipler ABD ve Sırbistan gibi gözüküyor" şeklinde konuştu.

NEVİN YANIT: "TURGAY DEMİREL VE EKİBİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Türkiye'yi atletizmde başarıyla temsil eden ve bu yıl 100 metre engelli de Avrupa Şampiyonu olan milli atlet Nevin Yanıt, FIBA Dünya Şampiyonası gibi bir organizasyonun ülkemize getirilmesinin büyük bir başarı olduğunu belirtirken, "Bu organizasyon Türk sporuna gerçekten çok şey katacak. Dünyanın önde gelen sporcularını Türkiye'de izleme şansını yakalayacağız. Bu tür önemli organizasyonların ileride daha da artarak ülkemizde düzenlemesini temenni ediyorum. A Milli Takımımızda çok güçlü ve yetenekli oyuncular var. Özellikle NBA'de forma giyen oyuncularımız ülkemizi ABD'de başarıyla temsil ediyorlar. 12 Dev Adam'ın şampiyonada başarılı sonuçlar alarak ülkemizi gururlandıracağına inanıyorum. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve ekibine bu önemli organizasyonu Türkiye'ye kazandırdıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

ÖZLEM TEKİN: "BAŞARILI OLACAĞIMIZA İNANIYORUM"
A Milli Takımımızın gruptan çıkacağına inandığını söyleyen ünlü rock şarkıcısı Özlem Tekin, "Türkiye 2010 FIBA Dünya Şampiyonası ile büyük bir reklam fırsatı yakaladı. Ülkemiz için bu denli büyük bir organizasyonu düzenlemek gerçekten önemli bir başarı. İyi bir organizasyonla beraber sportif başarının da geleceğine inanıyorum. Sakatlarımıza rağmen NBA patentli oyuncularımızın önderliğinde başarılı olacağız. Gruptan çıktıktan sonra ABD ve İspanya gibi zorlu rakiplerle karşılaşabiliriz fakat 12 Dev Adam'ın Türk seyircisinin de desteği ile rakiplerini geçip, başarıya ulaşacağına eminim" diye konuştu.

SİNE BÜYÜKA: "GRUPTAKİ EN GÜÇLÜ RAKİPLERİMİZ YUNANİSTAN VE RUSYA”
NTVSpor'un başarılı haber spikeri Sine Büyüka, 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nın Türkiye’de düzenlenecek olmasının her şeyden önce ülkemizin tanıtımı için çok önemli olduğuna değinerek, “Yurtdışında yaşayan arkadaşlarımla konuşurken, ülkelerinde şampiyonaya büyük ilgi olduğundan ve turizm acentelerinin şampiyonaya paket turlar düzenlediğinden bahsediyorlar. Bunun yanında Dünya Şampiyonası ile birlikte Türkiye’de basketbola olan ilginin daha da artacağını düşünüyorum. Bu gerçekten bizim için önemli bir fırsat. Engin Atsür’ün sakatlığı bizim için büyük şanssızlık oldu. Ancak kadromuzda bulunan oyuncularımızın isteği, azmi ve mücadeleden hiç vazgeçmeden izleyici desteğinin arkasına alarak sahip olacakları savaşçı ruhları şampiyonadaki en büyük kozumuz olacak. Önce gruplardan çıkmayı düşüneceğiz. Grupta kâğıt üstündeki en güçlü rakiplerimiz Rusya ve Yunanistan şüphesiz. Ama Porto Riko da ters bir takım, hafife almamak lazım. Çapraz eşleşmeler açısından grubu lider bitirmek son derece avantajlı olacak” ifadelerini kullandı.

ZAFER ALGÖZ: “EN İYİ DERECEYİ ALACAĞIMIZA İNANIYORUM”
2010 FIBA Dünya Şampiyonası maçlarının birçok ülkede yayınlanacağını ve bunun Türk turizmine büyük katkılar sağlayacağını belirten ünlü tiyatro oyuncusu Zafer Algöz,"FIBA Dünya Şampiyonası'na ilk defa ev sahipliği yapacağız. Çok iyi bir organizasyon olmalı ve bu avantajı ülkemizin tanıtımı için çok iyi değerlendirmeliyiz. Maçlar birçok ülkede naklen yayınlanacak ve ‘Dünya Yıldızları Türkiye'de’ sloganı bile turizmimiz için şahane bir fırsat olacak. Ayrıca Türk Milli Takımı açısından da bakacak olursak şu an için en değerli kuşağa sahibiz. 5 oyuncumuz NBA'de forma giyiyor. Seyirci avantajıyla da en iyi dereceyi alacağımıza inanıyorum. Buradan alacağımız üçüncülük bile çok iyi bir sonuç olur ama işler yolunda giderse ve final oynarsak üstün bir başarıya imza atarız. ABD, İspanya ve Arjantin en zorlu rakiplerimiz olacak" sözleriyle görüşlerini aktardı.

KENAN SOFUOĞLU: “12 DEV ADAM İLK 4’TE YER ALACAKTIR”
A Milli Takımımızın gruptan rahat bir şekilde çıkacağını söyleyen ünlü motosiklet yarışçısı Kenan Sofuoğlu,“Türkiye’nin bu kadar önemli bir spor organizasyonunu düzenleyecek olması bizler için büyük bir gurur. 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi NBA’de başarıyla temsil eden Hidayet Türkoğlu önderliğinde önemli başarılar elde edeceğimizi düşünüyorum. Ankara seyircisinin de desteği ile Milli Takım gruptan tüm maçlarını kazanarak çıkacaktır. 12 Dev Adam’ın ilk 4’de yer alacağına inanıyorum” dedi.

Kaynak: TBF
Ünlülerin Gözünden Dünya Şampiyonası Yorumları Ünlülerin Gözünden Dünya Şampiyonası Yorumları Reviewed by Adsız on 15:45 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.