Advertisement

Türkiye: 77-80: Litvanya (Kopuk Oyunla Bu Kadar)

Almanya'daki Beko Super Cup'ın ilk gününde Litvanya ile karşılaştık. Rakibi hazır yakalayamamışken kazanabileceğimiz bir maçı kaybettik. Pota altında Lavrinovic, Petravicius ve Javtokas'ın eksikliğine rağmen Litvanya galibiyeti almayı başardı. 40 dakika boyunca belirli ritmik düzende hareket edemedik.

Maça Kerem Tunçeri, Cenk Akyol, Hidayet Türkoğlu, Kerem Gönlüm ve Semih Erden maçı ile başladık. Bu 5 ile dış atış atma ihtimalimiz yüksekti ki öyle de oldu. Kerem ve Semih'in birebirleri zayıf olduğundan doğal olarak böyle oynamak zorunda kaldık. Hidayet'in üçlükleri ile hücumda sayılar ürettik fakat Litvanya'yı savunmada durduramadık.

İkinci çeyrekte Kerem Tunçeri hariç 4 oyuncumuzu değiştirerek başladık. Sakatlığından ötürü bugüne kadar oynanan hazırlık maçlarında forma giymeyen Ender Aslan da formasına kavuştu. Ömer Aşık ve Oğuz Savaş ile pota altı savunmamızı sertleştirdik ancak Litvanya dış atışları çok iyi değerlendirdi bu bölümde. Üçüncü periyotta işler istediğimiz gibi gitti - en azından skorda dengeyi sağladık - Sinan'ın katkıları muazzamdı hem ofansta hem defansta.

60-60 berabere girdiğimiz son çeyrekte yine Sinan'ın gayretleriyle kazandığımız sayılarla bir adım önde seyrettik maçı. Hidayet ve Ömer Aşık'ın sayılarıyla farkı 4'e çıkarsak da Litvanya canımızı fazlasıyla yakan dış şutları gönderdi potamıza. Son dakikaya 3 sayı farkla geride girdiğimiz maçı, yine aynı şekilde noktaladık.

Litvanya maçı eksikleri görmek açısından iyi oldu. Hani önceki yazılarda pota altımızın sağlamlığından bahsetmiştim hatırlarsanız. Bugün Litvanya takımının hücum organizasyonundaki bir numaralı isim Lavrinovic olmamasına karşın pota altında bariz üstünlük kuramadık. Keza Javtokas ribaundçu bir isim, o da yoktu Litvanya'da. Önemli oyuncularından yoksun Litvanya'yı yenmemiz normal karşılanacak bir durumdu ancak biz şaşırtmaya devam ediyoruz. Şaşırtmak derken; Sinan Güler'den beklemediğimiz ve görmeye alışık olmadığımız istatistikler gördük. 18 sayı ile maçın skoreri olmayı başardı Sinan. Savunmadaki gayreti ile takımı ateşleyen, kaptığı toplarla fast - break hücumları ile kolay sayılar bulmamızı sağlayan, arı misali bir oyuncu. Yine diyorum Sinan'dan 2 numara olmaz diye ama çoğu maçta bilhassa savunma kısmında iş yapıyor. Ender Aslan da uzun süren sakatlığının ardından 6 sayı ile başlangıcı yaptı.

HAKEMLER: Oliver Krause (Almanya), Christoph Radojkovic (Hırvatistan), Christoph Madinger (Almanya)

A MİLLİ TAKIM (77): Cenk Akyol, Sinan Güler 18, Ersan İlyasova 8, Semih Erden 8, Kerem Tunçeri 4, Oğuz Savaş 2, Kerem Gönlüm 4, Ender Arslan 6, Ömer Aşık 12, Hidayet Türkoğlu 15

LİTVANYA (80): Seibutis 2, Kalnietis 3, Maciulis 16, Pocius 3, Delininkaitis, Jasaitis 6, Kleiza 17, Klimavicius 4, Jankunas 11, Gecevicius 8, Andriuskevicius 8, Eitutavicius 2

1.PERİYOT: 23-18
2.PERİYOT: 15-16
3.PERİYOT: 22-26
4.PERİYOT: 20-17
Türkiye: 77-80: Litvanya (Kopuk Oyunla Bu Kadar) Türkiye: 77-80: Litvanya (Kopuk Oyunla Bu Kadar) Reviewed by Adsız on 00:02 Rating: 5

1 yorum:

bahadır dedi ki...

tanjeviç,evren'i ömer'in yokluğunda bile oynatmıyorsa kesinlikle düşünmüyor demektir.takım olarak çok kopuk kopuk oynuyoruz.tanjeviç takıntıları devam ediyor.inşallah şampiyonaya kadar tanjeviç deneylerine bir son verir ve takım kimyasını oluşturabiliriz.

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.