Advertisement

Yeşilgiresun Belediye'den İki Takviye

Geçtiğimiz sezon kılpayı kaçırdığı Beko Basketbol Ligi'ne yükselme şansını bu sezon iddialı bir kadro kurarak gerçekleştirmek isteyen Yeşilgiresun Belediyesi, kadrosuna iki önemli takviye daha gerçekleştirdi. Giresun ekibi, geçtiğimiz sezon Tofaş forması giyen ABD'li power forvet Joshua Heytvelt ve Erdemir kadrosunda yer alan Can Özcan'ı renklerine bağladı.

Ülkemizde daha önce Oyak Renault forması da giyen Gonzaga mezunu 27 yaşındaki ve 2.10 boyundaki Joshua Rolin Heytvelt, bu sezon başında NBA Yaz Ligi'nde Cleveland Cavaliers kadrosunda da yer almıştı. Profesyonel kariyerine 2009'da Oyak Renault'ta başlayan Heytvelt, ardından; Lottomatica Roma ve KK Zagreb formaları da giydi. Geçtiğimiz sezon Tofaş formasıyla Beko Basketbol Ligi'nde 32 maça çıkan Heytvelt, FIBA EuroChallenge Cup'ta ise 11 maçta görev yaptı. Ligde oynadığı maçlarda ortalama 22.9 dakika sahada kalan ABD'li oyuncu, sezonu da; 11.3 sayı ve 5.9 ribaund ortalamalarıyla tamamlarken, EuroChallenge Cup'ta ise ortalama 15.7 dakika sahada kalarak; 6.5 sayı ve 4.7 ribaund ortalamaları tutturmuştu. Geride bıraktığımız Yaz, NBA Summer League'in Las Vegas ayağında Cleveland Cavaliers forması giyen Josh Heytvelt, toplamda 2/7 saha içi isabetiyle oynadığı 5 maçta ortalama 14 dakika sahada kalarak; 1 sayı ve 2.2 ribaund ortalaması yakalamıştı.

Geçtiğimiz sezon Erdemirspor kadrosunda yer alan Can Özcan ise 24 yaşında ve 2.02 boyunda. TBL kariyerinde daha önce; Alpella, Ülkerspor, Darüşşafaka ve Tofaş formaları da giyen genç forvet, geride bıraktığımız sezonda Erdemirspor formasıyla Beko Basketbol Ligi'nde 19 maçta görev yapmıştı. Oynadığı bu maçlarda ortalama 6.9 dakika sahada kalan Özcan, sezonu da; 1.2 sayı ve 0.9 ribaund ortalamalarıyla tamamlamıştı.

Yeni sezon çalışmaları için 16 Eylül'de Erzurum'a gidecek olan Yeşilgiresun Belediye'nin Yücel Platin yönetimindeki mevcut kadrosunda şu isimler yer alıyor: Ümit Türkoğlu, İsmail Çevik, Oğuz Erdoğan, Gökhan Yazıcıoğlu, Yunus Çankaya, Yiğit Barışık, Fahri Kaan Üner, Tansu Aksoy ve Marcus Hall.
Yeşilgiresun Belediye'den İki Takviye Yeşilgiresun Belediye'den İki Takviye Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 19:25 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.