Advertisement

Federasyon Kupası’nda İlk Gün Tamamlandı

Ankara’da bugün TB2L takımlarının katılımıyla başlayan Federasyon Kupası’nda ilk gün, oynanan 6 maçla tamamlandı.

18 takımın 6 grupta mücadele ettiği Federasyon Kupası’nda ilk gün oynanan 6 maçla geride kalırken, rakiplerini mağlup etmeyi başaran İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Pertevniyal, Darüşşafaka-Doğuş, Pamukkale Üniversitesi, Vestel ve Akhisar Belediyesi takımları turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı. Akhisar Belediyesi’nden Hakan Yapar; 11 sayı, 10 ribaund, 10 asist ile günü triple-double yaparak tamamladı. Yabancı oyuncusu olmayan ve genç bir kadro ile mücadele eden Pertevniyal ise müthiş bir geri dönüşle Yeşilgiresun Belediyesi’ni yenerek günün en dikkat çekici sonucuna imza attı. 

Günün ilk maçında İTÜ ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşılaştı. Maçtan İstanbul Büyükşehir Belediyesi 67-80 galip ayrılırken, Tayrone Woodall 26 sayı ile takımının en etkili ismi oldu. Darüşşafaka-Doğuş ile DSİ Era arasında oynanan diğer maçta İstanbul temsilcisi rakibini 76-65 mağlup etti. Lynn Greer attığı 24 sayı ile galibiyeti getiren isim oldu. Ankara temsilcisinde ise Kaspars Kambala’nın 28 sayı, 12 ribaundluk performansı yenilgiye engel olamadı.

Yabancı oyuncusu olmayan ve çok genç bir kadro ile mücadele eden Pertevniyal, ilk yarısında 21 sayı geriye düştüğü maçta Yeşilgiresun Belediyesi’ni 76-71 yenerken Okben Ulubay 24, Oğulcan Baykan 18 sayı ürettiler. Pertevniyal, ilk yarıda farklı geriye düşse de üçüncü periyotta tam saha pres ve son çeyrekte de alan savunması ile rakibini durdurarak sonuca ulaşmayı başardı. Pamukkale Üniversitesi ile Hacettepe Üniversitesi’nin karşı karşıya geldiği diğer maçta, Denizli temsilcisi rakibini 85-79 yendi. Osiris Eldridge 24 sayı üretirken, Uluğ Kaçaniku ise 15 sayı ile maçı noktaladı. Düşük yüzdeli dış şut atan rakibine karşı Uluğ ve Osiris'in dış atışlarıyla etkili olan Pamukkale Üniversitesi, çekişmeli maçtan galip ayrılan taraf oldu.

Vestel ile Gelişim Koleji arasında oynanan maçta gülen taraf 76-65’lik skorla galip gelen Manisa temsilcisi oldu. Hazer Avcı 16 sayı, 16 ribaund ile double-double yaparak galibiyetin mimarları arasında yer aldı. Serhat Uğur da 18 sayı ile skora katkı verdi. Gelişim Koleji, bir ara farkı kapatsa da, deneyimli oyuncularıyla sonuca giden taraf Manisa ekibi oldu. Günün son maçı Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Akhisar Belediyesi arasında oynandı. Mücadeleden Akhisar Belediyesi, üstün bir oyunla 61-78 galip ayrıldı. Hakan Yapar 11 sayı, 10 ribaund, 10 asist ile günü triple-double yaparak tamamladı. Emre Özpulat ise 16 sayı üretti. 

Birinci Gün Maç Sonuçları
Ankara Spor Salonu
A TAKIMI
B TAKIMI

İTÜ
İstanbul B.Ş.B.
67-80
Pertevniyal
Yeşilgiresun Belediye
76-71
Vestel
Gelişim Koleji
76-65

Ankara Spor Salonu - Küçük Salon
A TAKIMI
B TAKIMI

Darüşşafaka-Doğuş
Ankara Dsi Era
76-65
Pamukkale Üniversitesi
Hacettepe Üniversitesi
85-79
Antalya B.Ş.B.
Akhisar Belediye
61-78

İkinci Gün Maç Programı28 Eylül Cumartesi (Ankara Spor Salonu)
SAAT
A TAKIMI
B TAKIMI
13:30
İstanbul B.Ş.B.
Bandırma Kırmızı
15:30
Yeşilgiresun Belediye
İstanbul DSİ
17:30
Gelişim Koleji
Best Balıkesir Basketbol

28 Eylül Cumartesi (Ankara Spor Salonu - Küçük Salon)
SAAT
A TAKIMI
B TAKIMI
14:30
Ankara Dsi Era
Büyükçekmece Basketbol
16:30
Hacettepe Üni.
Final Gençlik
18:30
Akhisar Belediye
Maliye Milli Piyango


Federasyon Kupası’nda İlk Gün Tamamlandı Federasyon Kupası’nda İlk Gün Tamamlandı Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:01 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.