Advertisement

Çakı: "Hedeflerimizi Yakalayabileceğimizi Düşünüyorum"

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Tofaş’ta baş antrenör Ahmet Çakı, Spor Toto Türkiye Kupası’nda gruptan çıkmak istediklerini söylerken, bu sayede takımın Beko Basketbol Ligi maratonu öncesinde moral kazanacağını söyledi.

Sezon öncesi yapmış oldukları plan doğrultusunda Evren Büker ve Serhat Çetin’i kadrolarına dahil ettiklerini ve üç de yabancı oyuncuyla anlaştıklarını söyleyen Ahmet Çakı, “Evren ve Serhat’ın yanı sıra üç yabancı oyuncu ve diğer genç oyuncularla çalışmak istiyorduk. Ancak Kenan’ın ayrılığı zamansız oldu. Çok da bizim kontrolümüzde değildi gelişmeler. Onun yerine Rok Stipcevic’i kadromuza dahil ederek devam ettik. Bizim tek sıkıntımız, dört yabancının aynı anda oynayamaması nedeniyle, genç oyun kurucuların alacağı süreler ve gösterecekleri performanslar önem taşıyor” dedi.

Beko Basketbol Ligi’nde bu yıl takımların ciddi yatırımlar yaptığını ve kendilerinin de Tofaş olarak yaz döneminde yapılan hamlelerle kabuk değiştirdiğini kaydeden tecrübeli antrenör, “Kulübün devamlılığı ve kabuk değiştirirken de ilerlemek adına birkaç yıl daha hamle yapmak adına doğru bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Birçok takımın ekonomik olarak büyüdüğü bir sezondayız. İkinci ligden gelen Trabzonspor ve Uşak Belediyesi gibi takımlar ekonomik olarak önemli yatırımlar yaptılar. Buna bakınca biz hem bu yılki hedeflerimizi yakalayacak hem de bu hedef sonrasında üzerine koyabileceğimiz bir yapı oluşturduğumuzu düşünüyorum. Zaten Tofaş’ta yıllardır bunu yapan bir kulüp. Yine doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum. Bu yolda çalışmalarımız devam ediyor. %100 her şey hazır değil ama takımın havası çalışma temposu ve arkadaşlığı gayet iyi. Uzun vadede ve kısa vadede hedeflerimizi yakalayabileceğimizi düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu’nda Fenerbahçe Ülker, Olin Edirne ve Torku Konya Selçuk Üniversitesi ile karşılaşacaklarını kaydeden Ahmet Çakı, “Biz geçen sene de kupaya çok iyi hazırlanmıştık. Sadece Steven Burtt takıma geç katılmıştı. Ama takım halimde kimyayı yakalayıp başarılı olamadık. O dönemde diğer iki takımın da başarısı gölgelememek lazım. TED Ankara Kolejliler ile Banvit çok iyi oynadılar ve doğru kimyayı yakaladılar. Bunu sezonda da gösterdikleri performanslarıyla gördük. Biz bu yıl durumu tersine çevirip, kupadaki grubumuzdan çıkmak istiyoruz. Uzun vadede son 8’de olmak çok tartışılabilir, ne yapıp yapamayacağımız açısından, ama sezona o moralle başlamak, o güveni de almak, tam takım havasını yakalamak için birleştirici olacaktır. Bizim amacımız ilk iki içinde olup hem hedefimizi gerçekleştirmek hem de takımın kaynaşması açısından olumlu bir iş yapmak olacak” açıklamasında bulundu.

Tofaş’ın Aralık-Ocak ayından sonra grafiğinin yükseleceğine inandığını da sözlerine ekleyen Çakı, “Benim genelde çalıştığım takımlara baktığınızda Aralık-Ocak ayından sonra daha çok ilerleyen takımlar olduklarını görürsünüz. Çünkü biz bir-iki oyuncunun üzerine değil de takım halinde oynamaya özen gösterdiğimiz için bu da biraz zaman alıyor. Bu yıl da aynı yolda ilerliyoruz. Ayrıca bu takımın Türk ve yabancılarının yanı sıra genç oyuncularının da katkı veriyor olması, bu yıl özelinde daha da yapımızın iyi olacağını ve Aralık-Ocak içerisinde istediğimiz seviyede olacağımızı söyleyebilirim. Tabii bu dönemde de işlerin iyi gitmesi ve maksimumu yakalarken, yolda da kazanmayı bilmemiz önem taşıyor” dedi.


Röportaj: Kerem Şahin - Fotoğraf: Ahmet Tokyay - TBF
Çakı: "Hedeflerimizi Yakalayabileceğimizi Düşünüyorum" Çakı: "Hedeflerimizi Yakalayabileceğimizi Düşünüyorum" Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 19:03 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.