Advertisement

Federasyon Kupası’nda İkinci Gün Tamamlandı

Ankara’da bugün TB2L takımlarının katılımıyla dün başlayan Federasyon Kupası’nda ikinci gün, oynanan 6 maçla tamamlandı. Ankara Spor Salonu'nun ev sahipliğini yaptığı turnuvanın ikinci gününde, iki karşılaşma ise uzatmaya gitti.

18 takımın 6 grupta mücadele ettiği Federasyon Kupası’nda ikinci gün oynanan 6 maçla geride kalırken, günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankara DSİ Era, Yeşilgiresun Belediyesi, Hacettepe Üniversitesi, Best Balıkesir Basketbol ve Akhisar Belediyesi galibiyetle noktaladı. 2 maç uzatma periyodu sonunda tamamlanırken, Ankara DSİ Era’dan Kaspars Kambala 25 sayı, 15 ribaund ile double-double yaparak günün en etkili ismi oldu.

İlk maçta İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Bandırma Kırmızı karşı karşıya geldi. Maçtan İstanbul temsilcisi, 79-50 galip ayrılarak iki de iki yaptı. 11 oyuncudan skor bulan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Hadi Özdemir ve Tufan Önen 12’şer sayı ürettiler. DSİ Era ile Büyükçekmece Basketbol arasında oynanan diğer maçta ise iki takım birbirlerine üstünlük kurmakta zorlandı. Normal süresi 66-66 eşitlikle biten mücadeleyi Ankara temsilcisi 79-71 kazandı. Kaspars Kambala 25 sayı, 15 ribaund ile double-double yaparak maçı noktaladı. Mustafa Baki Görür ise 23 sayılık katkı verdi.     

Yeşilgiresun Belediyesi ile İstanbul DSİ arasında oynanan karşılaşmada gülen taraf 77-61’lik skorla Giresun temsilcisi oldu. Yunus Çankaya rakip potaya 24 sayı bırakırken, Marcus Hall 20, Can Özcan ise 14 sayı üretti. Hacettepe Üniversitesi 100-87’lik skorla  Finalspor engelini aşanken, Nezih Özbakır 23 sayı ile en skorer isim oldu. Rakibinin iki katı sayıda asist üreten başkent ekibinde Tim Pickett 22, Orçun Göllü ise 17 sayı üretti. Finalspor'da ise Erdem İlter 25 sayıyla maçın en skoreri olurken, Marshall Moses 21, Robert McKiver ise 20 sayı kaydetti. 

Baştan sona çekişmeye sahne olan Gelişim Koleji ile Best Balıkesir Basketbol arasında oynanan ve normal süresi 64-64 eşitlikle biten maçı uzatma periyodu sonunda 74-77 Balıkesir temsilcisi kazandı. Hadi Doğan 20 sayı, 12 ribaund ile double-double yaparken takımını da galibiyete taşıyan isim oldu. James Thompson da 15 sayı kaydetti. Gelişim Koleji'nde ise Azizcan Özdemir 15, Orbay Kaya ise 14 sayı üretti.

Günün son maçında Akhisar Belediyesi ile Maliye Milli Piyango karşı karşıya geldi. Genç rakibi karşısında maça iyi başlayan Akhisar Belediyesi, farkı kısa sürede açmasına rağmen ikinci periyotta baskılı savunma yapan Maliye Milli Piyango farkı eriti. İkinci yarıda da üstün oyununu sürdüren Manisa temsilcisi, mücadeleden 88-75'lik skorla galip ayrıldı. Pota altında atletizmi ile fark yaratan Darius Morrow, kaydettiği 18 sayıyla Akhisar ekibinin en skorer ismi olurken, tecrübeli guard Levent Demirci de 13 sayı kaydetti. Maliye Milli Piyango'nun Türk Telekom'dan renklerine bağladığı iki genç oyuncudan Tunahan Dikmen 20, Denizcan Çevik ise 19 sayıyla takımlarının en etkili isimleri olsalar da çabaları mağlubiyeti önleyemedi.

İkinci Gün Maç Sonuçları

28 Eylül Cumartesi (Ankara Spor Salonu)
A TAKIMI
B TAKIMI

İstanbul B.Ş.B.
Bandırma Kırmızı
79-50
Yeşilgiresun Belediye
İstanbul DSİ
77-61
Gelişim Koleji
Best Balıkesir Basketbol
74-77 (U)
28 Eylül Cumartesi (Ankara S.S. Küçük)
A TAKIMI
B TAKIMI

Ankara Dsi Era
Büyükçekmece Basketbol
79-71(U)
Hacettepe Üniv.
Final Gençlik
100-87
Akhisar Belediye
Maliye Milli Piyango
88-75

Üçüncü Gün Maç Programı
29 Eylül Pazar (TOBB-ETÜ Spor Salonu)
SAAT
A TAKIMI
B TAKIMI
13:30
Bandırma Kırmızı
İTÜ
15:30
İstanbul DSİ
Pertevniyal
17:30
Best Balıkesir Basketbol
Vestel

29 Eylül Pazar (Ankara Spor Salonu - Küçük Salon)
SAAT
A TAKIMI
B TAKIMI
14:30
Büyükçekmece Basketbol
Darüşşafaka
16:30
Final Gençlik
Pamukkale Üniversitesi
18:30
Maliye Milli Piyango
Antalya B.Ş.B.

Federasyon Kupası’nda İkinci Gün Tamamlandı Federasyon Kupası’nda İkinci Gün Tamamlandı Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:26 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.