Advertisement

Trabzonspor'da İstifa Şoku

Trabzonspor Basketbol Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter Bora Numanoğlu ile birlikte, Başkan Yardımcısı ve A Takım Sorumlusu Ceyhun Eskici ve Alper Bektaş, görevlerinden istifa etti.

İstifa kararı alan Bora Numanoğlu, bir basın açıklaması yayınlayarak konuyu duyurdu. Numanoğlu'nun açıklaması şu şekilde; 

"Basına ve kamuoyuna; Bugüne kadar gururla görev yaptığım, faydalı olmak için gecemi gündüzüme kattığım Trabzonspor basketbol takımı yönetim kurulu üyeliğinden ayrılıyorum. Bir basketbol sevdalısı olarak, canımdan çok sevdiğim kulübümden ayrılma kararı vermenin, bana verdiği acıyı tarif etmek zordur. Ancak, mevcut yönetim anlayışıyla ortak yanlarımız maalesef tükenmiştir. Adı yönetim kurulu olan, ancak ortak hiç bir karar almayan bir organizasyon, çağdaş yönetimden uzaktır. Kulüple ilgili hayati kararlar, yönetime ve kurullara danışılmadan alınmakta, burada görev yapan üyeler hiçe sayılmaktadır. Bu durumu kabullenmek, kişisel kanıma göre Trabzonspor basketbol takımına zarar vermektir. Böyle bir yanlışlığın içinde olmamak adına kulüp yönetim kurulundan istifa yoluyla ayrıldığımı büyük Trabzonspor camiasına duyurmak istiyorum. Bu günden itibaren, gerçek bir Trabzonspor'lu olarak, her şart ve ortamda kulübümün yanında olacağımın da bilinmesini istiyorum. Saygılarımla..."


Öte yandan Ceyhun Eskici de Trabzonbasket.com sitesine yaptığı kısa açıklamada, aynı frekansta buluşamadıklarını belirterek “İnandığımız şeyler vardı, bunun mücadelesini verdik ama başaramadık. Kısaca doku uyuşmazlığı vardı ve en doğrusu bizim bırakmamızdı, biz de onu yaptık” dedi.

Trabzonspor basketbolda yaşanan depremin ardından resmi olarak Basketbol Yönetiminde olmamasına rağmen Muharrem USTA’nın ekibinde yer alan Celil Hekimoğlu da yaşanan süreçte Ceyhun Eskici, Bora Numanoğlu ve Alper Bektaş’ın yanında yer aldığını açıkladı. Yaşanan istifaların ardından görüşlerini aldığımız Hekimoğlu “Yaşanan süreçte bizim arkadaşlarımız nerede durursa biz de orada oluruz. Biz aynı yerde yemek yer, aynı yerde su içer, aynı havayı soluruz, ayrı durmamız düşünülemez” dedi.


Trabzonspor Kulübü adına açıklama ise Bordo-Mavili ekibin Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'ndan geldi. Yazıcıoğlu'nun açıklaması şu şekilde;

"Trabzonspor Basketbol Kulübü yönetimine seçildiğimiz 27 Temmuz 2013 tarihinden bugüne kadar, her şartta ve her koşulda, belirlediğimiz hedefler doğrultusunda kararlılıkla ilerledik. Lig için oluşturduğumuz kadro ve kurumsallaşma yolunda attığımız adımlar, Trabzonspor büyüklüğüne ve sevdasına karşı, sorumluluğumuzun ve ciddiyetimizin ispatı niteliğini taşımaktadır. Gelinen bu noktada, yönetici arkadaşımız Ceyhun Eskici ailevi sebeplerinden, Bora Numanoğlu arkadaşımız ise fikir ayrılığından ötürü istifa etmiş, istifalar da yönetim kurulu kararıyla kabul edilmiştir. Arkadaşlarımıza, vermiş oldukları emeklerinden ötürü teşekkür ederiz. Trabzonspor basketbol camiası şunu çok iyi bilsin ki; kulüp yönetimi olarak seçildiğimiz günden bugüne, ortaya koyduğumuz kararlılığı, kişilerden bağımsız, kulübümüze yakışır nitelikte, bundan sonra daha da büyük bir özveri ile devam ettireceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Mehmet Kemal YAZICIOĞLU - Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu"
Trabzonspor'da İstifa Şoku Trabzonspor'da İstifa Şoku Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:37 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.