Advertisement

Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu Basın Toplantısı Yapıldı

1-2-3 Ekim tarihlerinde Edirne’de düzenlenecek olan Spor Toto Türkiye Kupası Elemelerinde C Grubu’nun basın toplantısı düzenlendi. Mimar Sinan Spor Salonu’nun ev sahipliğinde Olin Edirne, Torku Konya Selçuk Üniversitesi, Fenerbahçe Ülker ve Tofaş takımlarının mücadele edeceği Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu’nun basın toplantısı, Edirne Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlendi.

Toplantıya Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Ergün, Edirne Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Serhat Ocak, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Basketbol İl Temsilcisi Gökhan Bilgin, TBF Erkek Ligleri Direktörü Ayhan Özgümüş ve takım temsilcileri, davetliler ve basın mensupları katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Ergün, “İlimiz için önemli bir günün başlangıcındayız. Öncelikle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Türkiye Kupası’nın C Grubu’nun ilimizde yapılması hem sportif hem de ilimizin tanıtımı açısından önem taşıyor. Sporun sevdirilmesinde ve spor faaliyetlerinden ilimizde yapılması önemli rol oynayacaktır. Katılımcı takımlara başarılar diliyorum. Edirne dışında üç ilde daha maçlar oynayacaklar. Bu etkinliğin başarılı ve eğlenceli geçmesini diliyorum” dedi.

Edirne Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Serhat Ocak ise Edirne ilinde bu organizasyonun gerçekleştirilmesi nedeniyle mutlu olduğunu söylerken, “Böyle önemli takımları izlemek güzel olacaktır. İlimizin kültürel ve sportif aktivite olarak katkı sağlayacaktır. Basketbol, Olin Edirne ile birlikte sevildi. İnşallah takımı daha iyi yerlere getireceğiz. İlerleyen zamanlarda bu gibi organizasyonların ilimizde yapılması için elimizden geleni yapacağız. Tesis açısından bir sıkıntımız yok. Bu organizasyonları gerçekleştirebilecek tecrübeceyiz. Takımlarımıza başarılar diliyorum. Centilmence maçlar olmasını temenni ediyorum” açıklamasında bulundu.

Edirne halkı olarak basketbolu çok sevdiklerini kaydeden Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, “Edirne belediyesi olarak basketbola destek veriyoruz. Sporun insanları birleştirdiğini ve fair-play’e örnek olduğunu, insanların spor, bilim ve sanatla ilişkilerini güçlendirdiğini biliyoruz. Edirne seyircisi de bu konuda çok başarılıdır. Sporun her dalı çok önemlidir. Ayrıca kazanmak ve kaybetmenin yanı sıra da dostluğun kazanmasıdır” diye konuştu.

TBF Erkek Ligleri Direktörü Ayhan Özgümüş ise organizasyon ile ilgili olarak, “Edirne bir basketbol şehri ve bölgesel ligden bu yana da çok büyük ivme kaydetti. İyi de bir kadroları bulunuyor. Turnuvada yer alan tüm takımlara başarılar diliyorum. Maçlardan sonra düzenlenecek basın toplantılarımız TBF TV’den canlı olarak yayınlanacak” dedi.


Antrenörler ve oyuncular da, basın toplantısında şu değerlendirmelerde bulundular:

Cengiz Karadağ (Torku Konya Selçuk Üniversitesi)
“Diğer takımlara göre sezona daha geç başladık. Şu dönemde her takım belirli bir düzeyde ama hazır da değil. Biz geç başlamanın biz dezavatajları kadar avantajlarını da yaşıyoruz. Kupadaki hedefimiz diğer üç takımla aynı olacak. Bu eleme grubunu geçerek son 8’e kalmak istiyoruz. Bu maçların bir diğer artısı da lige kendimizi kabul ettirmek olacak. Ligdeki diğer 15 takıma çok büyük saygı duyuyoruz. Ancak saygı da görmek istiyoruz. Bunun için de mücadele edeceğiz. Edirne, basketbolun içinde olan bir şehir. Katılan diğer takımlara da yeni sezonun sakatlıksız, olabilecek en büyük şanslarla iyi geçmesini diliyorum”

Hakan Köseoğlu (Torku Konya Selçuk Üniversitesi)
“Yeni sezonun hayırlı olmasını diliyorum. Geç kurulmuş bir takımız. 8 haftadır birlikte çalışıyoruz. Tüm takımların eşit olduğunu düşünüyorum. Biz birçok takımla eşit şarttayız. Tüm organizasyona inanıyorum ve biz başarabilecek güçteyiz. İyi çalışmamız ve takım kimyasını oluşturmamız lazım. İyi basketbol oynayıp saygı görmek istiyoruz. Diğer takımlara da başarılar diliyorum.”

Ahmet Çakı (Tofaş)
“Edirne’de kupa karşılaşmalarını oynayacağımız için çok doğru bir yer seçildiğini vurgulamak istiyorum. Olin Edirne, son yılların en zorlu deplasmanı olmuştur. Bu takımların ortak özelliği; 3 takımın antrenörü yeni ve biz de yeni yapılanmaya gittik. Şuan hiçbir antrenör durumdan memnun olamaz. Bunu da mazur görmek lazım. Biz yeni takım olmamıza rağmen Türk oyuncular ve Elonu ile iyi bir hava yarattık. Şuan bu havan daha önemli. Diğer takımların ne durumda olduğunu bilmiyorum. Biz Tofaş olarak iyi durumdayız. Milli Takım sonrası katılan oyuncularımız oldu. Bu noktalarda takımımı iyi ve yol aldığımızı görüyorum. Biz sezonda çok ilerleyecek bir takımız. Hem takım hem de bireysel anlamda ilerleyecek çok oyuncumuz var. Kupada ilk iki içerisinde olup sezona olumlu başlamak istiyoruz. Diğer takımların da çok değerli olduğunu düşünüyorum. Kazanç, kesinlikle maçları izleyecek basketbolseverlerin olacaktır. Umarım hiçbir takımda sakatlık yaşanmaz”

Evren Büker (Tofaş)
“Dört yılın ardından yeniden Bursa’da olmaktan mutluyum. Tofaş ekol bir kulüp ve basketbola yatırım yapan bir kulüp. Genç ve tecrübeli oyuncuların karışımından müthiş bir takım kurduk. Rok’un arkasında iki genç oyuncumuz var. Bu onlar için müthiş bir fırsat. Maçlar kazanılır- kaybedilir. Bizim tecrübeli oyuncular olarak oyuncuların kazanılmasında yardımcı olmamız gerekiyor. Sezon öncesi iyi bir turnuva olacak. Bizim amacımız son 8 takım arasına kalmak olacak. İnşallah sezon sonunda hedeflediğimiz yerde oluruz.”

Cem Akdağ (Olin Edirne)
“Biraz geç kurulmuş bir takımız. Elimizden geldiğince bir kadro oluşturduk. Dar rotasyonumuz var ve ağır çalışmalar sırasında sakatlıklar yaşadık. Kaptanımız Reha sakatlığı nedeniyle turnuvada olmayacak. Bu bizim gibi dar rotasyonlu takım için zor durum. Ama bu sakatlıkları sezon başında yaşamamız da avantaj. Antrenmanlarda oyuncular birbirlerini tanımaya başladılar. Tabiî ki diğer takımların gücü tartışılmaz. Kadroları görünce kıskanıyorum. Çünkü biz 11 kişiyle antrenman yapıyoruz. Ama oyuncularımın hepsi çok karakterliler. Seyircinin de katılımıyla biz ilk iki içinde olmak istiyoruz. Zorlu bir lig bizi bekliyor”

Reha Öz (Olin Edirne)
“Diğer takımlar gibi biz de ilk iki sırada olmak istiyoruz. Takım arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Amacımız ilk iki sıra içerisinde yer almak olacak”
Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu Basın Toplantısı Yapıldı Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu Basın Toplantısı Yapıldı Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 16:13 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.