Advertisement

Federasyon Kupası'nda İlk Tur Tamamlandı

Federasyon Kupası’nda bugün oynanan maçlarla ilk tur tamamlandı ve final grubuna yükselen 6 takım belli oldu. Ankara’da devam eden 18 takımın 6 grupta mücadele ettiği Federasyon Kupası’nda ilk tur maçları tamamlandı. Gruplarını ilk sırada tamamlayan; Akhisar Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Darüşşafaka-Doğuş, Pertevniyal, Pamukkale Üniversitesi ve Vestel, final grubuna yükselen takımlar oldular..

Günün ilk maçında Bandırma Kırmızı ile karşılaşan İTÜ, mücadeleyi 64-68 kazandı. Rakibine ribaundlarda 49-37 üstünlük kuran İTÜ, dış atışlarda 4/18 ve serbest atışlarda 10/22 ile düşük bir yüzdede kalsa da, pota altında iki yabancısını etkili kullanarak sahadan galibiyetle ayrıldı. İTÜ'de Isiah Brown 17 sayı - 11 ribaund ile, Chris Ugboja ise 16 sayı - 9 ribaund ile İstanbul temsilcisinin en etkili isimleri olarak dikkat çektiler. Bandırma Kırmızı'da ise Mert Gizir 16 sayıyla en skorer isim olurken, genç power forvet Cenk Şekeroğlu da 13 sayı - 11 ribaund ile mücadeleyi tamamladı.

Kurduğu iddialı kadro ile bu sezon TB2L'in en dikkat çeken takımı olan Darüşşafaka-Doğuş, günün ikinci maçında Büyükçekmece Basketbol'u 82-57 yenerek D Grubu’nu birinci bitirdi. Geniş rotasyonunu iyi kullanan ve 12 oyuncusu da süre alan Daçka, potasında 57 sayı gördüğü maçta sadece iki sayılık atışlardan 54 sayı üretti. Orhun Ene'nin ekibinde Gökhan Sunter dışında maçta forma giyen tüm oyuncular skora katkı verdi. Cihan Mumcuoğulları, 12 sayı - 9 ribaundluk performansıyla galibiyette en önemli katkıyı yapan ismi olurken, Büyükçekmece'nin deneyimli forveti Erdem Türetken 15 sayı - 9 ribaundluk katkı yapsa da iki sayılık atışlarda 3/13 ile düşük bir yüzdede kaldı.

Pertevniyal ile İstanbul DSİ arasında oynanan maçı 69-63’lük skorla genç Pertevniyal kazanırken, Lacivert-Beyazlılar aynı zamanda B Grubu’nun lideri olarak bir üst tura çıkmayı başardı. Yetenekli gençleri ile tempolu basketbol oynayarak fark yaratan Pertevniyal, bu maçta asistlerde rakibine 20-8 gibi önemli bir üstünlük sağladı. Emircan Koşut 16 sayı, 14 ribaund ile takımını galibiyet taşıyan isim olurken, 4/8 üçlük isabeti bulan Oğulcan Baykan; 16 sayı, 4 ribaund ve 6 asistlik, Okben Ulubay da 15 sayılık bir performans sergiledi. Lige sonradan dahil olan ve kısıtlı imkânlarla kadrosunu oluşturan İstanbul DSİ adına en etkili isim, daha önce ülkemizde Genç Telekom forması da giymiş olan Hırvat pivot Nenad Delic olurken, deneyimli oyuncu mücadeleyi 30 sayı ve 14 ribaundla tamamladı. Ayrıca 4/6 üçlük isabetiyle 17 sayı üreten Ömer Sancaklı'nın çabaları da mağlubiyeti önleyemedi.

E Grubu’nun birincisini belli edecek maçta Pamukkale Üniversitesi, Finalspor’u 67-60 mağlup ederek son 6 takım arasına kaldı. Rakibine ribaundlarda 39-29'luk üstünlük kuran Pamukkale Üniversitesi'nde Bosna asıllı İsrailli pivot Boris Robert Rothbart, ürettiği 20 sayı ile Denizli temsilcisinin en etkili ismi oldu. Finalspor'un atletik uzunu Marshall Moses'ın 19 sayı ve 11 ribaundluk performansı da galibiyete yetmezken, bu sonuçla Finalspor ile birlikte Hacettepe Üniversitesi de Federasyon Kupası'na veda etmiş oldu.   

Best Balıkesir ile Vestel arasında oynanan çekişmeli maçta rakibini 66-62’lik skorla yenen Manisa temsilcisi Vestel, final grubuna adını yazdıran son takım oldu. Hemen hemen 8 oyunculuk rotasyonla mücadele eden iki takımın mücadelesinde, rakibine oranla daha yüzdeli şut atan Vestel sonuca gitmeyi başardı. Vestel, bu maçta 7/17 ile üç sayılık atış isabeti bulurken, 30 üçlük deneyen Best Balıkesir ise sadece 5 isabet bulabildi. Vestel'in tecrübeli oyuncularından Hazer Avcı, 7/10 saha içi isabetiyle 16 sayı kaydederken, Sercan Topçu 14, 4/5 şut isabetiyle oynayan Orçun Tunca da 11 sayı üretti. Best Balıkesir'in ABD'li guardı James Thompson, 19 sayıyla takımının en etkili ismi olsa da, üç sayı çizgisinin gerisinden 2/9 ile isabet bulabildi. Pota altında sıkıntı yaşayan Balıkesir ekibinin Chattanooga mezunu çaylak Sırp pivotu Drazen Zlovaric 3/11 saha içi isabetiyle 8 sayı üretebildi.

Günün son maçı ise iddiası kalmayan iki ekip Maliye Milli Piyango, Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında oynandı. Mücadeleden Antalya temsilcisi, 63-83 galip ayrıldı. Yabancısı bulunmayan ve oldukça genç bir kadroyla mücadele eden Maliye Milli Piyango karşısında ribaundlarda 49-43'lük dezavantaj yaşayan ve rakibine 21 hücum ribaundu veren Antalya temsilcisi, buna karşın 22 asist yaparken, başkent ekibi sadece 9 asistte kaldı. Maliye Milli Piyango, üç sayılık atışlarda da 4/21 ile isabet sağlayabildi. Antalya ekibinin deneyimli oyuncusu Özgür Adıgüzel, 4/7 üçlük isabetiyle 17 sayı kaydederken, Güney ekibinde ayrıca; Henry Dobie; 12 sayı, 5 ribaund 12 asist ile, Soner Şahin de 14 sayı, 10 ribaund ile double-double yaparak galibiyette öne çıkan diğer oyuncular oldu. Maliye Milli Piyango'nun en etkili ismi, genç guard Denizcan Çevik olurken, 16 sayı kaydeden Denizcan, üç sayı çizgisinin gerisinden ise 1/8 ile isabet bulabildi.   


Federasyon Kupası'nda üçüncü gün maç sonuçları şöyle;

(TOBB-ETÜ Spor Salonu)
Bandırma Kırmızı - İ.T.Ü: 64-68
İstanbul DSİ - Pertevniyal: 63-69
Best Balıkesir Basketbol - Vestel: 62-66

(Ankara Spor Salonu - Küçük Salon)
Büyükçekmece Basketbol - Darüşşafaka-Doğuş: 57-82
Final Gençlik - Pamukkale Üniversitesi: 60-67
Maliye Milli Piyango - Antalya B.Ş.B: 63-83
Federasyon Kupası'nda İlk Tur Tamamlandı Federasyon Kupası'nda İlk Tur Tamamlandı Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:21 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.