Advertisement

B Milli Takım Şampiyon Oldu

Endonezya’da düzenlenen 3. İslami Dayanışma Oyunları’nda B Milli Takımımız, bugün final maçında yenilgisi bulunmayan Filistin ile karşılaştı. Mücadeleden 79-68 galip ayrılan Ay Yıldızlılar turnuvayı şampiyon olarak noktaladı.

Maça iyi başlayan ve savunmada etkili olan Millilerimiz, ilk periyodu 15-14, ilk yarıyı ise 32-29 önde tamamladı. Başa baş geçen maçın üçüncü periyodunda Filistin skor üstünlüğünü ele geçirerek final periyoduna 56-59 önde girdi. Son 10 dakikada hücumda iyi organize olan ve savunma direncini de arttıran Ay Yıldızlılar maçtan 79-68 galip ayrıldı.

Ay Yıldızlılarımızın Antrenörü Taner Günay, turnuvadaki en zorlu maçı bugün Filistin ile oynadıklarını belirterek, “Çok yeni bir takım olmamıza rağmen yürekli ve karakterli oyuncularla kısa zamanda takım olmayı başardık ve Endonezya’da iyi mücadele ederek altın madalyaya uzandık. Finalde karşı karşıya geldiğimiz Filistin, çok tecrübeli ve yaş olarak büyük oyunculardan kurulu bir takımdı ve turnuva boyunca da sert basketbol oynadılar. Biz rotasyon problemi yaşayan ve 4 maçı da az oyuncu ile oynamak zorunda kalan rakibimize karşı kadro derinliğimizi iyi kullanarak üstünlük kurduk ve maçı kazandık. Oyuncularımı ve teknik ekibimi kutlarken yeni sezon için hazırlık döneminde olan ve bu kritik dönemde oyuncularını takımımıza gönderen kulüplerin idareci ve antrenörlerine anlayışları için de ayrıca çok teşekkür ediyoruz” dedi.  

B Milli Takımımızın Final maçındaki istatistikleri ise şöyle: Ozan Dilik 9 (3 ribaund-5 asist), Erdem İlter 11 (6 ribaund-3 asist), Barış Ömer Erlim 6 (2 ribaund-2 asist), Uğur Can Aksoy 10 (7 ribaund-1 asist), Cenk Şekeroğlu 9 (11 ribaund- 1 asist), Tuğberk Gedikli 13 (5 ribaund-2 asist), Merthan Mutlu 8 (3 ribaund-1 asist), Gökhan Yazıcıoğlu 2 (1 ribaund), Hasan Sami Erdoğan 2, Berk Demir 9 (3 ribaund)
B Milli Takım Şampiyon Oldu B Milli Takım Şampiyon Oldu Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 16:32 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.