Advertisement

Mindaugas Katelynas, Trabzonspor'da.

Beko Basketbol Ligi'ne iddialı bir kadroyla girecek olan Trabzonspor, kadrosuna bir yabancı takviyesi daha gerçekleştirerek Litvanyalı power forvet Mindaugas Katelynas ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Geçtiğimiz sezon Lietuvos Rytas forması giyen 30 yaşındaki ve 2.06 boyundaki Katelynas, 2005 NCAA All-Star maçında smaç yarışması şampiyonluğu da yaşamıştı. Tennessee-Chattanooga mezunu olan Katelynas, profesyonel kariyerine 2005 yılında İtalyan ekibi Pallacanestro Cantu takımında başlamıştı. Ertesi sezon Monferrato Casale forması giyen Litvanyalı oyuncu, 2007-2009 arasında Olimpia Milano kadrosunda yer aldıktan sonra İtalya dışı ilk sezonunu 2009-2010'da İspanyol ekibi Meridiano Alicante'de yaşadı. Ertesi sezon da Cajasol Sevilla forması giyen deneyimli uzun, son iki sezondur da Lietuvos Rytas forması giyiyordu.

Mindaugas Katelynas, geçtiğimiz sezon Lietuvos Rytas forması ile Litvanya Ligi'nde 18, Turkish Airlines Euroleague'de 10, VTB Ligi'nde ise 12 maçta görev yapmıştı. Litvanya Ligi'nde ortalama 24.4 dakika sahada kalan deneyimli power forvet, sezonu; 10.6 sayı, 4.4 ribaund ve 1.8 asist ortalamalarıyla tamamlarken, Euroleague'de ortalama 21.9 dakika sahada kalarak; 7 sayı ve 4.4 ribaund ortalaması yakalamış, VTB Ligi'nde ise ortalama 21.6 dakika sahada kalıp; 8.9 sayı, 3.8 ribaund ve 1.2 asist ortalamaları tutturmuştu.

Öte yandan Trabzonspor Kulübü Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, 30 yaşında olan ve 4 numara pozisyonunda oynayan Katelynas'ın transferiyle transfer sürecini büyük oranda tamamladıklarını belirterek, "Önemli bir transfer gerçekleştirdik. Katelynas, kalitesi ve tecrübesiyle takımımıza çok şey katacak. Camiamıza hayırlı olsun" dedi.
Mindaugas Katelynas, Trabzonspor'da. Mindaugas Katelynas, Trabzonspor'da. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 16:57 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.