Advertisement

Skorer ve Pasör Bir Forvet mi Arıyorsunuz? Buyrun! (Blake Schilb)

"Oyuncu Önerileri" kategorisinin bu seferki konuğu Blake Schilb. Schilb 27 yaşında. Loyola Üniversitesi'nde 2003-2007 yılları arasında oynayan Schilb bu zaman diliminde kaydettiği 1879 sayı ile üniversite takımında tüm zamanların en fazla sayı atan oyuncusu ünvanını elinde bulunduruyor.

2.01 boyundaki Amerikalı oyuncu Loyola Üniversitesi'ndeki başarısından sonra NBA draftleri için şansını denemek istiyor ancak yeterli bulunmadığı için kendi isteğiyle drafte girmiyor. 3-4 numaraları oynayabilen Schilb ilk Avrupa macerasını Çek Cumhuriyeti takımı CEZ Nymburk ile yaşıyor. 6 maça çıktığı Çek takımında beklenen performansı sergileyemese de Fransa'nın ES Chalon-Sur-Saone takımına transfer oluyor. Schilb buradaki ilk senesinde ligde oynadığı 30 maçın 27'sinde çift haneli rakamlara çıkıyor ve ligde 15,6 sayı - 5,1 ribaund - 3,8 asist ortalama yakalıyor. Eurochallange'da ise 11 maçta 12,7 sayı - 3,8 asist - 3,7 ribaundla mücadele ediyor.

Amerikalı oyuncu takımını, takımı da Schilb'i sevmiş olacak ki Avrupa için deneyim kazanan Schilb geçen sezonu da Chalon'da geçirdi. Bu kez takımı Avrupa kupalarına katılamasa da ilk senesindeki yüksek performansını sürdürdü başarılı forvet. Fransa Ligi'nde çıktığı 32 maçta 14,8 sayı - 4,7 ribaund - 4,5 asist ortalaması ile kapattı sezonu.

Schilb'in boyunun 2.01 olmasına rağmen iki sezon toplamında kullandığı 200 serbest atışın 171'inde isabet kaydettiğini görüyoruz. Yani %85,5 ile serbest atış kullanmış. Gerçekten de bir forvet oyuncusu için çok çok iyi bir yüzde bu. Bizim oyun kurucular bile o kadar yüzdeli faul atamıyorlar...

Schilb'in videolarını seyrettim, istatistiklerine de baktım. İzlenimim çok yönlü bir oyuncu olduğu yönünde. Zira 3-4 oynayan bir oyuncunun üçlüğünün olması çok avantaj yaratır hem kendisi adına hem de takımı adına. Serbest atışlarındaki yüksek yüzdesi ve diğer özelliklerini bir kenara bırakarak söylüyorum ki bu kadar muazzam asist ortalamasına sahip olması onun kaliteli bir oyuncu olduğunu gözler önüne seriyor. 4,5 asist ortalamasına sahip geçen sezon. Size 1-2 oynayıp da (6,2 ortalama ile asist kralı olan Barış Ermiş hariç) geçen sezonun en iyi oyun kurucularının asist ortalamalarını yazayım: Ukic 4,4 asist, Tutku 4,2 asist, Saras 2,2 asist, Kerem Tunçeri 4 asist. Guard'lar bu ortalamaya ulaşamamışken iken Schilb'in asist özelliğinin bu denli iyi oluşu.. Muazzam.

Schilb'in başarılı geçen Loyola Üniversitesi istatistikleri için tıklayınız.
Schilb'in Avrupa kariyeri için tıklayınız. (Önceki sezon istatistiklerini görmek için "Previous Season" yazısının solundaki oka tıklayabilirsiniz).

Önerdik bakalım bir oyuncu daha. Gerisi kulüp antrenörlerine ve gözlemcilerine kalmış tabii. Aşağıdaki videoda vurduğu smaç mükemmel.


Video 2 (Embed kodu hata verdiği için link atmak zorunda kaldım).
İlk videoyu seyredemeyenler için link: http://www.youtube.com/watch?v=nd6eU_s_2xM
Skorer ve Pasör Bir Forvet mi Arıyorsunuz? Buyrun! (Blake Schilb) Skorer ve Pasör Bir Forvet mi Arıyorsunuz? Buyrun! (Blake Schilb) Reviewed by Adsız on 22:03 Rating: 5

5 yorum:

bigben dedi ki...

Ozan, Blake bu sezon da Chalon'da oynayacak sanırım. Bağlı olduğu menajerlik şirketinin sayfasında öyle görünüyor.
http://diamondsportsagency.com/index.php?option=com_content&view=article&id=141&Itemid=83

Adsız dedi ki...

Sanırım. Sözleşmesiyle ilgili bir detay bulamamıştım. Teşekkürler bilgi için.

bigben dedi ki...

Rica ederim. Bu arada bir sorum olacak size: KSK ve Erdemir'in eski oyuncusu Leon Williams hakkında güncel bilginiz var mı?

Adsız dedi ki...

Bilgim yok o konuda. Duyunca ya da görünce bir yerlerden yazarım, haber veririm sana.

bigben dedi ki...

Teşekkürler.

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.