Advertisement

Ataman'dan Transfer Açıklamaları

Gündemine aldığı NBA yıldızları ile transfer döneminin en dikkat çeken takımlarından biri olan Beşiktaş'ın deneyimli antrenörü Ergin Ataman, Sporx sitesi basketbol editörü Sedat Balcı'ya Siyah-Beyazlıların transfer gündemine dair açıklamalarda bulundu..

Son dönemde basında çıkan çoğu haberi doğrulayan Ataman; "Kobe'den Cuma gününe kadar yanıt bekliyoruz. Henüz olumlu ya da olumsuz olarak bir şey bitmiş değil." derken Kobe'nin alternatifi olan Kevin Durant konusunda ise tek sıkıntının sponsor konusu olduğu ve gerekli sponsor desteği bulunduğu zaman NBA'in Sayı Kralı'nın Beşiktaş'a gelebileceğini vurgulamış açıklamasında.

Kadroya katmak için power forvet arayışlarına girdikleri sırada, geçtiğimiz sezonu CSKA Moskova'da tamamlayan ve şu an için boşta olan ünlü Sloven yıldız Matjaz Smodis'in kendilerine önerildiğini ve bu oyuncuyla ilgilendiklerini doğrulayan tecrübeli teknik adam, Sloven power forvetin geçirdiği ağır sakatlıktan ötürü şimdilik kendisiyle ilgili araştırma yaptıklarını belirtmiş. Bilindiği gibi şimdilerde Sloven milli takımı aday kadrosunda olan Smodis, oldukça iyi performanslar da sergiliyor ve ismi bir süredir Krka Novo ve Union Olimpija ile de anılmıştı.

Bir ara basında çıkan, "Beşiktaş, A Milli Takım'dan bir oyuncu ile anlaşacak" haberleri sonrası gündeme gelen Ömer Aşık konusunda ise Ataman; "Ömer Aşık ile şu an için ilgilenmiyoruz. Kendisi zaten Türkiye'de oynamayı düşünmediğini belirtti. Şartlar değişirse bakarız ama şu an için Ömer gündemimizde yok" demiş. Hatta son dönemde "Ömer ile anlaşılırsa Eze'den vazgeçilecek" iddiası da vardı ama deneyimli coach tüm bu söylentilere gereken cevabını da vermiş.

Deron Williams transferi sonrası çok sayıda NBA oyuncusu için kendileriyle temas kurulduğunu söyleyen Ergin Ataman, bu konuda ise; bütçe durumu ve düşünülen kadro yapısı gereği, kadrolarına katacakları NBA oyuncularının sayısı konusunda dikkatli davranacaklarını söylemiş bu röportajında.

Bakalım Siyah-Beyazlıların lokavt süresince D-Will ile birlikte kadrosunda yer alacak NBA yıldızı kim olacak. ABD basınına yansıyan son iddialara göre Çin'den aylık 1.5 Milyon Dolar'lık ciddi bir teklif alan Kobe Bryant'ın, sponsoru Nike'ın da yoğun çabaları nedeniyle bu ülkeye gitmesi bekleniyor (tabi Çin Basketbol Federasyonu'nun Perşembe günü vereceği karar da önemli). Durant konusunda ise Siyah-Beyazlılar bazı Rus ve İspanyol ekipleri ile transfer yarışına girebilir yine ABD kaynaklı haberlere göre..
Ataman'dan Transfer Açıklamaları Ataman'dan Transfer Açıklamaları Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 11:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.