Advertisement

Patrick Mills Büyük Ölçüde Efes'te

Marcelinho Huertas ve Keyon Dooling ile anlaşamayan Anadolu Efes'in rotasını genç Patrick Mills'e çevirdiğini yazmıştık. Can İşbakan'ın haberine göre anlaşma sağlanmış ve Mills büyük ölçüde imzayı atacak.

18 yaşından beri Avustralya Milli Takımı forması giyen ve ülkemizde gerçekleştirilen 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda milli forma ile 13,4 sayı - 4,2 asist ortalaması ile beğenimi toplayan Mills NBA'de Portland Blazers forması giyiyordu.

1,83 boyundaki guard hızı, çabukluğu ve deliciliğiyle tanınıyor. Şampiyonada kendisini canlı canlı seyretme şerefine nail olanlardan biriyim ben de. İki elini de çok iyi kullanabiliyor. Oyun görüşü de orta seviyede (Kötümserlik yapmış olabilirim fazlasıyla belki.) Özellikle sert geçecek olan Euroleague maçlarında sıkışan set hücumlarını açabilecek yapıya sahip bir basketbol stili var Mills'in. Ondan beklenen şey hızını kullanarak turnikeye gitmesi ya da takım arkadaşlarının boşa çıkmasını sağlayıp pozisyon yaratmasını beklemek olacaktır. İnsiyatif aldığında skor da yapabilen bir oyuncu. Fakat Avrupa'daki ilk sezonu olması büyük bir handikap. James White, Dee Brown örneklerini görünce söylemek istedim. Gerçi Avustralya Milli Takımı ile Avrupa basketbolu ve kurallarına bir nebze olsun alışmış olsa gerek.

Patrick Mills'in son iki sezonda NBA istatistiklerini vererek bitirelim haberimizi:

2009-2010 Portland Blazers (10 maç oynadı. 2,6 sayı - 0,5 asist ortalaması yakaladı.)
2010-2011 Portland Blazers (64 maç oynadı. 5,5 sayı - 1,7 asist ortalaması yakaldı.)

Patrick Mills Büyük Ölçüde Efes'te Patrick Mills Büyük Ölçüde Efes'te Reviewed by Adsız on 19:24 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.