Advertisement

MixBasket Sezonun Enlerini Seçti

Bu başlıkta
2010-2011 sezonu sonunda takipçilerimizin görüşlerini aldık. 29 yorumun içinde söylenen isimler çoğunlukla aynı doğal olarak. İşte 2010-2011 sezonunun "en"leri:


Sezonun en çok gelişim göstereni oyuncusu
BİRKAN BATUK
Ligimizin ümit vaad eden genç oyuncularının başında gelen Birkan Batuk, Pınar Karşıyaka'nın yükselişinde önemli pay sahibiydi. 1990 doğumlu oyuncu Beko All-Star'ın en değerli oyuncusu ödülünü kazanarak başarısını perçinledi.

Sezonun hayal kırıklığı yaratan takımı:
EFES PİLSEN (ANADOLU EFES)
Perasovic yönetiminde sezona başlayan Efes Pilsen Euroleague'de istemediğimiz sonuçlara imza attı. Güven vermeyen görüntüsü ve ruhsuz oyun anlayışıyla önce Euroleague'den sonra da ligden kopan Efes, ligde final oynayamadan sezonu tamamladı.

Sezonun en iyi takımı:
OLİN EDİRNE
Birinci ligdeki ilk sezonunda fırtına gibi esen Olin Edirne lige heyecan kattı. Galatasaray'ı iki kez yenen tek takım olan Edirne ekibi güçlü takımlara kök söktürürken, evinde taraftarıyla ve tüm çalışanlarıyla güzel bir oyun seyrettirdi herkese. İlk senede play-off'a kalarak büyük bir başarı yakaladılar.



Sezonun en iyi yabancı pivotu:
PREDRAG SAMARDZİSKİ
Ligin flaş takımı Olin Edirne'nin dev pivotu Samardziski, ligde 35 maçın 23'ünde çift haneli rakamları gördü. Samardziski takımının yükselişinde önemli pay sahibiydi.

Sezonun en iyi koçu:
GÖKHAN TAŞTİMUR
Olin Edirne'nin başarılı antrenörü Gökhan Taştimur, katı ve sert savunmasıyla bilinir. Tecrübeli koç 2.ligden 1.lige çıkarttığı Olin Edirne'yi ekibiyle beraber olabildiğince üst seviyeye çıkartmayı başardı.


Sezonun en iyi yerli pivotu:
ERMAL KURTOĞLU
Fenerbahçe Ülker ile final oynama başarısını yakalayan Galatasaray'da Ermal Kurtoğlu, ligin son haftalarına doğru ve play-off serilerinde sarı kırmızılı takımın en efektik oyuncusu olarak dikkat çekti. Ermal'in bu performansı onun tekrar Efes'e dönmesini sağladı.


Sezonun en iyi yabancı power forveti:
MİCHAEL WRİGHT
Daha önce ligimizde Beşiktaş ve Türk Telekom formalarıyla da başarılı sezonlar geçirmiş ve sayı kralı olmuş olan Michael Wright, tıpkı Olin Edirne gibi ligdeki ilk sezonunu geçiren Trabzonspor'un en skorer oyuncusu olurken zor günler yaşayan bordo mavililerde ayakta kalan tek oyuncuydu.

Sezonun en iyi yerli power forveti:
KEREM GÖNLÜM
Başarısız bir sezonu geride bırakan Efes Pilsen'de tüm isteğiyle, arzusuyla ve savaşma azmiyle Kerem Gönlüm yine iyi bir sezonu geride bıraktı.


Sezonun en iyi yabancı forveti:
MARKO TOMAS
Antrenör Neven Spahija'nın Fenerbahçe Ülker'e getirdiği Marko Tomas Euroelague'de ve ligde zaman zaman kötü performanslar sergilese de genel olarak başarılı bir sezonu geride bıraktı. Hırvat oyuncu final serisinde ise ilk iki maç dışında etkili olamadı.


Sezonun en iyi yerli forveti:
EMİR PRELDZİC

A Milli Basketbol Takımımız'ın da yeni oyuncusu olan Emir Preldzic, şampiyonluk ipini göğüsleyen Fenerbahçe Ülker'in en başarılı oyuncusu oldu. Emir Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş'a karşı 35 sayı kaydederken, Olin Edirne maçında ise 10 sayı - 10 asist - 15 ribaundla triple-double yaparak tarihe geçti. Emir takımın hücumlarında da büyük insiyatif aldı.

Sezonun en iyi yabancı 2 numarası:
RENALDAS SEİBUTİS
Takım halinde süper bir sezon yaşayan Olin Edirne'de baş skorer Renaldas Seibutis'ti. Litvanyalı oyuncu sezonu 18,2 sayı ortalamasıyla tamamlarken 33 maçın 29'unda çift haneli rakamlara ulaştı, play-off çeyrek final serisinde Banvit'e karşı 21 sayı ortalama ile mücadele etti.


Sezonun en iyi yerli 2 numarası:
ÖMER ONAN
Senelerdir istikrarlı performansını sürdüren ve son 1-2 yıl içinde dış şutunu da geliştiren Ömer Onan bu sene de takipçilerden tam not aldı. Tecrübeli oyuncu gerek kişiliği, beyefendiliği ve iş ahlakıyla, gerekse basketboluyla taraflı tarafsız tüm basketbolseverlerin sevdiği bir oyuncu.



Sezonun en iyi yerli oyun kurucusu
BARIŞ ERMİŞ
Efes Pilsen ve Türk Telekom'da yeterli süreleri bulamadıktan sonra Banvit'e gelen ve oynadığı her sezon üzerine koyan Barış Ermiş, sezonun en iyi oyun kurucularından birisi oldu. Barış, yarı finale kadar yükselen Banvit'in şoför koltuğunu çok iyi idare etti. 27 yaşındaki oyuncu uzatmalarda Banvit'in kazandığı Erdemir maçında 26 sayı kaydetti.


Sezonun en iyi yabancı oyun kurucusu:
ROKO LENİ UKİC
Euroleague'de şanssız bir şekilde TOP 16'da elenen Fenerbahçe Ülker'in Hırvat guardı Roko Leni Ukic takipçilerimiz tarafından yılın en iyi yabancı oyun kurucusu ödülüne layık görüldü. Ukic ligin ilk devresi istediği düzeyde basketbol oynayamasa da ikinci devrede ve play-off serilerinde başarılı işler yapmayı bildi.

Not: "Sezonun En Çok Gelişim Göstereni" kategorisinde Caner Ercan, Birkan Batuk ve Barış Ermiş 5'er oy almıştır. Kendi insiyatifimi kullanarak ve oyuncuların takımlarına yaptığı katkıları baz alarak Birkan Batuk'u seçmeyi daha mantıklı buldum. Bilginize.
MixBasket Sezonun Enlerini Seçti MixBasket Sezonun Enlerini Seçti Reviewed by Adsız on 02:48 Rating: 5

4 yorum:

bigben dedi ki...

Emir "yerli", Wright "yabancı"! İyi de her ikisi de benzer statüde değil mi?

Adsız dedi ki...

Tabii ki öyle fakat yorumlara göre listelendirdim ben. Bu sebepten ötürü böyle geldi sonuçlar.

bigben dedi ki...

Peki, elinize sağlık. Güzel bir çalışma olmuş.

Adsız dedi ki...

bnce barış ermiş yerine tutuku açık olmalıydı

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.