Advertisement

Millilere Komşudan Sert Uyarı (38-62)

Almanya'nın Bamberg kentinde başlayan Beko Super Cup'ın ilk maçında Yunanistan ile karşılaşan A Milli Basketbol takımımız, hem savunmada hem de hücumda vasatı aşamayan performansı ile maçtan 62-38'lik skorla farklı bir mağlubiyetle ayrıldı..

12 Dev Adam'da sakatlıktan çıkan Ömer Aşık ve Semih Erden ikilisi bu maçta forma giydiler. A Milli takımımız maça; Kerem Tunçeri, Ömer Onan, Hidayet Türkoğlu, Ersan İlyasova ve Ömer Aşık'tan oluşan ideal sayılabilecek bir ilk beş ile çıktı. Hepimiz bu kadro ile etkili bir savunma performansı ve hücumda da daha organize bir performans bekliyorduk ama maçın başından itibaren işler hiç bu şekilde ilerlemedi..

Yunan ekibinde sakatlıktan yeni çıkan ve oynamaları son güne kadar belli olmayan Nick Calathes ve Ioannis Bourousis ikilisi maça ilk beşte başladı. Ve oyunun ilk bölümünde savunmadaki dirençsiz performansımıza paralel olarak Bourousis-Papanikolaou ikilisinin üst üste sayıları geldi. Bir çok önemli oyuncusundan yoksun olan Yunanistan, yine de savunmada beklentilerin üstünde bir gayret ile yardımlaşmalı savunmada ekibimizi zor şutlara yöneltti. Dış şutlarda üst üste kaçan atışların ardından pota altında da rakibinin etkili savunması ile karşılaşan millilerimiz, ilk periyotu 21-8'lik skorla geride kapattı. İkinci periyota hücumda biraz daha iyi başlasak da, savunmada özellikle pota altında Koufos - Bourousis ikilisine, dış şutlarda da Vassiliadis'in sayılarına çare bulamadık. Bu çeyrekte Ömer Aşık'ın hücum ribaundları ve pota altı sayıları ile biraz kıpırdansak da, aradaki farkı eritemedik ve ilk yarı Yunanistan'ın 42-25'lik üstünlüğü ile sona erdi..

Karşılaşmanın ilk yarısında Millilerimiz adına en etkili isim; 10 sayı, 4 ribaundluk performansı ile Ömer Aşık olurken, Hidayet 5, Ersan ise 4 sayı üretebildi. Yunanistan'ın pota altı rotasyonundan; Bourousis 11 sayı, Koufos ise 9 sayı üretti. Vassiliadis ise 10 sayı ile ekstra katkı veren isim oldu. İlk yarıda millilerimiz 1/8 ile üçlük atarken, Yunanistan ise 4/7 gibi yüksek bir yüzde yakaladı. İki sayılık atışlarda da bizim 6/16'lık düşük yüzdemize rağmen, Yunanistan'ın 11/18 ile önemli bir yüzdesi vardı..

Maçta üçüncü periyota her iki takım da hücumda dağınık başladı. Karşılıklı top kayıpları ve boş hücumlar nedeniyle ilk 4 dakikada her iki takım da sayı üretemedi. Zisis'in açtığı perdenin ardından Bourousis'in basketleri, millilerimizin potaya yakın atışlarla ürettiği sayılara yanıt oldu. Yunanistan'ın 12-11'lik üstünlüğü ile geçilen bu çeyreğin ardından son periyota 54-36'lık skorla girildi. Son periyot ise tam anlamıyla bir bozgun oldu millilerimiz adına. Savunmada bir nebze de olsa artan gayret, hücumda ise yokları oynadı. Bu periyottaki tek basketimiz, bitime yaklaşık 5 dakika kala Ömer Onan'ın asistini sayıya çeviren Semih Erden'den geldi. Basketbol adına pek bir şeyin olmadığı son çeyrek, yine Yunanistan'ın 8-2'lik üstünlüğü ile geçildi ve karşılaşmayı da 62-38'lik skorla kaybettik. İkinci devrede ürettiğimiz toplam sayı 13'dü bu maçta..

Mücadeleyi 2/24'lük (%8.3) felaket bir üçlük yüzdesi ile bitirdik. İki sayılık atışlarda ise 11/38'lik (%28.9) vasatı aşmayan performansımız vardı. Yunanistan ise üç sayılık atışlarda ikinci yarıda isabet kaydedemeyip maçı 4/15 ile (%26.7) tamamlarken, iki sayılık atışlarda ise 20/30 (%66.7) gibi önemli bir yüzde yakaladı. Ribaundlarda ise 41-34'lük bir dezavantajımıza rağmen, aldığımız 20 hücum ribaundu ise skora bir türlü yansımadı..


YUNANİSTAN (62): Kostas Vassilliadis 10 (2 ribaund- 1 asist), Ioannis Buorousis 17 (6 ribaund- 2 asist), Nikos Zisis 4 (2 ribaund- 2 asist), Vassilis Xanthopoulos (2 asist), Nick Calathes 4 (4 ribaund- 1 asist), Antonis Fotsis 3 (5 ribaund- 1 asist), Kostas Papanikolaou 9 (2 ribaund), Dimitris Mavroeidis 2 (2 ribaund), Kostas Koufos 9 (3 ribaund), Ian Vougioukas (4 ribaund), Kostas Kaimakoglou 2 (2 ribaund- 2 asist), Kostas Sloukas 2 (1 ribaund),

TÜRKİYE (38): Cenk Akyol 2 (1 ribaund- 1 asist), Sinan Güler (1 ribaund), Ömer Onan (5 ribaund- 2 asist), Ersan İlyasova 9 (2 ribaund), Semih Erden 4 (1 ribaund), Kerem Tunçeri (1 ribaund- 1 asist), Oğuz Savaş 2 (2 ribaund), Ömer Aşık 10 (11 ribaund), Ender Arslan 2 (2 ribaund), Enes Kanter, Hidayet Türkoğlu 5 (1 asist), Emir Preldzic 4, Furkan Aldemir.

1. PERİYOT: 21- 8
2. PERİYOT: 21-17
3. PERİYOT: 12-11
4. PERİYOT: 8-2
Millilere Komşudan Sert Uyarı (38-62) Millilere Komşudan Sert Uyarı (38-62) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:18 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.