Advertisement

Taştimur Hedefi Belirledi

Olin Edirne'nin başarılı antrenörü Gökhan Taştimur, takımının yeni sezon hedeflerini kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamalarla değerlendirdi. Taştimur, sezon bitiminin hemen ardından yaşanan küçük olumsuzluklara rağmen kendisine çok keyif veren bir kadronun oluştuğuna da dikkat çekti..

Gökhan Taştimur, geçtiğimiz sezon yakalanan başarının kalınan yerden devam edeceğini belirtirken geçen sezon yakalanan başarıda, sezon sonunda yaşanan olumsuzlukların çabuk atlatılmasında ve bu sezon yaşanacak başarılarda Genel Menajer Serdar Yiğitsoy ve İdari Koordinatör Murat Erbaş’ın çok büyük payı olduğuna özellikle dikkat çekti. Taştimur, iddialı bir yapıya sahip olduğunu söyleyerek bunun Avrupa Kupaları’nda da aynen devam edeceğini ve EuroChallange Cup’a ilk kez katılacak olmalarından ötürü burada gidebildikleri yere kadar gitmek istediklerini dile getirdi.

Deneyimli teknik adamın yeni sezon öncesi açıklamaları şöyle:
“Sezon bitiminde küçük olumsuzluklar yaşadıysak da çok çabuk toparlandık ve işleri yoluna koyduk. Benim düşündüğüm çıtayı yükseltecek bir organizasyonu yaşama geçirmekti. Bunu yaşama geçirmesek de ve düşündüğüme oranla son derece mütevazı bir organizasyon yapmak zorunda kalsak da çok keyif verici bir kadro oluşturduğumuzu söyleyebilirim. Son transferimiz genç oyuncu Fırat Töz oldu ve bu oyuncu ile transferi noktalamış bulunuyoruz.

Oluşturduğumuz kadro öylesine canla başla çalışıyor ki, benim tüm oyunculardan beklentilerim, oyuncularımın ben ve ekip arkadaşlarımdan beklentileri işin heyecanını çok daha artırıyor. Bu azim ve şevk bana “Kaldığımız yerden devam edeceğiz” düşüncesini veriyor. Bilindiği gibi ben iddialı ve hedefleri olan bir insanım. Bu da bana önümüzdeki sezon daha üst seviyede mücadele edeceğimizi söyletiyor. Her antrenmanımız 120-130 dakika sürüyor. Günde çift antrenman yapıyoruz ve bu antrenmanların sonlarında bile oyuncularımın sert ve mücadeleci yapıları, istekleri bana bu sözleri söyletiyor. Bu sezon ki hedefimiz geçen sezondan daha üst seviyede mücadele etmektir.

İki isim den, iki cesur yürekten, iki insan gibi insandan söz etmek istiyorum. Genel Menajer Serdar Yiğitsoy ve İdari Koordinatör Murat Erbaş bu iki insan. 4 yıl gibi kısa bir sürede öylesine sağlam bir temel kurmuşlar ki yaşadığımız bütün aksilikleri çok çabuk atlatabildik. Zaman zaman ofisimde, salonda zaman zaman yolda, cafede, restaurantta Edirneli basketbolseverler benim ruhumu okşayıcı sözler söylerken bu işin gerçek sahiplerini ve bugünlere gelmenin nedenini çok iyi biliyorlar. Ben sonuçta burada üçüncü sezonumu geçireceğim ve belki de sezon sonunda başka bir kulübe transfer olacağım. Ama bırakın Edirne’yi, Türk basketbolunun bu iki değerli ismi Serdar Yiğitsoy ve Murat Erbaş bu şehirde hep kalacaklar ve hizmet etmeye devam edecekler. Bu yüzden de bu iki değerli insanın herkesten çok motivasyona, desteğe ihtiyacı var. Edirneli basketbolseverler bu iki ismi daha fazla desteklesinler ki 4 yıl içinde bölgesel ligden buraya getirdikleri takımı daha da ileriye götürebileceklerini görsünler.

Geçen yıl aynı zamanda A Takım menajerliğimizi de yapan Murat Erbaş aynı zamanda kendi stafımız içinde yaptığımız değerlendirmede “Yılın En Çalışkanı” seçildi. Aynı şekilde Serdar Yiğitsoy’un verdiği kararların ne kadar doğru olduğunu geldiğimiz nokta zaten gösteriyor. Tabiî ki ben işin maddi boyutunu değil işin basketbol tarafını dile getiriyorum. Eğer onlar olmasaydı basketbol Edirne’de bu düzeye gelir miydi ? Onlar olmasaydı daha başında bu oluşum gerçekleşir miydi? Onlar olmasaydı Olin Edirne gerçeği doğar mıydı? Ben basketbolumuzun bu iki değerini çok iyi biliyorum ve bu yüzden de birlikte başarılı oluyoruz ve netice alıyoruz.

Bu arada bir noktayı daha hatırlatmak isterim. Eğer Murat Erbaş olmasaydı biz Davud Kamer’e sahip olamayacaktık. David Lee Dixon’ın Türk vatandaşlığına geçip Davud Kamer ismini alması Murat Erbaş’ın ısrarlı ve disiplinli çalışmasının bir sonucudur. Bir çok büyük kulüp oyuncularının vatandaşlık işlemlerini çözemezken Murat Erbaş, David’in vatandaşlık işini adeta tereyağdan kıl çekercesine halletmiştir. Bunun neticesindedir ki Davud Kamer geçtiğimiz yıl ve bu sezon kadromuzdadır. Davud çok kısa sürelere içinde iki ameliyat geçirmesine rağmen geçtiğimiz sezon içinde ve özellikle play-off maçlarında çok önemli bir performans sergilemiş ve takıma önemli katkı sağlamıştır.

Bu yıl hepimizin motivasyona daha da fazla ihtiyacı olacak. Artık birinci etap çalışmalarımızı tamamladık ve 4 – 14 Eylül arası İtalya/Bormio kampımız ve hazırlık maçları dönemimiz başlıyor. Hemen arkasından Türkiye Kupası, Lig ve Avrupa Kupası start alacak. Her zaman olduğu gibi yine hep beraber oyuncusu, teknik ekibi, taraftarı bir birimize kenetlenerek başarının peşinden koşmaya başlayalım. Edirneli bütün basketbolseverlerden, Olin Edirne’yi destekleyen herkesten, o muhteşem taraftarlarımızdan tek ricam bu. Hiçbir Edirneli, Trakyalı, Olin Edirne sevdalısı merak etmesin. Yine tüm basketbol kamuoyu bizi izlemeye devam edecek. Üstüne basarak söylüyorum; Benim olduğum yerde iddia vardır, hedef vardır. Geçen yıl koyduğumuz hedeflerin daha fazlasını isteyeceğimi hepimiz biliyoruz. Bunun manası; hedefimiz geçen yıl ki hedeflerden daha iyisidir. Yeni kulvarımız Euro Challange Cup da da henüz ilk sezonumuz olduğu için hedefimiz “Gidebildiğimiz yere kadar gitmek olacaktır”.
Taştimur Hedefi Belirledi Taştimur Hedefi Belirledi Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 20:39 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.