Advertisement

A Milliler Adidas Cup'ta Finalde

A Milli Basketbol takımımız, Adidas İstanbul Cup'ta karşılaştığı Yeni Zelanda'yı 70-64 mağlup ederek, bu özel turnuvada finale yükselmeyi başardı. Millilerimiz, bugün saat 21:00’da Karadağ ile adidas İstanbul Cup 2011’de şampiyonluk mücadelesi verecek. Karadağ, Ukrayna'yı 80-67 mağlup ederek finale yükselmişti..

Önceki hazırlık maçlarımızın aksine bu maçta hücum anlamında daha üretken bir takım görüntüsündeydik. Kerem Tunçeri'nin harika oyunu ile organize ettiği hücumlarda, pota altında Ömer Aşık ve Enes Kanter ikilisinin ürettiği sayılarla, dış şutlarda etkili olan rakibimiz karşısında başa baş giden bu maçı kazanmayı başardık..

3/4 üçlük atarak 12 sayı üreten Kerem Tunçeri, yaptığı 4 asistin yanında 4 top çalma istatistiği ekleyerek maçın en değerli oyuncusu da seçildi. Nihayet potansiyelini sahaya yansıtabilen Enes Kanter ise maçı; 14 sayı ve 6 ribaund ile tamamlarken, formda oyuncumuz Ömer Aşık ise 11 sayı ve 7 ribaund ile öne çıkan bir diğer oyuncumuz oldu. Tabi halen kayıpları oynayan yıldızlarımız da vardı. Hidayet Türkoğlu maçı sadece 1 saha içi isabeti (1/5) ile ürettiği 2 sayı ile tamamlarken, Ersan İlyasova ise 0/8 saha içi isabeti ile sadece serbest atışlardan ürettiği 2 sayı ile maçı noktaladı..

Yeni Zelanda takımında ise 2010 Dünya Şampiyonası'nda kaldığı yerden devam eden keskin şutör Kirk Penney, 4/7 üçlük isabeti ile ürettiği 16 sayı ile takımının en skoreri olurken, atletizmi ile pota altımızı sürekli karıştıran Mika Vukona ise 13 sayı üretti..

Finaldeki rakibimiz ise kadrosunda bir çok tanıdık ve ünlü isim yer alan Karadağ. Yugoslav ekolünün son temsilcilerinden olan Karadağ, elemelerdeki başarılı performansı ile dikkatleri çekmişti. Uzun yıllar önce Efes Pilsen'de izlediğimiz Vlado Scepanovic, bir süre Türk Telekom'da oynayan Goran Jeretin, geçtiğimiz aylarda ismi sıkça Galatasaray'la anılan NBA patentli pivot Nikola Pekovic, geçtiğimiz sene Beşiktaş'ın gündeminde yer alan Vladimir Dragicevic ve Avrupa basketbolunun deneyimli guardı Omar Cook, Karadağ kadrosunda göze çarpan isimler. Özellikle pota altı rotasyonu oldukça güçlü olan Karadağ karşısında milli takımımızın yetenekli uzunlarına çok iş düşüyor bu maçta..


SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

TÜRKİYE (70): Cenk Akyol 2 (1 ribaund), Sinan Güler (3 ribaund), Ömer Onan 9, Ersan İlyasova 2 (6 ribaund- 1 asist), Kerem Tunçeri 12 (2 ribaund- 4 asist), Ömer Aşık 11 (7 ribaund), Ender Arslan 8 (3 ribaund), Enes Kanter 14 (6 ribaund), Hidayet Türkoğlu 2 (6 asist), Emir Preldzic 10 (4 ribaund)

YENİ ZELANDA (64): Lindsay Tait (1 ribaund- 2 asist), Kirk Penney 16 (2 ribaund- 3 asist), Mika Vukona 13 (9 ribaund- 4 asist), Mark Dickel 3 (3 ribaund- 5 asist), Corey Webster 8 (1 asist), Thomas Abercrombie 6 (4 ribaund- 2 asist), Alex Pledger 7 (5 ribaund), Benny Anthony (4 ribaund), Casey Frank 5 (6 ribaund- 2 asist), Leon Henry 6, Isaac Fotu (1 ribaund)

1.PERİYOT: 19-13
2.PERİYOT: 15-19
3.PERİYOT: 17-15
4.PERİYOT: 19-17
A Milliler Adidas Cup'ta Finalde A Milliler Adidas Cup'ta Finalde Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:50 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.