Advertisement

Pertev de Aliağa'da

Transferin hareketli takımlarından olan Aliağa Petkim, Ümit Milli guard Pertev Öngüner ile sözleşme imzaladı. Bir süredir gündemde olan bu transfere dair ilk açıklama, oyuncunun kendi twitter hesabı üzerinden geldi.

20 yaşındaki ve 1.96 boyundaki genç guard, geçtiğimiz sezonu Bornova Belediyesi'nde geçirmişti. Beko Basketbol Ligi'nde forma giydiği 28 maçta ortalama 12.2 dakika sahada kalan genç combo-guard, bu maçlarda; 2.7 sayı, 1 ribaund ve 0.6 asist ortalamaları yakalayarak beklentilerin bir hayli altında bir sezon geçirmişti..

Geçtiğimiz ay İspanya'da yapılan U20 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Ümit Milli takımımızın kadrosunda yer alan Öngüner, bu şampiyonada 9 maçta forma giymiş ve ortalama 23.1 dakika sahada kalarak; 4.4 sayı, 1.2 ribaund ve 1.1 asist ortalamaları yakalamıştı..

Bu transferle birlikte Aliağa Petkim'in henüz tamamlanmayan mevcut kadrosu ise şu şekilde oluştu; Barış Güney, Zelimir Zagorac*, Ümit Sonkol, Branislav Ratkovica, Tufan Ersöz*, Brian Qvale, Ryan Toolson, Paul Miller, Ersin Görkem, Buğrahan Tuncer, Murat Erensoy ve Pertev Öngüner.

* Bu oyuncuların takımdan ayrılması gündemde
Pertev de Aliağa'da Pertev de Aliağa'da Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 19:37 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.