Advertisement

Milliler Farklı Mağlup (58-83)

İzmir'de düzenlenen Spor Toto World Cup'ın son gününde Sırbistan'la karşılaşan A Milli takımımız, pek hazır bir görüntü çizmediği maçta rakibine 58-83 mağlup olarak turnuvayı üçüncü sırada tamamladı. Sırbistan ise bu galibiyetle, Almanya'nın ardından ikinci sırada yer aldı..

Millilerimizde, önceki gün Almanya maçının son bölümünde dizinden ufak bir sorun yaşayan ve bu sabah antrenmanına da katılmayan Hidayet Türkoğlu, bu maçta riske edilmedi. Almanya maçında kadroda olmayan Kerem Tunçeri ve Sinan Güler ise Sırbistan karşısında sahadaki yerlerini aldılar. Bu arada atmosfer olarakta oldukça güzel görüntüler vardı bugün Halkapınar'da..

Millilerimiz maça; Kerem Tunçeri, Ömer Onan, Emir Preldzic, Ersan İlyasova ve Oğuz Savaş beşiyle başladı. İlk bölümde özellikle pota altını etkili kullanan Sırbistan, Teodosic organizeli hücumlarında yeni Efesli Savanovic ve NBA patentli pivot Krstic'i etkili kullanarak skor üstünlüğünü yakalayan taraf oldu. İlk periyotta pota altında hem savunma hemde hücum anlamında vasatı aşamayan millilerimizde skor yükünü ise birebirleri ile Ömer Onan ve Emir Preldzic taşıdı. İlk periyotunu 18-24 geride kapattığımız maçın ikinci çeyreğine bu seferde diğer pota altı oyuncuları Perovic - Bjelica ikilisinin sayıları ile başlayan Sırbistan, ekibimizi tam saha baskı ile top kayıplarına zorladığı bu bölümde 11-0'lık bir seri yakaladı. Ender'in sayıları ile skor üreten millilerimizde özellikle Ersan ve Enes'in hücumdaki durgunluğu, kötü yüzdeli dış şutlarımızla da birleşince A Millilerimiz farkı eritemedi ve ilk yarı Sırbistan'ın 32-43'lük üstünlüğü ile tamamlandı..

Maçın ikinci yarısına da yine boyalı alan savunmasında zorlanarak başladık. Dış oyunculara kurduğumuz baskının benzerini Krstic ve Savanovic ikilisine uygulayamayınca, Sırplar farkı açmaya devam etti. Bir ara Emir'in insiyatif alması ile sayılar bulup farkı 10 sayıya kadar indirsek de, bu bölümün ardından yeniden bir seri yakalayan Sırbistan son çeyreğe 43-60'lık üstünlükle girdi. Son periyota biraz daha iyi başlayan millilerimiz, genç oyuncu İzzet'in ve Enes'in sayıları ile biraz farkı eritsek de dış şutlarda etkili olmaya devam eden Sırbistan skor üstünlüğünü korumayı başardı. Kenardan gelerek takımımıza müthiş bir dinamizm kazandıran ve atletizmi ile de göz kamaştıran Doğuş Balbay, farkın açıldığı bölümde millilerimiz adına yaptığı katkı ile bu sıkıntılı maçta en azından bir tesellimiz oldu. Maçın sonunda da 11-0'lık seri yakalayan Sırbistan, karşılaşmadan da 58-83'lük galibiyetle ayrılmayı başardı..

Spor Toto World Cup'ta üç maç yapan millilerimiz adına ilk göze batan unsur hiç kuşkusuz boyalı alan savunması. Ömer, Semih, Kerem gibi üç önemli uzunumuzun olmadığı bu turnuvada diğer oyuncularımızın da pek beklenen seviyede olduğunu söylemek zor. Tabiki geçerli mazeretler var bu konuda ama ders almamız gereken de çok konu var. Burada hem oyunculara hem de teknik ekibe çok iş düşüyor. Önümüzdeki 2 hazırlık turnuvası daha var ve yavaş yavaş vites yükseltme vakti geliyor millilerimiz adına..

Son olarak ufak bir parantez de Emir Preldzic için. Gönül isterdi ki böylesine çok yönlü bir yetenek bizim topraklarımızdan çıksın ama artık o da bizden biri. Uzun vadede çok önemli bir hamle olduğunu, oyunun sıkıştığı dönemlerde sorumluluk alarak gösterdi her seferinde..


SALON: Halkapınar Spor Salonu

HAKEMLER: Emin Moğulkoç, Sergei Zashchuk, Aleksander Glisic

TÜRKİYE (58): Cenk Akyol, Sinan Güler (1 ribaund), Barış Ermiş (1 ribaund- 2 asist), Ömer Onan 9 (1 ribaund- 1 asist), Ersan İlyasova 4 (1 ribaund), Kerem Tunçeri, Oğuz Savaş 8 (4 ribaund), Ender Arslan 7 (1 ribaund- 1 asist), Enes Kanter 6 (2 ribaund), Doğuş Balbay 3 (2 3ribaund- 2 asist), İzzet Türkyılmaz 4 (1 asist- 1 ribaund), Emir Preldzic 16 (1 ribaund- 2 asist), Furkan Aldemir 1 (7 ribaund)

SIRBİSTAN (83): Milos Teodosic 4 (1 ribaund- 5 asist), Milenko Tepic 10 (4 ribaund- 1 asist), Ivan Paunic 4 (1 ribaund- 3 asist), Nemanja Bjelica 7 (5 ribaund), Stefan Markovic 6 (3 ribaund- 6 asist), Uros Tripkovic 10 (2 ribaund- 2 asist), Marko Keselj 7 (2 ribaund), Nenad Krstic 13 (1 ribaund), Kosta Perovic 12 (6 ribaund- 1 asist), Dusko Savanovic 8 (6 ribaund- 2 asist), Dragan Milosavljevic 2 (2 ribaund- 1 asist)

1. PERİYOT: 18-24
2. PERİYOT: 14-19
3. PERİYOT: 11-17
4. PERİYOT: 15-23
Milliler Farklı Mağlup (58-83) Milliler Farklı Mağlup (58-83) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 21:12 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.