Advertisement

Leiden Zor Da Olsa..

FIBA Euro Cup eleme turunda mücadele edecek olan temsilcilerimizin rakipleri hakkında bilgi vermiştim . Fakat bu hafta içi Avrupa arenasında mücadele edecek olan bir temsilcimiz daha var. Pınar Karşıyaka, FIBA Euro Challenge Cup'ta gruplara kalmak için Hollanda ekibi ZZ Leiden'i elemek zorunda. İlk karşılaşma ise 29 Eylül 2010 Çarşamba günü Hollanda'nın Leiden kentinde oynanacak. Oynadığı hazırlık maçlarında fırtına gibi esen ve henüz yenilgi yüzü görmeyen temsilcimizin rakibi için ise lig maratonu başladı..

Hollanda'da Basketbol Ligi geçtiğimiz hafta sonu start aldı ve ZZ Leiden ligin ilk maçında Magixx Nijmegen ile sahasında karşı karşıya geldi. Maçtan önce vasat rakibi karşısında mutlak favori olan ZZ Leiden, rakibini ancak uzatma periyotu sonunda ve rakip oyuncular faul problemine girdiğinde yenebildi. 75-71 sona eren karşılaşmada, temsilcimizin rakibi 3/22 ile üçlük atabildi. Ve ilginçtir ki, bu 3 isabet ise her periyotta birer tane olarak geldi. Kanadalı power forvet Ross Bekkering 18 sayı ile takımının en skoreri olurken, ABD'li oyunculardan Seamus Boxley 13 ve Jesse Smith 12 sayı kaydederek takımlarını galibiyete ulaştırdılar. Maçta 18 asist yapan Leiden ekibi, tam 18 de top kaybı yaptı. Baskılı savunma karşısında savruk görüntü çizen bir ekip olan ZZ Leiden karşısında deplasmandan galibiyet çıkartmak pekte zor değil Pınar Karşıyaka için. Özellikle son dönemde çok formda olan Jovo Stanojevic'i pota altında savunmaları mevcut kadro yapıları ile pekte mümkün görünmüyor zaten..

Bu arada rövanş karşılaşmasının 6 Ekim 2010 Çarşamba günü Karşıyaka Arena'da oynanacağını ve bilet fiyatlarının 15 TL olarak belirlendiğini de belirtelim..
Leiden Zor Da Olsa.. Leiden Zor Da Olsa.. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:16 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.