Advertisement

Banvit-Tübad'da İkinci Gün

Banvit-Tübad turnuvasının ikinci gün maçlarında Tofaş ile Aliağa Petkim ve Banvitspor ile BC Olympiakos karşı karşıya geldiler. Tofaş-Aliağa Petkim maçı son bölüme kadar başa baş giderken, güçlü kadrosu ile turnuvaya gelen Olympiakos, Banvit karşısında maçı erken koparmayı başardı ve ikide iki yaparak yoluna devam etti..

Turnuvadaki ilk maçına çıkan Tofaş, ilk günün mağluplarından Aliağa Petkim ile karşı karşıya geldi. Maça 9-2'lik seri ile başlayan Bursa ekibi, ilk çeyreği 22-16 önde tamamladıktan sonra aradaki sayı farkını ikinci çeyrekte de koruyarak devre sonunda soyunma odasına 35-27'lik üstünlükle gitmeyi başardı. İkinci yarının hemen başında farkı 15 sayıya kadar çıkartan Tofaş, kalan bölümde Randle ve Coleman'ın hücum etkinliğini iyi kullanan Aliağa Petkim önünde son çeyreğe 57-51 üstün girdi. Son çeyreğin hemen başlarında Tofaş adına günün başarılı isimlerinden olan İlkan Karaman'ın 5 faulle oyun dışı kalması Bursa ekibinin ritmini bozarken, İzmir temsilcisi Aliağa Petkim farkı 4 sayıya kadar indirdi. Maçta son 2 dakikaya girilirken skor 69-69'a gelirken, ardından bir üçlük bulan Aliağa Petkim 72-69 ile maçta ilk kez öne geçmeyi başardı. Heyecan son saniyelere kadar sürdü ve skor 72-71 Aliağa Petkim lehine iken hücum eden Tofaş, 8 saniye kalan Fırat Töz'e yapılan faulun ardından kazandığı 2 sayı ile skoru 73-72 lehine çevirdi ve kalan sürede Aliağa Petkim'in sayı bulamaması ile maçı kazanmayı başardı.

İki maçını da kaybeden Aliağa Petkim'de yerli oyuncuların hücumda yeterli katkı yapamaması lig öncesi önemli bir sorun onlar adına. Tofaş'ta ise yabancı oyuncular çok önemli katkı yapıyor. Yerlilerden ise İlkan Karaman, Can Özcan ve İnanç Koç gayretleri ile fark yaratabiliyorlar ama halen yeterli rotasyon zenginliğine sahip olmadıkları söylenebilir..

SALON: Banvit Kara Ali Acar

HAKEMLER: Erşan Kartal, Zafer Yılmaz, Can Atsüren

ALİAĞA PETKİM (72): Erdem Türetken 2 (4 ribaunt), Polat Kaya (1 ribaunt – 1 asist), Ersan Özseven 6 (6 ribaunt – 1 asist), Levent Bilgin 2 (3 ribaunt), Barış Güney 6 (2 ribaunt – 1 asist), Aubrey Coleman 15 (7 ribaunt – 5 asist), Önder Külçebaş 10 (8 ribaunt), Jerome Randle 18 (4 ribaunt – 6 asist), Volkan Çetintahra (1 asist), Brandon Hunter 13 (7 ribaunt)

TOFAŞ (73): Orçun Göllü, Austin Nichols 14 (8 ribaunt – 1 asist), Uğur Dokuyan (1 ribaunt), Can Altıntığ 5 (2 asist), İnanç Koç 9 (9 ribaunt – 2 asist), Tomislav Ruzic 7 (7 ribaunt, 1 asist), Can Özcan 14 (4 ribaunt – 2 asist), İlkan Karaman 15 (1 ribaunt, 2 asist), Fırat Toz 7 (1 ribaunt, 6 asist), Selim Saygın 2 (2 ribaunt – 1 asist)

1. PERİYOT: 16-22
2. PERİYOT: 11-13
3. PERİYOT: 24-22
4. PERİYOT: 21-16


Günün ikinci maçında ise Euro League elemesini geçemedikten sonra katılacağı Euro Cup'ın iddialı takımlarından biri olarak sayabileceğimiz Banvitspor, Avrupa'nın dev bütçeli takımlarından biri olan yıldızlar topluluğu BC Olympiakos ile karşılaştı. Maçın başından itibaren oyuna ağırlığını koyan Pire ekibi, karşılaşmayı da 75-55 kazanarak finali garantiledi..

Maça her iki takım da tutuk başlarken, ilerleyen dakikalarda pota altını daha etkili kullanan Olympiakos, Banvit'e kolay sayı imkanı vermeyerek ilk periyotu 27-11'lik üstünlükle geçti. Maçın ikinci periyotunda alan savunması ile rakibini yavaşlatan Banvit, aynı etkinliği hücumda gösteremeyince aradaki sayı farkını kapatmayı başaramadı. Ribaundlardaki büyük üstünlüğü ile birlikte farkı biraz daha açan Olympiakos, soyunma odasına 48-24'lük üstünlükle gitti. Maçın ikinci yarısına daha istekli başlayan Banvit, rakibin de vites düşürmesi ile birlikte oyunda dengesi sağladı fakat iki takım da hücumda etkili olamadı. Bu çeyrekte geride kalan 5 dakika sonunda iki takım toplam 6 sayı atabildi. Farkı bu çeyrekte de kapatamayan Bandırma ekibi, son çeyreğe 59-40 geride girdi. Son çeyreğe daha etkili başlayan temsilcimiz, bu bölümde rakibine kolay sayı şansı tanımadı. Kaliteli kadrosu ile oyunun kontrolünü tekrar eline alan Yunan ekibi, kalan bölümde farkı tekrar açarak karşılaşmayı 75-55 kazanmayı başardı ve grup liderliğini garantileyip turnuvada finale çıktı..

Banvit için bu maçtaki tek sorun ribaundlardaki sıkıntı sayılabilir. Fakat karşıdaki rakip Olympiakos olunca böyle sıkıntıların doğması da normal sayılabilir. Sakat oyuncuların da dönmesi ile iyi bir kadro olacaklardır yine. Bu hazırlık dönemi, özellikle genç oyuncular için önemli deneyim oldu hem Euro League elemesi hem de bu turnuva ile birlikte. Bu arada maçın devre arasında Tübad tarafından milli takımımız ile Dünya İkinciliğine imza atan Orhun Ene ve Barış Ermiş'e birer plaket verildiğini de ekleyeyim yazının sonuna..


SALON: Banvit Kara Ali Acar

HAKEMLER: Mehmet Keseratar, Ersan Ergüler, Turgut Işık

BC OLYMPIAKOS (75): Theodoros Papaloukas 5 (3 ribaunt – 8 asist), Radoslav Nesterovic 11 (10 ribaunt), Jamon Gordon 3 (2 ribaunt – 3 asist), Vasilis Spanoulis 5 (4 ribaunt - 2 asist), Marko Keselj 2 (1 ribaunt), Loukas Mavrokefalidis 8 (6 ribaunt), Andreas Glyniadakis 4 (7 ribaunt), Matt Nielsen 9 (6 ribaunt - 4 asist), Kostas Papanikolaou 15 (4 ribaunt), Milos Teodosic 8 (4 ribaunt - 3 asist), Yotam Halperin 5

BANVİTSPOR (55): Şafak Edge 3 (2 ribaund), İbrahim Yıldırım (2 ribaunt - 2 asist), Lance Williams 11 (6 ribaund - 1 asist), Mutlu Akpınar 10 (1 ribaund – 1 asist), Chuck Davis 14 (1 ribaund - 2 asist), Erol Can Çinko, Yiğitcan Turna (2 asist), Vladimir Golubovic 11 (4 ribaund), İzzet Türkyılmaz, Bora Hun Paçun 3 (1 ribaund), Barış Ermiş 3 (4 ribaund - 4 asist)

1. PERİYOT: 27-11
2. PERİYOT: 21-13
3. PERİYOT: 11-16
4. PERİYOT: 16-15
Banvit-Tübad'da İkinci Gün Banvit-Tübad'da İkinci Gün Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:04 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.