Advertisement

Gündeme Dair Notlar

Basketbol gündeminin hayli yoğun olduğu ortada. Hâl böyle olunca da her konuya ayrı ayrı başlık açmak yerine kısa bir haber turu başlığı açmak daha iyi oldu gibi sanki.

Beko Basketbol Ligi takımlarından Erdemirspor'un deneyimli oyuncusu Emre Ekim'in diz tendonunda yırtık olduğu ve en az 1 aylık süre parkelerden uzak kalacağı söylendi. Öte yandan Ereğli ekibi, sezon başında Hacettepe Üniversitesi'nden Türk Telekom'a transfer olan fakat buradaki rotasyon şişkinliğinden dolayı süre almakta zorlanan guard Berent Kavaklıoğlu'nu sezon sonuna kadar kiraladı. Bu hamleden sonra; Hakan Demirel, Berent Kavaklıoğlu ve Arın Soğancıoğlu'ndan oluşan bir oyun kurucu rotasyonuna sahip oldu Erdemirspor..

Sezon başında Aliağa Petkim'e imza atan tecrübeli pivot Hüseyin Beşok'un boyun sakatlığı nedeniyle 2 Hafta kadar takımından ayrı kalacağı bildirildi. "Kırbaç Sendromu" adı verilen sakatlığın, Beşok'un tam iyileşmeden antrenmanlara başlaması nedeniyle nüksettiği söylendi ve deneyimli oyuncunun iyileşme sürecinin bu yüzden uzadığı da açıklandı..

TB2L'in güçlü takımlarından olan Torku Selçuk Üniversitesi, tecrübeli guard Fırat Aydemir ve pivot Kaan İşbilen ile anlaşma sağladı. Fırat Aydemir geçtiğimiz sezonu Trabzonspor'da şampiyon olarak tamamlamıştı. Kaan İşbilen ise geçtiğimiz sezonu Pamukkale Üniversitesi'nde tamamlamış, bu sezon başında ise Optimum TED Ankara Kolejliler ile anlaşma sağlamıştı..

Bu arada 6. Banvit-Tübad turnuvasının naklen yayın programı da açıklandı. Buna göre maçların programı şu şekilde oluştu;

29 EYLÜL ÇARŞAMBA
17:30 Türk Telekom – Aliağa Petkim
20:00 Olympiakos – Fenerbahçe Ülker (NTV Spor)

30 EYLÜL PERŞEMBE
17:30 Aliağa Petkim – Tofaş
20:00 Olympiakos – Banvitspor (NTV Spor)

1 EKİM CUMA
17:30 Türk Telekom – Tofaş (NTV Spor)
20:00 Banvitspor – Fenerbahçe Ülker (NTV Spor)

2 EKİM CUMARTESİ
11:00 5.’lik – 6.’lık Maçı (Grup üçüncüleri)
13:15 3.’lük – 4.’lük Maçı (Grup ikincileri) (NTVSpor)
15:30 1.’lik – 2.’lik Maçı (Grup birincileri) (NTVSpor)
Gündeme Dair Notlar Gündeme Dair Notlar Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 19:54 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.