Advertisement

Eski Dostlardan İmzalar


Geçtiğimiz yıllarda ülkemizde forma giymiş olan bazı yabancı oyuncular, son birkaç gün içerisinde çeşitli Avrupa takımlarında yeni sözleşmelere imza attılar. Bu gelişmelerle ilgili kısa bir haber turu yapalım bu başlıkta..

Bir dönem Efes Pilsen forması da giyen ABD'li skorer guard Dewarick Spencer, Ukrayna Ligi ekiplerinden BC Budivelynk ile anlaşma sağladı. Sezon başında Yunan ekibi BC Maroussi ile anlaşan fakat bu kulüpteki maddi sıkıntılar nedeniyle daha sonra ayrılma kararı veren deneyimli oyuncu, geçtiğimiz sezonu Fransa Ligi takımlarından Le Mans'da 18.7 sayı ortalaması tamamlamıştı..

Yine bir dönem Efes Pilsen forması ile izlediğimiz Kenny Gregory, Sloven ekibi Union Olimpija ile anlaşma sağladı. Atletik özellikleri ile hatırladığımız 32 yaşındaki deneyimli forvet, geçtiğimiz sezonu Yunanistan'da PAOK formasıyla; 14.1 sayı ve 4.7 ribaund ortalamaları ile tamamlamıştı..

Beşiktaş Cola Turka formasıyla oldukça önemli performanslara imza atan ABD'li forvet Jimmy Baxter, Yunan Ligi ekiplerinden Ilysiakos Athens ile sözleşme imzaladı. 30 yaşındaki oyuncu sezon başında takımdan ayrılan Marcus Faison'ın yerine Beşiktaş'a gelmişti. Geçtiğimiz sezon İsrail ekiplerinden Ironi Ashkelon forması giyen tecrübeli skorer, İsrail Ligi'ni 13.5 sayı ortalaması ile noktalamıştı..

Son 3 sezondur Türk Telekom forması ile izlediğimiz ABD'li power forvet/pivot Kris Lang, yeni sezon için İtalyan ekibi Enel Brindisi ile anlaştı. 2005-2007 yılları arasında Virtus Bologna ile yine Seria A tecrübesi yaşayan 31 yaşındaki oyuncu, yaşadığı sakatlıklar nedeniyle son dönemde Ankara ekibinde pek istenen seviyeye çıkamamış ve Beko Basketbol Ligi'ni 24 maçta yakaladığı 9 sayı ortalama ile bitirmişti..
Eski Dostlardan İmzalar Eski Dostlardan İmzalar Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:17 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.