Advertisement

Galatasaray'dan Destek Çağrısı

29 Eylül Çarşamba akşamı FIBA Euro Cup eleme turu ilk maçında Spartak St.Petersburg ile karşılaşacak olan Galatasaray Cafe Crown'da, antrenör Oktay Mahmuti ve bazı oyuncular, bu zorlu maç ile ilgili görüşlerini ve de destek çağrılarını GS TV'ye verdikleri röportajda dile getirdiler. Bu arada karşılaşmanın biletleri de gayet makul bir fiyata satışta. Kırmızıları giyip Ayhan Şahenk'i güçlü Rus ekibi için "aşılması zor" bir deplasman haline getirmelerini temenni ediyoruz sarı-kırmızılı taraftarların..

Galatasaray Cafe Crown cephesindeki görüşler şu şekilde;

Oktay Mahmuti: Zor bir maç olacak, bunu da bekliyoruz zaten. Bizim için de sıkıntılı dönemde gelen bir maç ama herkes elinden geleni yapıyor maça yetişmek için. Belki istediğimiz performansı, en yüksek performansı sahaya koyamayız ama mücadelemizi ortaya koyarız. Seyircinin de desteğiyle iyi bir skorla St. Petersburg’a gideriz.
Efes Pilsen ve diğer takımlarla yaptıkları maçlar izledik, gördük; zaten bildiğimiz oyuncular. Önceden de bir takım maçlar izlemiştik. Bir takım özelliklerini biliyoruz zaten, yeterince tanıdığımız bir takım. Şu anda bizim derdimiz onların durumu değil kendi durumumuz bizi ilgilendiriyor; sorun biziz ve biz eğer ki tam halimizle olursak, istediğimiz performansı ortaya koyarsak ki seyircimizin desteği de çok önemli, onlarla birlikte galip gelmemek için bir sebep yok.

Tutku Açık: Hazırlıklarımız devam ediyor, ilk kez rakibimizi de izledik. Bizim için şu anda kapalı kutu durumundalar ama tanıdığımız oyuncular var. Kalan sürede maça hazırlanıp ilk maçımızı oynayacağız. Ben biraz arkadaşlarıma göre gerideyim fiziksel olarak ama genelde takım olarak iyi durumdayız.

Ermal Kurtoğlu: Galatasaray’ın en üst seviyede basketbol oynaması gerektiğini düşünüyorum. Bizim için tabi ki önemli birşey Avrupa’ya katılmak. Çok önemli bir maç, kaliteli oyunculara sahip bir takıma karşı oynayacağız. Bu da güzel bir durum. Ben hep şuna inanırım;’’ eğer üst seviyede oynamak istiyorsak üst seviyedeki takımları yenmen gerekiyor’’. O yüzden daha ilk maçtan itibaren St. Petersburg’la oynamamız bizim ne kadar iyi bir takım olacağımızın bir göstergesi olacak. Umarım takımdaki sakatlıklar Çarşamba’ya kadar geçer ve en iyi şekilde hazırlanıp bu maçı kazanarak bir sonraki maçı bekleriz. Biz taraftarsız oynayamayız; bu Galatasaray’ın yıllardır, hatta kuruluşundan beri özel bir durumu. Taraftarımızı burada görmek istiyoruz ve maç öncesinden başlayarak maç sonuna kadar onların bizi desteklemesine çok ihtiyacımız var. Onlardan güç alarak St. Petersburg’u doğru ve iyi bir basketbolla yenerek avantaj yakalamak istiyoruz ki 6 Ekim’deki maça daha rahat bir şekilde maça çıkabilelim

Evren Büker: Henüz 3-4 gündür takımla beraber antrenman yapıyorum, gerçekten çok yoğun bir çalışma var. Rakibimiz de gerçekten çok önemli bir takım. İyi oyuncuları var ama ben inanıyorum ki burada ilk maçta eğer avantajlı bir skor elde edebilirsek orada da kontrollü oyun sonrası belki yine galibiyetle turu geçeceğimizi düşünüyorum. Tabi ki zor olacak EUROCUP bizim için çok önemli aslında aynı zamanda da bir şans. Bu şansı da değerlendiririz diye umut ediyorum. Seyircimizin bizi yalnız bırakmayacağını biliyorum zaten geçen sene onu çok güzel yaşadık. Bizi sağolsunlar hepsi desteklediler Abdi İpekçi Spor Salonu’nda. Burada da tüm Galatasaraylıları, basketbolu seven insanları maça davet ediyoruz. Bizi desteklesinler, biz de onlara inşallah sahada hem güzel basketbol izletiriz hem de galibiyet armağan ederiz ve mutlu bir şekilde evlerine dönerler.

Taylor Rochestie: Eurocup’a katılacağımız duyduğumda çok heyecanlandım ve çok sevindim. Üstelik iyi bir takıma karşı oynayacak olmamız da performansımızı gerçek anlamda görmek açısından daha güzel olacak. İyi bir hazırlık döneminden sonra ne duruma geldiğimizi bu maçta herkes görecek. Kendimizi maça hazır hissediyoruz ve mücadele edeceğiz. Günden güne daha iyi olacağız. Galatasaray taraftarını merak ediyorum bu maçta onlarla ilk kez buluşacağım.

Preston Shumpert: Eurocup’a katılmamız bizim için güzel bir sürpriz oldu ve kaliteli bir takıma karşı oynayacağız ama biz iyi hazırlanıyoruz. Tecrübeli oyunculardan oluşuyoruz ama önemli olan takım kimyasının oturmasıdır. Takım olma yolunda önemli adımlar atıyoruz ve bu maç da bizim için önemli. Seyircimizin desteğini mutlaka bekliyoruz. Bizi Ayhan Şahenk’te yalnız bırakmasınlar.
Galatasaray'dan Destek Çağrısı Galatasaray'dan Destek Çağrısı Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 16:08 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.