Advertisement

Euro Cup Rakiplerimizde Son Durum

FIBA Euro Cup eleme turundaki temsilcilerimiz Beşiktaş Cola Turka ve Galatasaray Cafe Crown'ın önümüzdeki hafta içi mücadele edeceği Deutsche Bank Skyliners ve Spartak St.Petersburg takımları, bu zorlu maçlar öncesinde ciddi sınavlarda ter döktüler..

Temsilcilerimizin geçtiğimiz gün kendi aralarında bir hazırlık maçı yaptıklarını söylemiştik. Galatasaray Cafe Crown'ın bu turdaki rakibi olan Rus temsilcisi Spartak St. Petersburg, ev sahipliği yaptığı "Vladimir Kondrashin & Alexander Belov Cup" maçları ile hazırlıklarını sürdürüyor. İlk maçta Efes Pilsen'e 73-62 mağlup olduğunu bildirdiğimiz Rus ekibi, turnuvanın üçüncülük maçında ise Maccabi Tel-Aviv'i 92-80 gibi farklı bir skorla mağlup etmeyi başardı bugün. Efes Pilsen karşısında alan savunmasına karşı bir hayli zorlanan Spartak, Maccabi karşısında ise dış atışlarda epey etkili oldu. Bu maçta 8/16 ile üçlük atan kırmızı-beyazlılarda, Rus milli takımının da yetenekli isimlerinden Anton Ponkrashov 3/5 üçlük isabetiyle toplamda 21 sayı ile takımının en skoreri olmayı başardı. Deneyimli guard Henry Domercant ve Sloven milli oyuncu Miha Zupan 17'şer sayı ile skorda öne çıkan diğer isimler olurken, ABD'li forvet Dijon Thompson ise 6/8 şut isabetiyle 13 sayı kaydetmeyi başardı. İlk maçı Ayhan Şahenk'te oynayacak olan temsilcimiz, taraftarının da desteği ile rövanş için avantajlı bir skor elde edebilir bu "güçlü fakat dengesiz" Rus temsilcisi önünde..

Bu turda işi diğer temsilcimize göre nispeten daha kolay olan Beşiktaş Cola Turka'nın rakibi Deutsche Bank Skyliners'ta ise işler pek yolunda gitmiyor. Önceki gün Alman Ligi Süper Kupa maçında geçtiğimiz sezonun şampiyonu Bamberg Brose Baskets ile karşılaşan Frankfurt ekibi, sahadan 85-58'lik bir "bozgunla" mağlup ayrıldı. Geçtiğimiz sezon Beko Bundesliga'da final oynayan kadrodaki "en skorer" üç ismi ve diğer parlayan isimleri kaybeden ve yerine nispeten daha "sıradan" isimleri kadrosuna katan Alman ekibi, bu sezon için pek ümit vermiyordur taraftarları adına. Özellikle bu Süper Kupa maçında 2/19 ile üçlük atarak temsilcimizin teknik ekibine de bir hayli olumlu sinyaller verdiler. Frankfurt ekibinin son transfer olan D-League sayı kralı apoletine de sahip ABD'li forvet Carlos Powell'ın bu mücadelede forma giymediğini de belirtelim. Diz sakatlığı nedeniyle geçtiğimiz sezon Benetton'da forma şansı bulamadan Alman ekibine transfer olan guard DeShaun Wood ise, ilk beşte başladığı bu maçta da vasat bir görüntü çizerek 24 dakikada 1/6 şut isabetiyle 2 sayı kaydedebildi..

Son olarak belirteyim; 29 Eylül 2010 Çarşamba günü oynanacak maçlarda temsilcilerimizden Galatasaray Cafe Crown, Spartak St.Petersburg ile saat 20:00'de Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda, Beşiktaş Cola Turka ise Frankfurt kentinde Deutsche Bank Skyliners takımıyla TSİ 20:00'de karşı karşıya gelecek..
Euro Cup Rakiplerimizde Son Durum Euro Cup Rakiplerimizde Son Durum Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:13 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.