Advertisement

ABD'ye Şaka Gibi Prim: 25 Bin Dolar

Son iki haftadır gündemi epey meşgul eden konu milli takımımıza verilen astronomik primdi. Kelle başı 1,5 trilyon, 500 cumhuriyet altını ve Ağaoğlu'ndan 1'er lüks daire... Milli takımımızın başarısını içimizde yaşadık, dışa vurduk ama bu rakamları da konuşmalı bence.

2. olan Türkiye yukarıdaki primleri alırken; şampiyon olan ABD, 25000 dolar (eski parayla 50 milyar civarı) ile ödüllendirilmiş sadece. Yani Ağaoğlu'nun lüks daireleri bile daha pahalıdır bu primden. İki ülke arasındaki zihniyet farkı, bir takımın kaptanı maddi - manevi destek isterken edep sınırlarını aşması, şampiyon olan ABD'nin işin maddi boyutunu değil manevi boyutunu düşünmesi gerçekten inanılmaz bir uçurumu ortaya çıkarıyor. O verilen paralar bizim paralarımız, ekonomik kriz var diye bas bas bağıran ve bunu gerekli merciilerde çok güzel kullanarak insanları zor duruma düşüren devlet, 12 Dev Adam'ı paraya boğdu böylece.

Keza üçüncü olan Litvanya'nın aldığı prim de bizimkinin yanında atom molekülü gibi kalır. Var mı ötesi?

Sırbistan'ın tecrübeli pivotu Nenad Krstic takımımıza verilen primlerden ötürü, Sports Illustrated'e şu ifadeleri kullanmış: "Ah, ah... Keşke Türk olarak dünyaya gelseydim."
ABD'ye Şaka Gibi Prim: 25 Bin Dolar ABD'ye Şaka Gibi Prim: 25 Bin Dolar Reviewed by Adsız on 11:32 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.