Advertisement

Gün Zafer Günüdür!

Bugün, 3 temsilcimiz Avrupa Arenasında ter dökecek. Son derece kritik maçlara çıkacak olan ekiplerimiz, 3'te 3 yapacak güçte görünüyor. Umarız ki takımlarımız, ilk maçlarda turun kapısını açacak avantajlı skorlar çıkartırlar..

FIBA Euro Cup'ta gruplara kalma adına Frankfurt ekibi Deutsche Bank Skyliners ile deplasmanda karşılaşacak olan Beşiktaş Cola Turka, ilk maçı bugün deplasmanda oynuyor. TSİ 20:00'de başlayacak olan mücadele Ballsporthalle'de oynanacak. Temsilcimizde bu önemli maç öncesinde eksik oyuncu bulunmuyor. Ev sahibi ekipte ise sakat olan guard Quantez Robertson bu mücadelede forma giyemeyecek. Uzun rotasyonundan Joe Dabbert ve Carlos Powell'ın da oynamama ihtimalleri var. Zaten etkili uzunları olmayan, vasat üstü ABD'lilerden kurulu bir ekip. Yani temsilcimiz eğer ki pota altı rotasyonundaki bu üstünlüğünü yeterince kullanabilirse deplasmanda gurbetçilerimizin de desteği ile zorlanmadan bir galibiyet çıkartabilir. Formda isimler; Chatman, Cevher ve Ogilvy'den üst düzey performans bekliyorum kendi adıma..

Euro Cup'ta mücadele eden bir diğer temsilcimiz Galatasaray Cafe Crown ise Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda Rus ekibi Spartak Saint Petersburg ile karşılaşacak. Saat 20:00'de başlayacak mücadeleye sarı-kırmızılı taraftarlar yoğun ilgi gösterecektir muhtemelen. GS TV'den de naklen yayınlanacak mücadeleye "kırmızı" ağırlıklı giysiler ile gelmeyi planlıyor taraftarlar. Baktığımız zaman bugün oynanacak maçlarda en güçlü rakip olarak görünen Rus ekibinde, sakatlıkları bulunan NBA patentli guard Smush Parker ve Rus oyuncu Vladimir Dyachok'un bu mücadelede forma giyemeyeği açıklandı. Temsilcimizde ise sakatlığı bulunan Joshua Shipp'in bu maçta forma giymesi beklenmiyor şimdilik. Önemli isimlere sahip olan oldukça güçlü bir takım Spartak ama oldukça dengesiz bir yapıdalar ve günlük performanslara göre bazen fark atabilen bazende fark yiyebilen bir ekip. Temsilcimizin kazanıp rövanş için avantajlı bir skor elde edeceğinden şüphemiz yok elbette..

Temsilcilerimizden Pınar Karşıyaka ise FIBA Euro Challenge Cup'ta gruplara kalmak için Hollanda ekibi ZZ Leiden ile karşılaşacak. İlk maç bugün TSİ 21:30'da Topsportcentrum van Almere'de oynanacak. 7 yıllık aranın ardından Avrupa Arenasına çıkacak olan İzmir ekibi, kağıt üzerinde rakibinden bir hayli güçlü durumda. Temsilcimizde sakatlıktan yeni çıkan Birkan Batuk'un bu maçta forma giymesi beklenmiyor. Hazırlık döneminde oynadığı 10 maçı da kazanarak fırtına gibi esen kırmızı-yeşilliler, özellikle pota altı rotasyonunda rakibine büyük üstünlük kuracak gibi görünüyor. Temsilcimizin yabancı oyuncuları Jovo ve Osiris oldukça formda ve rakibin başını bir hayli ağrıtacaklardır. Sadece avantajlı bir skor değil, farklı galibiyet bekliyoruz ekibimizden bugün Leiden deplasmanından. Bu arada KSKBasket.net'ten canlı anlatım yapılacakmış maç saatinde, not olarak geçelim bunu da..
Gün Zafer Günüdür! Gün Zafer Günüdür! Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:55 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.