Advertisement

34 Dakikada 2,5 Trilyon Kazandı / Meriç Tunca'dan Bomba Bir Yazı

Hiç uzatmadan direkt olarak Meriç Tunca'nın yazısını sizlerle paylaşayım. Okuyuncu olayı anlayacaksınız zaten. Eline sağlık Tunca.

Kadere inanır mısınız?..

İnanan da vardır, inanmayan da...

Ancak şimdi sizle paylaşacağımız öykü tam da ''Kader ağlarını onun için ördü'' tanımına gayet iyi uyuyor..

Bu öykünün aslında iki kahramanı var..


Biri Engin Atsür..

Biri Barış Ermiş..

Kim derdi ki bir sakatlık olayı, bir oyuncuyu yaklaşık 2.5 milyon liralık (2.5 trilyon lira) ödülden ederken, onun yerine kadroya giren ama 9 maçta sadece 34 dakika oynayabilen ve yine sadece 11 sayı atabilen bir diğer oyuncuyu servete kavuşturacak..

Ama spor bu, oluyor işte..

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası için açıklanan Milli Takım aday kadrosunda yer alanFenerbahçe Ülker'in guardı Engin Atsür, 7 Ağustos'ta Yeni Zelanda ile oynanan hazırlık turnuvasında ciddi şekilde sakatlanınca 16 Ağustos'ta Banvit'in guardı Barış Ermiş kadroya dahil edilmişti..

Sonra 28 Ağustos'ta Dünya Şampiyonası start aldı..

Engin'in yerine kadroya giren Barış, Ankara'daki gurup maçlarında Fildişi Sahilleri'ne karşı son 4 dakikada oynama şansı bulurken, daha sonraki Rusya, Yunanistan ve Porto Riko karşılaşmalarında forma giyemedi.. Gurupta Çin'le oynanan son maçta fark bir anda açılınca 25 dakika oynama şansı bulan Barış Ermiş, İstanbul'daki eleme maçlarında ise Fransa'ya ve Slovenya'ya karşı, o da fark açıldıktan sonra 2'şer dakika oynayabildi.. Sırbistan maçında kopma olmadığı için oynayamayan Barış Ermiş, finaldeki Amerika karşılaşmasında ise yine son anlarda 1 dakika süreyle oyunda kaldı..

Banvit'li milli oyuncu böylece turnuvada oynadığımız 9 maçta toplam 34 dakika forma giyerken sahada sadece 34 dakika kalabildi. Bu 34 dakika içinde de ancak 11 sayı atabildi..

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Dünya ikincisi olan takımın oyuncularından her birine ödül olarak 1 milyon 500 bin lira (1.5 trilyon lira) vereceğini açıklamasından sonra ünlü işadamı Ali Ağaoğlu da oyunculara birer süper lüx daire hediye edeceğini ifade etti..

Gençlik Ve Spor Genel Müdürlüğü'nün ödül yönetmeliğine göre oyuncu başı 500'er cumhuriyet altınından da faydalanacak olan Barış Ermiş, böylece kaderin kendisine ördüğü ağlar neticesinde yaklaşık 2.5 milyon liralık bir ödülün de sahibi oldu..

Şimdi yazının en başına dönersek, ''Kadere inanır mısınız?'' diye sormuştuk..

Kader ağlarını hem Engin Atsür, hem de Barış Ermiş için ördü..

Eğer Engin hazırlık turnuvasında değil de, örneğin Fildişi Sahilleri ile oynadığımız ilk gurup maçında sakatlansaydı, liste önceden verildiği için Barış ya da bir başkasının kadroya çağrılma olayı gerçekleşmeyecekti..

Bazen kadere inanmak gerekir.

Bu olay da onlardan biri..

İŞTE BARIŞ ERMİŞ'İN 9 MAÇLIK PERFORMANSI

34 Dakikada 2,5 Trilyon Kazandı / Meriç Tunca'dan Bomba Bir Yazı 34 Dakikada 2,5 Trilyon Kazandı / Meriç Tunca'dan Bomba Bir Yazı Reviewed by Adsız on 00:05 Rating: 5

1 yorum:

ZorTurK dedi ki...

Evren içinde aynı durum geçerli.Adamın eline fırsat geçmişti bir anda Barış çağırıldı.Barış hem Engin'i hemde Evren'i sollamış oldu.

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.