Advertisement

Türkiye: 70-83 Sırbistan (Krstic Başa Bela Oldu)

Turnuvada oynayacağımız en ciddi sınava önceki maçlarda olduğu gibi Kerem - Hidayet- Ömer Onan - Cevher - Semih beşi ile başladık. Hücumlarımızda pota altına top indirmek yerine içeri edilen penetrelerden doğan boşluklar ile üçlük kullanmayı tercih ettik. Cevher ve Hidayet ile 3 üçlük isabeti bulduk. Rakip de bize ayak uydurdu diyebiliriz, onlar da 2 kez isabet sağladılar. Yüksek skorlu başlayan maçta Ömer Onan'ın Teodosic'ten kaptığı toplarla hızlı hücumlar yakaladık ve skorda 7 sayı fark yakaladık. Sırbistan savunmada katılaşınca hücumlardan boş döndük. Özellikle Veselj'i içten / dıştan savunamadık. Bitime 4:17 kala 17-19 ile ilk kez öne geçti Sırplar. Tanjevic gidişatın kötüleştiğini görüp mola alsa da Savanovic'in savunmasındaki sıkıntımız devam etti ikiliklerde yüzdeleri %100 idi. Çeyreğin son dakikasında 3 hücumda topu çembere fırlatamadan geri geldik. Sırbistan farkı 5'e çıkardı.

İkinci çeyrekte Ivkovic, Nenad Krstic ile başladı. Tecrübeli oyuncu girer girmez arkadaşlarından aldığı pasları olumlu kullandı. Önce Oğuz ile savunmayı denedik ancak Krstic çabukluğunu kullanarak rahat rahat sayı üretti. Daha sonra Semih Erden dikildi Krstic'in karşısına. Bu kez de atıcı yönünü kullandı Krstic, 10 sayıya ulaşarak kenara geldi. Savunmadaki sıkıntımız, hücumdaki durgunluğumuz, Sırplar'ın potamızdan sayı ile dönmesi ile fark da ufaktan açıldı. Fark çift haneleri bulduğunda, oyun kurucu pozisyonunda pek birşey yapamayan Sinan'ın yerine Kerem Tunçeri'yi, Cenk'in yerine Hidayet'i soktu oyuna Tanjevic. Bu sayede biraz daha akıllıca hücumlar ettik, özellikle Hidayet'in penetreleriyle kazandığımız serbest atışlar skor sıkıntımızı az da olsa giderdi. Son dakikada iki üçlük yedik (ki son üçlük Teodosic'in uzak ve elüstü üçlüğü) ve soyunma odasına 13 sayı farkla geride girdik.

Kerem Gönlüm'ün üzerinden oynayarak başladık üçüncü çeyreğe. Raduljica'nın Kerem'e göre ağır kalmasından yararlanarak 4 sayı bulduk. Ardından Sinan Güler, Teodosic üzerinde baskıyı iyice artırdı ve 2 kritik top çaldı, oradan da bir 4 sayı bulduk ve sayı farkını aşağıya çektik.

Muazzam oynadığımız 10 dakikanın ardından son çeyreğe umutla bakıyordum. Fakat bizimkiler o sinerjiyi kaybettiler bir anda. Tepic - Savanovic ve tabii ki Krstic üçlüsünden gelen sayılarla farkı tekrar açan Sırplar, yenilgiyi kabul ettirdi son dakikalarda.

Oyunu genel olarak ele aldığımızda Sırbistan'ın hücum ederken acele etmediğini gördük. Bilhassa Krstic oyunda iken mutlaka ona iniyor top. Tecrübeli oyuncu attığı sayıların yanında kendisine gelen yardımdan boşalan adamlara iyi servisler sundu ve bu şekilde üçlük yedik zaten çoğu kez. Hani Semih Erden ve Ömer Aşık ile övünüyoruz ya çok sağlam pivot olacaklar diye, görün efektik uzunu... Nasıl olunuyormuş. Maçın en skoreri ve aynı zamanda 5 asistle en çok asist yapan adamı. Bir 5 numara maça ancak bu kadar etki eder işte. Ayrıca Teodosic'in de absürd üçlükleri demoralize olmamıza yol açtı. Takım halinde 10/20 üçlük isabetiyle oynadılar, ki iyi bir yüzde.

Hidayet veya Kerem kenardayken Sinan Güler'in tam bir oyun kurucu gibi oynayamadığını önceden de yazmıştım. Top paylaşımı, mantıklı hücumlar yaptığımızı söylemek zor ancak işin savunma kısmında ve fitili ateşleme kısmında Sinan'a aslan payını vermek lazım. Zira üçüncü periyotta 13 sayıdan 1' sayıya farkı eritmemizdeki başlıca faktör oldu. Semih ve Oğuz'dan faydalanamadık, Kerem Gönlüm'ü çok beğendim. 1 yıldır uzak bu tür maçlardan ama bıraktığımız gibi devam ediyor. Son olarak Evren Büker konusuna tekrar değineyim. Engin'in sakatlığı sonrası bugün benchte oturdu Evren. Ben olsam Sinan'ın yerine 1-2 dakika da olsa Evren'i denerdim. Bu hazırlık turnuvaları oyuncularımızın durumunu görmemiz için yapılmıyor mu? Eee, hani Evren ne durumdadır o zaman?

TÜRKİYE (70): Cenk Akyol, Sinan Güler 2 (1 ribaund- 3 asist), Ömer Onan 8 (1 ribaund- 1 asist), Ersan İlyasova 12 (6 ribaund- 1 asist), Semih Erden 2, Kerem Tunçeri 2 (1 ribaund- 3 asist), Oğuz Savaş 6 (1 ribaund), Kerem Gönlüm 12 (6 ribaund- 1 asist), Ömer Aşık 6 (7 ribaund), Hidayet Türkoğlu 14 (3 ribaund- 1 asist), Cevher Özer 6 (1 ribaund)

SIRBİSTAN (83): Milenko Tepic 3 (4 ribaund), Dragan Milosaviyevic (2 ribaund), Ivan Paunic 5 (2 ribaund), Nemanja Bjelica (3 ribaund- 1 asist), Dusko Savovic 13 (4 ribaund- 3 asist), Miroslav Raduljica (3 ribaund), Nenad Krstic 19 (7 ribaund- 5 asist), Kosta Perovic 8 (1ribaund- 1 asist), Novica Velickovic 6 (1 ribaund), Marco Keselj 13, Milos Teodosic 16 (2 ribaund- 3 asist), Aleksandar Rasic (3 ribaund)

1.PERİYOT: 22-27
2.PERİYOT: 14-22
3.PERİYOT: 22-14
4.PERİYOT: 12-20
Türkiye: 70-83 Sırbistan (Krstic Başa Bela Oldu) Türkiye: 70-83 Sırbistan (Krstic Başa Bela Oldu) Reviewed by Adsız on 21:11 Rating: 5

1 yorum:

bahadır dedi ki...

cenk akyol'a bu kadar sabır gösterilen bir takımda,evren büker nasıl süre almaz, anlamak mümkün değil.

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.