Advertisement

Türk Telekom'dan Yerli Rotasyonuna Takviyeler.

Yeni sezon öncesi kadrosunda önemli bir revizyona giden Türk Telekom, yerli rotasyonu için önemli isimlerle anlaşma sağladı. Başkent ekibi, bir süredir gündeminde yer alan; Evren Büker ve Barış Ermiş ile 1+1 yıllık anlaşma sağlarken, Murat Göktaş ve Cemal Nalga ile de birer yıllık anlaşma sağladı..

Geçtiğimiz sezona Fenerbahçe Ülker'de başlayan, daha sonra kiralık olarak Royal Halı Gaziantep'e giderek büyük bir çıkış yakalayan Barış Ermiş, 29 yaşında ve 1.93 boyunda. Daha önce; 2006-2007 sezonunda (Efes'ten kiralık olarak) ve 2008-2009 sezonunda Türk Telekom forması da giyen deneyimli guard, geride kalan sezonda Fenerbahçe Ülker formasıyla ligde 5 maçta, Royal Halı Gaziantep formasıyla da ligde 15 maçta, FIBA Eurochallenge Cup'ta ise 9 maçta görev yaptı. Beko Basketbol Ligi'nde oynadığı toplam 20 maçta ortalama 21.5 dakika sahada kalan Ermiş, sezonu da; 8.1 sayı, 1.7 ribaund ve 5.5 asist ortalamalarıyla tamamlarken, FIBA Eurochallenge Cup'ta ise ortalama 26 dakika sahada kalarak; 9.8 sayı, 2.3 ribaund ve 6 asist ortalamaları tutturmuştu.

Başkent ekibinin anlaşma sağladığı bir diğer isim; geride bıraktığımız sezonda Tofaş formasıyla göstermiş olduğu performansla dikkatleri çeken Evren Büker oldu. 29 yaşındaki ve 1.94 boyundaki Büker, sezon içinde elinin kırılması nedeniyle bir süre parkelerden uzak kalsa da, sakatlık dönüşü form grafiğini de olumlu şekilde sürdürmeyi başarmıştı. Ligde daha önce; Oyak Renault, Galatasaray ve Pınar Karşıyaka formaları da giyen tecrübeli guard, geride kalan sezonda Tofaş formasıyla Beko Basketbol Ligi'nde 30 maçta, FIBA Eurochallenge Cup'ta ise 5 maçta görev yapmıştı. Ligde oynadığı maçlarda ortalama 26.1 dakika sahada kalan tecrübeli oyuncu, sezonu da; 9.9 sayı, 3.1 ribaund ve 5.2 asist ortalamalarıyla kapatırken, FIBA Eurochallenge Cup'ta ise ortalama 25.6 dakika sahada kalarak; 6.2 sayı, 4.4 ribaund ve 3.4 asist ortalamaları tutturmuştu.

Türk Telekom, eski oyuncusu Murat Göktaş ile de 1 yıllık anlaşma sağladı. 2003-2006 arasında Türk Telekom forması giyen deneyimli forvet, 2006-2007 sezonunda Tekelspor forması giydikten sonra 2007-2008 sezonunda yeniden Türk Telekom'a dönmüştü. Son üç sezondur Royal Halı Gaziantep forması giyen 27 yaşındaki ve 2.03 boyundaki Göktaş, geride bıraktığımız sezonda Royal Halı Gaziantep formasıyla Beko Basketbol Ligi'nde 28 maçta, FIBA Eurochallenge Cup'ta ise 16 maçta görev yapmıştı. Ligde oynadığı maçlarda ortalama 13.8 dakika sahada kalarak; 3.9 sayı ve 2.1 ribaund ortalamaları tutturan Murat Göktaş, FIBA Eurochallenge Cup'ta ise ortalama 15.3 dakika sahada kalarak; 3.7 sayı ve 2.3 ribaund ortalamaları ile sezonu kapatmıştı.

Mavi-beyazlılar, geçtiğimiz sezon kadrosunda yer alan Cemal Nalga ile de 1 yıllık sözleşme yeniledi. 27 yaşındaki ve 2.13 boyundaki Nalga, ligde daha önce; Tuborg, Galatasaray, Banvit ve Beşiktaş formaları da giymişti. Türk Telekom formasıyla Beko Basketbol Ligi'nde 27 maça çıkan tecrübeli pivot, 18.1 dakika ortalamayla sahada kaldığı sezonu da; 6.7 sayı, 4.9 ribaund ve 1.6 asist ortalamalarıyla noktalamıştı.

Yeni sezona da Ertuğrul Erdoğan yönetiminde girecek olan Türk Telekom, geçtiğimiz sezon da kadrosunda yer alan Ümit Sonkol ve Pertev Öngüner'i kadrosunda tutmuş, dış transferde ise ilk olarak Sırp pivot Milovan Rakovic ile anlaşma sağlamıştı.
Türk Telekom'dan Yerli Rotasyonuna Takviyeler. Türk Telekom'dan Yerli Rotasyonuna Takviyeler. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 21:32 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.