Advertisement

Banvit'te Yeni Coach Zoran Lukic.

Banvit Basketbol Kulübü, Dimitrios Itoudis’in CSKA’ya transfer olması ile boşalan Baş Antrenörlük koltuğuna, son 5 sezondur Rusya’nın Nizhny Novgorod takımında görev yapan Sırp coach Zoran Lukic’i getirdi. Banvit yöneticilerinin geçtiğimiz hafta içinde Türkiye’ye davet ederek ön görüşme yaptığı başarılı coach, bugün Kulüp binasında kendisini 3 yıllığına Banvit Basketbol Kulübü’ne bağlayan resmi sözleşmeye imza attı.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad’da doğan Lukic 1994 yılında başladığı antrenörlük kariyerinde Atlas ve Beopetrol gibi Sırbistan kulüplerinde çalıştıktan sonra 2005-2006 sezonunda Hindistan Milli Takımında asistan coach olarak görev yaptı. 2006 senesi ise Lukic için Rusya yıllarının başlangıcı oldu. Rusya'da önce Rusya Yıldız  Milli Takımı ve CSKA Moskova genç takımlarını çalıştıran Sırp coach daha sonra 2008-2009 sezonunda Nizhny Novgorod takımı Baş Antrenörlüğüne getirildi. 2009-2010 yılında takımını Rusya İkinci Liginde şampiyon yapan Zoran Lukic ilk beş sezonu içi<nde bir Rusya kupası finali ve VTB liginde iki kez çeyrek final oynama başarısı gösterdi. Geçtiğimiz sezon ise takımına oynattığı basketbol ile büyük beğeni toplayan Lukic, bir çok önemli rakibi geride bırakarak takımını Eurocup'ta yarı finale, VTB liginde ise  finale taşıdı. 2010-2011 sezonunda Rusya'da “Yılın Coach'u” ödülüne layık görülen başarılı çalıştırıcı 28-29.Haziran’da Belgrad’da gerçekleştirilen Coach Clinic’te ise “2013-2014 Yılın En Başarılı Genç Sırp Coach’u” ödülünü aldı. Zoran Lukic, Avrupa basketbol kamuoyu tarafından genç neslin önemli antrenörlerinden biri olarak gösteriliyor.

Banvit Basketbol Kulübü ile son senesi Kulüp opsiyonlu olmak üzere 3 senelik sözleşme imzalayan Zoran Lukic ile ilgili olarak Banvit BK Başkan’ı Özkan Kılıç şunları söyledi; ''Dimitris Itoudis’in CSKA Moskova takımına transferinden sonra Baş Antrenörlük pozisyonu için pek çok önemli coach adayı arasından en doğru seçimi yapabilmek adına ince eleyip sık dokumaya çalıştık. Son beş sezondur çalıştığı Nizhny Novgorod takımına oynattığı basketbol, iş disiplini ve istikrarlı çizgisi ile Zoran Lukic ilk tercihimiz idi. Genç kuşak antrenörlerin arasında en başarılılarından biri olduğunu düşündüğümüz Lukic’i geçtiğimiz hafta içinde Türkiye’ye davet ettik ve yüz yüze görüşme fırsatı bulduk. Bu görüşmede genel olarak düşüncelerimizin ve hedeflerimizin aynı doğrultuda olması sonucu kendisinde karar kıldık. Zoran Lukic’in 1 sene daha Nizhny Novgorod takımı ile sözleşmesi olmasına ve Euroleague oynama hakkı elde etmesine  rağmen teklifimizi kabul ederek eski kulübünden izin istedi ve bu transfer gerçekleşti. Bu vesile ile kendisine transfer iznini veren Nizhny Novgorod kulübüne de anlayışlarından dolayı teşekkür ediyorum.  Yeni Coach’umuz ile birlikte Türkiye ligi ve kupasının yanı sıra özellikle Avrupa arenasında daha önemli işler yapmak hedefindeyiz. Bu arada altyapımızdan gelen genç oyuncularımızı da daha verimli kullanabilmek istiyoruz ve bu konuda kendisine olan inancımız tam. Bu birlikteliğin her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyor ve Sayın Zoran Lukic'e yeni görevinde üstün başarılar diliyorum''.

İmza töreninde konuşan Zoran Lukic ise; “Öncelikle Banvit Basketbol Kulübü yönetimine ve Başkan Sn.Özkan Kılıç’a beni tercih ettikleri için çok teşekkür ederim. Banvit geçmişte de çok doğru antrenör ve oyuncu seçimleri yapmış çok değerli bir Kulüp. Ben de buraya başarılı olmaya geldim.Hem Avrupa Kupası’nda hem de Türkiye liginde en üst hedefleri kovalamak için tüm enerjimizi ortaya koyacağız. Benim için Nizhny Novgorod takımından ayrılma kararını almak hiç zor olmadı ve bu doğal bir süreçti. Ben geçmişte başarılı sayılabilecek işler yapmış olabilirim ancak geçmişe bakıp onunla yaşayan biri değilim. Eminim ki Banvit’le beraber daha önemli başarılara imza atacağız. Bu süreçte tüm taraftarların desteğini bekliyoruz. Herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Banvit Basketbol Kulübü’nden yapılan açıklamaya göre Zoran Lukic ile son senesi Kulüp opsiyonlu olmak üzere 3 senelik sözleşme imzalandı. Yeni sezonda Lukic’in asistan coachları ise; Selçuk Ernak, Jovan Beader ve Rüçhan Tamsöz olacak.


İçerik: BanvitBasketbol
Banvit'te Yeni Coach Zoran Lukic. Banvit'te Yeni Coach Zoran Lukic. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 16:05 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.