Advertisement

Torku Konya Selçuk Üniversitesi, Rasic'i Kadrosuna Kattı.

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Torku Konya Selçuk Üniversitesi, geçtiğimiz sezonu Aykon TED Ankara Kolejliler'de tamamlayan Sırp guard Aleksandar Rasic ile anlaşma sağladı. Kulüp Başkanı Hakan Faydasıçok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, transfer çalışmaları kapsamında Rasic ile anlaştıklarını söyledi.

30 yaşındaki ve 1.95 boyundaki tecrübeli oyuncu, ülkemizde daha önce; 2006-2007 sezonunda Efes Pilsen, 2010-2011 sezonunda Trabzonspor Medical Park, geçtiğimiz sezon ise Aykon TED Ankara Kolejliler formaları da giymişti. Geride bıraktığımız sezonda başkent ekibiyle Beko Basketbol Ligi'nde 27 maçta, ULEB Eurocup'ta ise 15 maçta görev yapan deneyimli oyuncu, ligde oynadığı maçlarda ortalama 20.1 dakika sahada kalarak; 7 sayı, 1.5 ribaund ve 2.7 asist ortalamaları yakalarken, ULEB Eurocup'ta ise ortalama 26.2 dakika sahada kalarak; 8.7 sayı, 2 ribaund ve 4.4 asist ortalamaları ile sezonu kapatmıştı.

Rasic'in defalarca Sırbistan Milli Takımı'nın formasını giydiğini belirten kulüp başkanı Faydasıçok, "Daha önce Partizan, Montepaschi Siena, Lietuvos Rytas, Efes Pilsen, Trabzonspor ve Aykon TED Ankara Kolejliler'de forma giydi. Çok kariyerli ve başarılı bir oyuncu. Takımımıza çok faydalı olacağını düşünüyoruz" dedi.

Faydasıçok, kulüp olarak hedeflerini hep yüksek tuttuklarını vurgulayarak, "Geçen sezon ligde kalarak, büyük bir başarı elde etmiştik. Bu sezon hazırlıklara çok erken başladık. Oldukça kaliteli bir kadro kurduk. Hedefimiz geçen sezonki galibiyetin üzerine çıkıp, play-off'u zorlamak. Konya'ya yakışan bu hedefi kovalayacağız. Konya'yı basketbolda Avrupa kupalarında temsil eden ilk takım olmak istiyoruz. Bu hedef için istikrarlı bir şekilde çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki sezonlarda takımın Avrupa sahnesine çıkmasında elimizden gelenin en iyisini yapacağız" ifadelerini kullandı.

Yeni transfer Rasic de Torku Konya Selçuk Üniversitesi'ne geldiği için mutlu olduğunu ifade etti. Yöneticilerle yaptığı görüşme sonrası ortaya konulan hedefin kendisini Konya'ya gelme konusunda motive ettiğine dikkati çeken Rasic, "Umuyorum bu kadro çok önemli başarılara ulaşır. Hem takım hem de benim için hayırlı olsun. Hedefler doğrultusunda çok çalışacağız" diye konuştu.
Torku Konya Selçuk Üniversitesi, Rasic'i Kadrosuna Kattı. Torku Konya Selçuk Üniversitesi, Rasic'i Kadrosuna Kattı. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:32 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.