Advertisement

Euroleague Temsilcilerimizden Kura Değerlendirmesi

Turkish Airlines Euroleague'de normal sezon grupları, bugün Barcelona'da yapılan kura çekimi ile belirlenirken, temsilcilerimiz; Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray'ın da rakiplerinin belli olmasının ardından üç temsilcimizden de kura çekimi ile ilgili değerlendirmeler geldi.

Anadolu Efes Basketbol Takımı Genel Menajeri Engin Özerhun, Turkish Airlines Euroleague'de çektikleri kuradan memnun olduklarını söyledi. Anadolu Efes, İspanya'nın Barcelona kentinde yapılan kura çekimi sonrasında; Real Madrid (İspanya), Zalgiris Kaunas (Litvanya), Nizhny Novgorod (Rusya), Dinamo Banco di Sardegna Sassari (İtalya) ve eleme turundan gelecek bir takımla A Grubu'nda yer aldı. Eşleşmeler hakkında açıklamalarda bulunan Özerhun, yaptıkları transferlerle yeni bir takım kurduklarına değinerek, "Gruptan oldukça memnunum. Yeni bir takımız. Önümüzdeki süreçte takımımızda birbirine alışması gereken birçok oyuncu var. Böyle bir süreçte ilk turda elenmek gibi bir sürprize mahal vermemeliyiz" diye konuştu. Elemelerden büyük ihtimalle Rusya'nın Unics Kazan takımının geleceğini savunan Engin Özerhun, "Grubumuza elemelerden de bir takım gelecek. Bu takımın Unics Kazan olma ihtimali yüksek. Kazan iyi bir takım. Bu takdirde iki Rusya ve bir Litvanya deplasmanına gideceğiz. Bu tarz deplasmanlar her zaman zorludur. Buna karşı dikkatli olmalıyız" ifadelerini kullandı.


Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın THY Avrupa Ligi'nde ilk tur kura çekimiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bizim için ilk 16, ilk 8 falan önemli değil. Kim olursa olsun inşallah Dörtlü Final'de oynayacağız" dedi. Sarı-lacivertli takımın C Grubu'nda; FC Barcelona (İspanya), Panathinaikos (Yunanistan), EA7 Emporio Armani Milano (İtalya), FC Bayern Münih (Almanya) ve PGE Turow Zgorzelec (Polonya) ile eşleşmesinin ardından kulüp televizyonu FBTV'ye kurayı değerlendiren Uslu, zorlu bir grupta yer aldıklarını söyledi. Dörtlü Final hedefini gerçekleştirmek için bu gruptan çıkmaları ve başa oynamaları gerektiğini anlatan Uslu, "Çok zor bir grup. Hemen hemen 3-4 çok önemli takım var. Bu sezon Dörtlü Final'i hedefledik. Bizim için ilk 16, ilk 8 falan önemli değil. Kim olursa olsun inşallah Dörtlü Final'de oynayacağız. Ona göre takım kuruluyor. Taraftarımız bizi desteklediği müddetçe inanıyoruz ki Dörtlü Final'de oluruz" ifadelerini kullandı. Fenerbahçe Ülker Yardımcı Antrenörü Erdem Can ise geçen sezonki Euroleague mücadelesini anımsatarak yaptığı değerlendirmede, "İlk gruplar için benim inancım, biz bu gruptan gerekli dereceyi alıp çıkacak güçteyiz. Asıl önemli olan bu gruptan sonraki süreçte takımların göstereceği performanslar. İlk grubun aslında bizim hedeflediğimiz ölçeğe gitmemiz için çok da büyük bir engel olduğunu düşünmüyorum. Bizim için önemli olan gruptan çıkabileceğimiz önemli dereceyi alıp sonraki sürece bakmak olacak" diye görüşlerini aktardı.


İspanya'nın Barcelona kentindeki kura çekiminde Galatasaray'ın D Grubu'nda; Olympiakos (Yunanistan), Valencia Basket (İspanya), Laboral Kutxa (İspanya), Kızılyıldız (Sırbistan) ve Neptunas Klaipeda (Litvanya) ile eşleşmesini değerlendiren Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, umutlu konuştu. Sarı-kırmızılı takımın eski kaptanlarından da olan Arıboğan, Turkish Airlines Euroleague kurasıyla ilgili olarak, "Her zamanki gibi grubumuzdan mutluyuz. İyi ve başarılı bir sezon olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı. Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer ise henüz takımın kuruluş aşamasında olduğunu dile getirerek, "Takımın bu ayın ikinci yarısında şekilleneceğini düşünüyorum. Köklü ve şampiyonluk yaşamış kulüpler var. Bu noktada bizim nasıl bir takım kurup, neler yapacağımız çok önemli. Burada da kimya ve takım olgusu oluşturma konusunda çok iyi bir koça sahibiz. Bunun da bizim avantajımız olduğunu düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan, Euroleague Başkanı ve Üst Yöneticisi Jordi Bertomeu ise çok iyi bir sezonun kendilerini beklediğini vurgulayarak, "Her zaman bir öncekinden daha iyi bir sezon bekliyoruz. Kulüpler her sene gelişim göstermeye ve organizasyonda daha iyi bir yer edinmeye çalışıyor. Galatasaray, yıllardır çok iyi işler yapıyor. Türkiye'de şu andaki mevcut A lisansı ile ilgili durumu değiştirmek zor ama Galatasaray'ı her sezon burada görmek istiyoruz ve bunun için bir çözüm arıyoruz" şeklinde konuştu.
Euroleague Temsilcilerimizden Kura Değerlendirmesi Euroleague Temsilcilerimizden Kura Değerlendirmesi Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 20:55 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.