Advertisement

Özköse'den 'Mehmet Yağmur' Açıklaması

Beşiktaş Basketbol Şube yöneticisi Hakan Özköse, yeni sezonda Darüşşafaka Doğuş forması giyecek olan milli oyuncu Mehmet Yağmur'un bugün Milliyet'te yer alan bu röportajına istinaden, kulübün resmi internet sitesinden bir açıklama yayınladı..

Siyah-Beyazlı kulübün resmi internet sitesinden, Hakan Özköse imzalı yapılan açıklama şu şekilde;


"Geçtiğimiz sezon aldığımız sonuçlarda önemli ölçüde katkısı olan eski oyuncumuz Mehmet Yağmur’un Milliyet gazetesine vermiş olduğu röportajda kullandığı bazı ifadeleri üzülerek okuduk.

Mehmet, geçtiğimiz yaz iki yıllık anlaştığımız, normal şartlarda sözleşmesinin bu yıl da devam etmesini beklediğimiz bir oyuncumuzdu. Ancak play- off maçları sonunda bize gelip, geride kalan dönemde iyi performans gösterdiğini ve bunun karşılığında ücret artışı beklediğini ifade etti. Bu talebini bir yere kadar haklı gördük ve kendisine sözleşmesinde yazan rakamın üzerinde yeni bir teklif yaptık. Mehmet bunu yeterli bulmadı. Çeşitli takımlardan çok daha iyi teklifler aldığını ve Beşiktaş’ın bu tekliflere denk yeni bir sözleşme önermemesi durumunda kulübümüzden ayrılabileceğini bildirdi.

Elimizdeki bütçe doğrultusunda akılcı transfer politikası izlemek birinci önceliğimiz olduğu için, Mehmet’i elimizde tutmanın zor olabileceği fikrinden hareketle o pozisyon için başka adaylarla görüştük. Yine de Haziran ayı sonu geldiğinde Yağmur’a yaptığımız son teklif geçerliliğini korumaktaydı. Ancak o, 30 Haziran günü sözleşmesindeki fesih bedelini ödeyerek Beşiktaş’la olan birlikteliğini noktalamayı uygun buldu ve Darüşşafaka Doğuş ile anlaştı. Transfer dönemlerinde bu tip ayrılıkları olgunlukla karşılamak gerek. Biz de öyle yaptık. Medyaya yaptığımız açıklama ile kendisine hizmetlerinden ötürü teşekkür ettik ve yeni takımında başarılar diledik.

Durum böyleyken, Mehmet Yağmur’un röportajda kullandığı “Bence Ahmet Kandemir’in kafasında farklı bir plan vardı… Beni takımında istemedi… İsteseler tutarlardı…” gibi ifadeleri, en hafif tabirle yakışıksız buluyoruz.

Beşiktaş, geçmiş transfer dönemlerinde yapmış olduğu hesapsız harcamaların acısını çok çekti. Artık transferin geleceği ipotek altına alarak, Kulübümüzü borçlandırarak değil, ortak akılla ve ayağını yorganına göre uzatarak yapılan bir şey olduğunu bilen bir yönetim anlayışımız var. Dolayısıyla, harcadığımız her kuruşu titizlikle hesaplıyor ve sözleşmelerimize sadık kalmaya özen gösteriyoruz. Mehmet Yağmur’la transfer döneminde yaşadıklarımıza bir de bu gözle bakmak lazım.

Ayrıca Mehmet, koçumuz Ahmet Kandemir’in kendisine güvenmediği görüşünde belki haklı olabilir. Böyle bir güvensizlik varsa, bunun temelinde geçtiğimiz yıl Takımımız ligde ve Eurocup’ta mücadelesini sürdürürken, ara transferin son gününde Mehmet’in gelip, teknik yönetime kulübümüzden ayrılarak Darüşşafaka’ya gitmek istediğini söylemiş olması yatıyor olabilir. Antrenörler her koşulda güvendikleri oyuncularla çalışmak isterler ve bu tür oyuncular söz konusu olduğunda, kulüp yönetimleri de ekonomik koşullarını sonuna kadar zorlamaya çalışır."
Özköse'den 'Mehmet Yağmur' Açıklaması Özköse'den 'Mehmet Yağmur' Açıklaması Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 16:42 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.