Advertisement

Banvit, Berkay Candan'ı Kadrosuna Kattı.

Transferde henüz çok fazla aktif olmayan Banvit, Can Maxim Mutaf transferinin ardından ikinci hamlesini de gerçekleştirdi ve A milli takımımızın da aday kadrosunda yer alan Berkay Candan'ı 1 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattı. Fenerbahçe Ülker'in oyuncusu olan Candan, geçtiğimiz sezonu da Aykon TED Ankara Kolejliler'de kiralık olarak geçirmişti..

2009-2012 arasında Fenerbahçe Ülker kadrosunda yer alan 21 yaşındaki ve 2.05 boyundaki genç oyuncu, 2012-2013 sezonunda da kiralık olarak Olin Edirne forması giymişti. Geride bıraktığımız sezonda Aykon TED Ankara Kolejliler formasıyla Beko Basketbol Ligi'nde 29 maçta, ULEB Eurocup'ta ise 20 maçta görev yapan milli oyuncu, ligde oynadığı maçlarda ortalama 21.5 dakika sahada kalarak; 7.3 sayı, 4.7 ribaund ve 1.1 asist ortalamaları yakalarken, Eurocup'ta ise ortalama 13.6 dakika sahada kalarak; 4.6 sayı ve 2.5 ribaund ortalaması tutturmuştu.  

Öte yandan, şu anda Bormio'da A Milli Takım kampında bulunan başarı oyuncunun transferi sonrası Basketfaul sitesine açıklamada bulunan Banvit Genel Menajeri Turgay Çataloluk; “Berkay, yeni jenerasyonun potansiyeli yüksek ve gelecek vaat eden oyuncularından birisi. Kendisini bir süredir kadromuza dahil etmek istiyorduk ve sonuçta Berkay’ı renklerimize bağladık. Kadromuzda tecrübeli oyuncuların yanı sıra Berkay gibi genç ve iştahlı sporculara da yer vermek bizi çok mutlu ediyor. Berkay Candan’ın transfer sürecinde, sporcunun Kulübümüz’le anlaşması için kiralık olarak verilmesine onay gösteren Fenerbahçe Ülker Kulübü’ne de anlayışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Berkay ile yaptığımız sözleşme 1 yıllık olacak ve sezon sonunda sporcumuzun durumunu Fenerbahçe Ülker ile tekrar değerlendireceğiz. Umuyorum ki bu sözleşme her iki taraf için de hayırlı olur.” şeklinde konuştu.
Banvit, Berkay Candan'ı Kadrosuna Kattı. Banvit, Berkay Candan'ı Kadrosuna Kattı. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:46 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.